Цей рецепт домашнього паштету з курячої печінки відрізняється тим, що до нього готуються медові груші. Вони дійсно відмінно поєднуються з паштетом. Особливо ця страва сподобається шанувальникам солоно - солодкого поєднання.
Для приготування цієї страви вам знадобиться свіжа куряча печінка. Ретельно помийте її в холодній воді. Очистіть, видаливши мембрану, яка з'єднує дві частки. Також видаліть зайвий жир з печінки.
Дістаньте сковорідку, налийте в неї невелику кількість оливкової олії і поставте на середній вогонь. Помістіть в сковорідку шматочки курячої печінки на відстані один від одного. Так вони краще підрум'яняться. Обсмажте печінку з усіх боків і перекладіть зі сковороди в чисту тарілку. Залиште остигати.
Візьміть цибулину, очистіть її від лушпиння і сполосніть під проточною водою. Наріжте дрібними кубиками на кухонній дошці. У сковорідку, в якій тільки що смажилася куряча печінка, додайте ще трохи оливкового масла. Час від часу помішуючи, обсмажте подрібнену цибулю на слабкому вогні, поки вона не стане прозорою і м'якою. Цибуля вбере в себе залишений на сковороді аромат обсмаженої печінки.
Візьміть головку часнику і відокремте від неї потрібну кількість зубчиків. Очистіть їх від лушпиння. Натріть на тертці або дрібно наріжте часник і киньте в сковорідку до цибулі, перемішайте. Готуйте ще протягом однієї хвилини.
Підсмажену цибулю в сковорідці полийте бренді. Дайте йому закипіти, поки не залишиться лише невелика кількість рідини. Далі використовуйте такий прийом кулінарної обробки, як фламбірування. Так як алкоголь вже додали, то залишилося тільки підпалити шматочок паперу і покласти в сковорідку. Вміст сковорідки відразу загориться. Спирт швидко вигорить, з'явиться неповторний смак і аромат.
У чашу блендера відправте розтоплене вершкове масло, підсмажені шматочки курячої печінки і фламбіруйте цибулю. Збийте все до однорідної маси. Посоліть за смаком і приправте чорним меленим перцем.
Одержаний паштет розкладіть по скляних баночках, розрівняйте ложкою. Зверху покрийте шаром топленого вершкового масла кімнатної температури і покладіть гілочку чебрецю для прикраси.
Поки готовий паштет застигає, приготуйте медові груші. Очистіть їх, видаліть серцевини і хвостики. Розріжте навпіл і наріжте пластинками. Надішліть груші в сковорідку, додайте мед, воду і трохи солі. Готуйте груші, час від часу помішуючи, поки вони не стануть м'якими і майже не залишиться рідини. Домашній паштет з курячої печінки подавайте з медовими грушами і тостами з білого хліба. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти