Укр
Рус
Майонез Соуси Французька кухня

Домашній майонез за хвилину

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

694 - переглядів
10 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Домашній майонез за хвилину - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Смачний ароматний майонез із зеленню - ідеальне доповнення до бутербродів і закусок. Подавайте його до м'ясних або картопляних страв.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашній майонез за хвилину" (на 100 грам)

  • Білки4.5 гр.
  • Жири60.5 гр.
  • Вуглеводи1.3 гр.
  • Калорії574 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Промийте під проточною водою гілочки петрушки і базиліка. Ретельно просушіть їх паперовим рушником, або дайте обсохнути самостійно. Важлива умова добре збитого майонезу - ніякої зайвої рідини. Відокремте листочки від гілок і викладіть в ступку. Додайте велику сіль. Дуже добре підходить для соусу рожева гімалайська сіль. Розімніть суміш до однорідної кашки.

Крок - 1
02

Ємність для збивання майонезу, використовуйте тільки ідеально чисту і суху. Всі інші інструменти, які задіяні в приготуванні соусу, також повинні бути сухими.

Крок - 2
03

У чашу блендера влийте рафіновану соняшникову олію. За смаком, можна використовувати оливкову. Або суміш масел, в пропорції 1: 1 або 1: 2. Не беріть за основу масло з вираженим смаком і запахом, щоб не зіпсувати соус.

Крок - 3
04

Яйця ретельно вимийте під проточною водою з використанням соди. Відокремте жовтки від білків. Намагайтеся не пошкодити жовту частину. Надішліть жовтки в ємність до масла. Влийте звичайний, яблучний або винний оцет. В якості альтернативи, можна взяти лимонний сік.

Крок - 4
05

Додайте гірчицю і чорний мелений перець. Для отримання більш пікантного соусу, використовуйте мелений перець чилі. Занурте в суміш блендер і почніть міксувати до отримання густої, кремоподібної маси.

Крок - 5
06

Додайте зелень зі ступки і знову перемішайте до однорідного стану. Смачний і ароматний майонез готовий до використання. Зберігайте соус в холодильнику в герметичній ємності. Приємного вам апетиту!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пісний розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Пісний розсольник 45 6 3 з 5 - детальніше -
Омлет з молоком на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Омлет з молоком на сковороді 20 4 2 з 5 - детальніше -
Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини 35 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Кекси з какао - покроковий рецепт, фото 1 Кекси з какао 65 3 3 з 5 - детальніше -
Пате з кролика - покроковий рецепт, фото 1 Пате з кролика 120 1 3 з 5 - детальніше -
Макарони з кабачками - покроковий рецепт, фото 1 Макарони з кабачками 45 3 3 з 5 - детальніше -
Суп з цибулі порею - покроковий рецепт, фото 1 Суп з цибулі порею 40 3 2 з 5 - детальніше -