Смачний ароматний майонез із зеленню - ідеальне доповнення до бутербродів і закусок. Подавайте його до м'ясних або картопляних страв.
Промийте під проточною водою гілочки петрушки і базиліка. Ретельно просушіть їх паперовим рушником, або дайте обсохнути самостійно. Важлива умова добре збитого майонезу - ніякої зайвої рідини. Відокремте листочки від гілок і викладіть в ступку. Додайте велику сіль. Дуже добре підходить для соусу рожева гімалайська сіль. Розімніть суміш до однорідної кашки.
Ємність для збивання майонезу, використовуйте тільки ідеально чисту і суху. Всі інші інструменти, які задіяні в приготуванні соусу, також повинні бути сухими.
У чашу блендера влийте рафіновану соняшникову олію. За смаком, можна використовувати оливкову. Або суміш масел, в пропорції 1: 1 або 1: 2. Не беріть за основу масло з вираженим смаком і запахом, щоб не зіпсувати соус.
Яйця ретельно вимийте під проточною водою з використанням соди. Відокремте жовтки від білків. Намагайтеся не пошкодити жовту частину. Надішліть жовтки в ємність до масла. Влийте звичайний, яблучний або винний оцет. В якості альтернативи, можна взяти лимонний сік.
Додайте гірчицю і чорний мелений перець. Для отримання більш пікантного соусу, використовуйте мелений перець чилі. Занурте в суміш блендер і почніть міксувати до отримання густої, кремоподібної маси.
Додайте зелень зі ступки і знову перемішайте до однорідного стану. Смачний і ароматний майонез готовий до використання. Зберігайте соус в холодильнику в герметичній ємності. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти