Домашній майонез на жовтках - аналог магазинного, але приготований власними руками. При цьому домашній соус набагато корисніше, так як ви самі контролюєте якість використовуваних інгредієнтів. Щоб зробити майонез за даним рецептом, вам знадобляться найпростіші продукти і звичайний вінчик.
Яйце вимийте і висушіть паперовим рушником. Акуратно розбийте шкаралупу і відокремте білок від жовтка. Для домашнього майонезу знадобиться тільки жовток. Надішліть його в миску для змішування.
Додайте до жовтка діжонську гірчицю і столовий оцет і збийте все вінчиком. Суміш повинна стати однорідною. Щоб спростити і прискорити процес, замість вінчика можна взяти погружний блендер.
Продовжуючи збивати, потроху додавайте в суміш рослинну олію. Підійде будь-яка: соняшникова, оливкова, кукурудзяна, рапсова, але бажано рафінована без запаху. Розмішуйте ретельно. Поступово соус почне густіти і світлішати.
Вимийте і просушіть лимон, вичавіть з нього сік, додайте в соус і ретельно перемішайте.
В кінці посоліть за смаком, ще раз перемішайте вінчиком - і домашній майонез на жовтках готовий. У нього густа кремова консистенція і приємний, м'який смак. Перекладіть соус в чисто вимиту і просушену баночку, щільно закрийте кришкою і зберігайте в холодильнику. Термін придатності - до 2 тижнів. Домашній майонез можна мазати на хліб, заправляти ним салати, класти в інші страви, в яких зазвичай використовується магазинний продукт. З ним звична їжа стане корисніше і заграє новими фарбами. Якщо в такий майонез додати подрібнений часник, солоні огірки і каперси вийде домашній тартар - соус французької кухні, який зазвичай подають до риби, телятині, картоплі фрі, креветок і устриць. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти