Укр
Рус
Майонез Соуси Польська кухня

Домашній майонез на жовтках

( 5.0000 5 59 9 оцінок)

807 - переглядів
20 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Домашній майонез на жовтках - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Польська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Домашній майонез на жовтках - аналог магазинного, але приготований власними руками. При цьому домашній соус набагато корисніше, так як ви самі контролюєте якість використовуваних інгредієнтів. Щоб зробити майонез за даним рецептом, вам знадобляться найпростіші продукти і звичайний вінчик.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашній майонез на жовтках" (на 100 грам)

  • Білки2.3 гр.
  • Жири74.4 гр.
  • Вуглеводи0.7 гр.
  • Калорії687 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Яйце вимийте і висушіть паперовим рушником. Акуратно розбийте шкаралупу і відокремте білок від жовтка. Для домашнього майонезу знадобиться тільки жовток. Надішліть його в миску для змішування.

Крок - 1
02

Додайте до жовтка діжонську гірчицю і столовий оцет і збийте все вінчиком. Суміш повинна стати однорідною. Щоб спростити і прискорити процес, замість вінчика можна взяти погружний блендер.

Крок - 2
03

Продовжуючи збивати, потроху додавайте в суміш рослинну олію. Підійде будь-яка: соняшникова, оливкова, кукурудзяна, рапсова, але бажано рафінована без запаху. Розмішуйте ретельно. Поступово соус почне густіти і світлішати.

Крок - 3
04

Вимийте і просушіть лимон, вичавіть з нього сік, додайте в соус і ретельно перемішайте.

Крок - 4
05

В кінці посоліть за смаком, ще раз перемішайте вінчиком - і домашній майонез на жовтках готовий. У нього густа кремова консистенція і приємний, м'який смак. Перекладіть соус в чисто вимиту і просушену баночку, щільно закрийте кришкою і зберігайте в холодильнику. Термін придатності - до 2 тижнів. Домашній майонез можна мазати на хліб, заправляти ним салати, класти в інші страви, в яких зазвичай використовується магазинний продукт. З ним звична їжа стане корисніше і заграє новими фарбами. Якщо в такий майонез додати подрібнений часник, солоні огірки і каперси вийде домашній тартар - соус французької кухні, який зазвичай подають до риби, телятині, картоплі фрі, креветок і устриць. Смачного!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Пісний розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Пісний розсольник 45 6 3 з 5 - детальніше -
Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Сливове повидло - покроковий рецепт, фото 1 Сливове повидло 240 1 2 з 5 - детальніше -
М’ясне рагу - покроковий рецепт, фото 1 М’ясне рагу 85 5 3 з 5 - детальніше -
Мариновані печериці - покроковий рецепт, фото 1 Мариновані печериці 45 3 2 з 5 - детальніше -