Домашній лимонад із лимона — класичний літній напій, незамінний у спеку. Кислий лимон чудово освіжає у спекотний день. Але далеко не всі готові їсти лимони. А от від склянки освіжаючого лимонаду навряд чи хтось відмовиться. У рецепті ми докладно розповімо та покажемо, як правильно готувати домашній лимонад.
Підготуйте інгредієнти для лимонаду. Спочатку потрібно зробити цукровий сироп. Для цього влийте в каструлю воду і всипте таку кількість цукру. Теркою зніміть цедру з лимонів і теж відправте в загальну масу. Перемішайте інгредієнти, щоб кристали цукру розійшлися у воді.
Поставте каструлю на вогонь і постійно помішуючи, доведіть вміст до кипіння. Після цього зніміть сироп із плити і трохи остудіть.
Наповніть ємність, у якій збираєтесь робити лимонад, чистою водою. Процідіть туди через сито сироп, щоб у напій не потрапила цедра, яка згодом почне гірчити.
Для приготування лимонаду потрібно лимонний сік. Можна придбати його в готовому вигляді в магазині, але краще та правильніше самостійно вичавити з лимонів. З натуральним лимонним соком напій вийде смачніше. Пропустіть вичавлений сік через сито, в якому залишилася цедра після проціджування сиропу. Це збагатить аромат напою ефірними оліями, що залишилися в цедрі.
Перемішайте суміш і додайте скибочки лимона. Перед подачею охолодіть домашній лимонад у холодильнику. Потім розлийте напій по келихах, наповнених кубиками льоду та скибочками лимона. Домашній лимонад чудово освіжає у спекотний день. Вставте в келихи соломинки – і насолоджуйтесь чудовим напоєм власного приготування!
Випадкові рецепти