Укр
Рус
Квас Напої Кавказська кухня

Домашній квас з житнього чорного хліба

( 4.6250 4 58 8 оцінок)

636 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Домашній квас з житнього чорного хліба - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

У жаркий день немає нічого кращого, ніж смачний домашній квас. Цей освіжаючий літній напій готується з житнього чорного хліба, родзинок і дріжджів. Без будь - яких хімікатів, чайного гриба або пива. Рекомендуємо.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашній квас з житнього чорного хліба" (на 100 грам)

  • Білки0.4 гр.
  • Жири0.1 гр.
  • Вуглеводи8.9 гр.
  • Калорії39 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування домашнього квасу з житнього чорного хліба, необхідна кип'ячена вода. Для цього візьміть велику каструлю, налийте необхідну кількість води. Поставте її на вогонь і доведіть до кипіння.

Крок - 1
02

Поки гріється вода на плиті, займіться підготовкою хліба. Для даного напою краще використовувати житній чорний хліб. Причому чим темніше, тим краще. Наріжте хліб тонкими скибочками. Зараз вам знадобиться тостер, щоб добре підсмажити в ньому хліб, навіть можна трохи до чорноти. Адже чим темніше буде тост, тим темніше вийде квас.

Крок - 2
03

Коли вода закипить, вимкніть вогонь і зніміть каструлю з плити. Акуратно, щоб не обпектися, помістіть в окріп підсмажений в тостері чорний хліб. Накрийте каструлю кришкою і дайте охолонути. Найкраще навіть залишити на ніч.

Крок - 3
04

Візьміть ще одну чисту каструлю, помістіть в неї друшляк, зверху покладіть марлю. Дістаньте каструлю з хлібом, замоченим в воді. Процідіть підсмажений хліб через марлю, ретельно відіжміть. У вас повинна вийти коричнева рідина - основа майбутнього квасу.

Крок - 4
05

Коричнева хлібна основа квасу за цей час охолола. Швидко розігрійте її на плиті, приблизно до 35 градусів. Так як в холодній воді дріжджі не активуються. Але і не нагрівайте вище 45 градусів, інакше дріжджі не виживуть.

Крок - 5
06

Зніміть підігріту рідину з вогню. Додайте цукор, дріжджі, половину від потрібної кількості родзинок. А також киньте мед, але це не обов'язково. Якщо не любите, то не додавайте. Все ретельно перемішайте дерев'яною великою ложкою, щоб цукор і мед розчинилися. Залиште на 6 - 8 годин. За цей час в квасі почне підніматися піна і бульбашки.

Крок - 6
07

По закінченню цього періоду, знову процідіть квас через марлю. Тепер вам знадобляться чисті пластикові пляшки. У кожну насипте по 2 - 3 родзинки. Наповніть пляшки квасом приблизно на 2/3. Стисніть стінки, випускаючи повітря, щільно закрутіть кришкою. Робиться це тому, що квас буде продовжувати бродити і розширюватися в холодильнику. На наступний день, коли пляшка виявиться занадто щільною, відкрийте її.

Крок - 7
08

Випустіть трохи повітря, знову стисніть і закрутіть кришкою. Приблизно через 3 дня в холодильнику ваш домашній квас з житнього чорного хліба готовий до споживання. Цей напій класифікується як безалкогольний і зазвичай містить близько 0,05% алкоголю. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Спагеті з сосисками - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті з сосисками 40 5 2 з 5 - детальніше -
Пишний омлет в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Пишний омлет в духовці 40 6 3 з 5 - детальніше -
Роли з крабом - покроковий рецепт, фото 1 Роли з крабом 60 4 3 з 5 - детальніше -
Булочка з родзинками - покроковий рецепт, фото 1 Булочка з родзинками 75 1 3 з 5 - детальніше -
?>