Укр
Рус
Сік Напої Ісландська кухня

Домашній консервований томатний сік

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

654 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Домашній консервований томатний сік - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Ісландська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Пропонуємо вам рецепт концентрованого томатного соку на зиму (можна називати його пюре). Його легко приготувати і він натуральний, без консервантів і інших добавок.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашній консервований томатний сік" (на 100 грам)

  • Білки1 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи5 гр.
  • Калорії20 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку виберіть стиглі помідори, максимально насиченого кольору. Вони можуть бути трохи м'якими, але ні в якому разі не зламаними. Спочатку розріжте їх навпіл, видаліть стебла і всі тверді частини, які там є, і розріжте їх на частини.

Крок - 1
02

Щоб зробити сам сік, можна використовувати ручну соковижималку, особливо для томатів, яка відокремлює сік від шкірки і насіння, або будь-який інший електричний метод, який захочете. Отже, відокремте акуратно томатний сік.

Крок - 2
03

Перемістіть томатний сік у велику каструлю і поставте на середній вогонь, не потрібно чекати, поки він закінчиться. У міру того, як робите більше соку, розміщуйте його в киплячу ємність.

Крок - 3
04

Додайте в каструлю з соусом лавровий лист. Ви помітите, що цей сік має тенденцію розділятися на дві частини: більш рідка зверху і більш густа і щільна м'якоть внизу. Доведеться кип'ятити до тих пір, поки не зникне водна частина, а точніше, поки не залишиться лише третина рідини. Додайте в соус трохи меленого чорного перцю і сіль за смаком. Іноді помідорам не вистачає власної солодощі, тому потрібно додати трохи цукру, теж за смаком.

Крок - 4
05

Зніміть каструлю з вогню і відразу розлийте соус по пляшках. Виберіть пляшечки, що містять 200-300 мл, достатнього для одноразового вживання. Пляшки повинні бути чистими, але не обов'язково стерилізованими. Стерилізація зробить сік дуже гарячим під час упаковки. Якщо у вас немає маленьких пляшечок, використовуйте великі стерилізовані пляшки.

Крок - 5
06

Відразу після цього накрийте банки кришками, покладіть ємності набік, загорніть в рушники і залиште в такому вигляді до наступного дня, нехай охолонуть.Такий домашній консервований томатний сік можна зберігати в прохолодному місці, а якщо любите дуже холодним, то навіть в холодильнику. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рулет з лаваша з лососем - покроковий рецепт, фото 1 Рулет з лаваша з лососем 30 2 2 з 5 - детальніше -
М’ясний бульйон - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний бульйон 180 6 2 з 5 - детальніше -
Мастіка з зефіру - покроковий рецепт, фото 1 Мастіка з зефіру 45 2 3 з 5 - детальніше -
Пудинг новорічний - покроковий рецепт, фото 1 Пудинг новорічний 50 3 3 з 5 - детальніше -