На приготування кетчупу за нашим рецептом у вас піде не більше 5 хвилин. Мінімум часу та інгредієнтів і у вас на столі буде ароматна і смачна добавка до улюблених страв.
Маленьку цибулину очистіть від лушпиння, видаліть хвостики і розріжте навпіл.
У невелику глибоку ємність насипте цукор і залийте його гарячою водою. Розмішайте і дочекайтеся повного розчинення солодкого інгредієнта. Додайте в сироп цибулю і збийте блендером до однорідності.
Візьміть глибоку миску і викладіть томатну пасту. Перед її придбанням уважно ознайомтеся зі складом. Віддавайте перевагу продукту, який складається виключно з помідор.
Насипте в миску подрібнену гвоздику, мелену корицю, сіль, гірчицю, налийте оцет і цукровий сироп з цибулею. Якщо ви плануєте давати готову заправку дітям, в такому випадку оцет можна виключити зі списку інгредієнтів. Його можна замінити свіжовичавленим лимонним соком в тому ж обсязі. Приправи та їх кількість теж можна регулювати виходячи з ваших гастрономічних уподобань. Ретельно перемішайте масу за допомогою вінчика. Дайте суміші настоятися протягом 10-15 хвилин.
Домашній томатний кетчуп готовий. Перелийте його в чисту пляшку або банку. Такий процес приготування не передбачає тривале зберігання готового продукту, тому рецепт розрахований на невелику порцію. Що залишився після трапези кетчуп, зберігайте в холодильнику не більше 3 діб. Подавайте томатну заправку до м'ясних страв, смаженої картоплі, спагетті. Додавайте в піцу, шаурму, хот-доги та інші страви домашнього фаст-фуду. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти