Домашній італійський томатний соус з базиліком - класична заправка для піци, пасти і інших страв італійської кухні. За даним рецептом він виходить густим, насиченим, з яскравим смаком і запахом. Щоб соус був дійсно смачним, використовуйте для нього якісні фермерські помідори.
Підготуйте необхідні для соусу інгредієнти, щоб вам не довелося шукати їх в процесі приготування. Оливкову олію вилийте в каструлю і розігрійте.
Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте півкільцями і відправте в каструлю смажитися.
Часник очистіть від лушпиння, розберіть на зубчики і крупно подрібніть. Коли цибуля стане прозорою, додайте в каструлю часник, перемішайте і ще трохи протушкуйте.
Помідори вимийте, просушіть і розріжте на 4 частини. Коли цибуля почне набувати золотистого відтінку, покладіть в каструлю половину нарізаних помідорів.
Посоліть і поперчіть за смаком, всипте цукор, додайте гілочки чебрецю і лавровий лист. Перемішайте інгредієнти для рівномірного розподілу.
Додайте залишені помідори і томіть на повільному вогні, поки томати не стануть м'якше.
Знову перемішайте продукти і покришіть в суміш свіжий базилік. Розмішайте. Продовжуйте томити соус на плиті. Якщо у томатів відходить шкірка, видаляйте її. Регулярно мішайте вміст каструлі, щоб продукти готувалися рівномірно. Коли помідори розваряться, зніміть каструлю з плити.
Щоб соус придбав необхідну консистенцію, його потрібно пюріровати. Можете використовувати для цього спеціальний пристрій, а можете перебити продукти блендером або пропустити через м'ясорубку. Важливо відокремити макуху, щоб грубі шматочки не потрапили в соус.
Вийшовше рідке пюре знову відправте на плиту і уваріть, поки воно не стане густішим. Домашній італійський соус з базиліком готовий. Залишилося закупорити його на зиму. Ретельно вимийте банки, просушіть і розлийте по ним соус.
Закрийте банки кришками і поставте в каструлю з водою для стерилізації. Кип'ятіть банки на повільному вогні близько години. Після цього остудіть і поставте в темне прохолодне місце на зберігання. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти