Укр
Рус
Томатний Соуси Чеська кухня

Домашній італійський томатний соус з базиліком

( 4.9167 4 512 12 оцінок)

1222 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Домашній італійський томатний соус з базиліком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чеська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Домашній італійський томатний соус з базиліком - класична заправка для піци, пасти і інших страв італійської кухні. За даним рецептом він виходить густим, насиченим, з яскравим смаком і запахом. Щоб соус був дійсно смачним, використовуйте для нього якісні фермерські помідори.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашній італійський томатний соус з базиліком" (на 100 грам)

  • Білки1 гр.
  • Жири1.8 гр.
  • Вуглеводи5.7 гр.
  • Калорії40 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте необхідні для соусу інгредієнти, щоб вам не довелося шукати їх в процесі приготування. Оливкову олію вилийте в каструлю і розігрійте.

Крок - 1
02

Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте півкільцями і відправте в каструлю смажитися.

Крок - 2
03

Часник очистіть від лушпиння, розберіть на зубчики і крупно подрібніть. Коли цибуля стане прозорою, додайте в каструлю часник, перемішайте і ще трохи протушкуйте.

Крок - 3
04

Помідори вимийте, просушіть і розріжте на 4 частини. Коли цибуля почне набувати золотистого відтінку, покладіть в каструлю половину нарізаних помідорів.

Крок - 4
05

Посоліть і поперчіть за смаком, всипте цукор, додайте гілочки чебрецю і лавровий лист. Перемішайте інгредієнти для рівномірного розподілу.

Крок - 5
06

Додайте залишені помідори і томіть на повільному вогні, поки томати не стануть м'якше.

Крок - 6
07

Знову перемішайте продукти і покришіть в суміш свіжий базилік. Розмішайте. Продовжуйте томити соус на плиті. Якщо у томатів відходить шкірка, видаляйте її. Регулярно мішайте вміст каструлі, щоб продукти готувалися рівномірно. Коли помідори розваряться, зніміть каструлю з плити.

Крок - 7
08

Щоб соус придбав необхідну консистенцію, його потрібно пюріровати. Можете використовувати для цього спеціальний пристрій, а можете перебити продукти блендером або пропустити через м'ясорубку. Важливо відокремити макуху, щоб грубі шматочки не потрапили в соус.

Крок - 8
09

Вийшовше рідке пюре знову відправте на плиту і уваріть, поки воно не стане густішим. Домашній італійський соус з базиліком готовий. Залишилося закупорити його на зиму. Ретельно вимийте банки, просушіть і розлийте по ним соус.

Крок - 9
10

Закрийте банки кришками і поставте в каструлю з водою для стерилізації. Кип'ятіть банки на повільному вогні близько години. Після цього остудіть і поставте в темне прохолодне місце на зберігання. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Крем білковий з ваніллю - покроковий рецепт, фото 1 Крем білковий з ваніллю 30 1 2 з 5 - детальніше -
Куряче філе - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе 30 4 2 з 5 - детальніше -
Цезар з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Цезар з куркою 30 2 3 з 5 - детальніше -
Грибна галявина - покроковий рецепт, фото 1 Грибна галявина 40 6 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Глінтвейн - покроковий рецепт, фото 1 Глінтвейн 60 5 1 з 5 - детальніше -
Справжній український борщ - покроковий рецепт, фото 1 Справжній український борщ 80 6 5 з 5 - детальніше -
Горіхове масло - покроковий рецепт, фото 1 Горіхове масло 15 1 2 з 5 - детальніше -
Філе тріски в клярі - покроковий рецепт, фото 1 Філе тріски в клярі 55 2 2 з 5 - детальніше -