Укр
Рус
Бобові Другі страви Кавказська кухня

Домашній хумус на швидку руку

( 4.6250 4 58 8 оцінок)

617 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Домашній хумус на швидку руку - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Якщо ви спробуєте приготувати домашній хумус на швидку руку за цим рецептом, ви більше ніколи не купите його в магазині.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашній хумус на швидку руку" (на 100 грам)

  • Білки15.5 гр.
  • Жири12.3 гр.
  • Вуглеводи47.2 гр.
  • Калорії355 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Так як хумус - це закуска з нутового пюре, то для його приготування вам обов'язково знадобиться такий продукт, як нут. Ще його називають турецьким горохом. Ця рослина з сімейства бобові. Насипте нут в будь-яку ємність, залийте холодною водою, щоб вона покривала як мінімум на 10 см. Накрийте кришкою і залиште на ніч. Повинно пройти мінімум 8 годин.

Крок - 1
02

По закінченню цього періоду, злийте воду з нуту, відкиньте його на друшляк і промийте під проточною прохолодною водою. Зверніть увагу, що зерна нуту набрякли, їх обсяг збільшився в два, а то і три рази.

Крок - 2
03

Виберіть каструлю, в якій будете варити. Висипте в неї нут, залийте холодною водою. Цього разу рідина повинна покрити вміст приблизно на 5 см. Тепер киньте в каструлю харчову соду. Вона створить лужне середовище, що допоможе розщепити пектин в нуті. Це пом'якшить зовнішню оболонку, і вона легше буде відділятися від зерен. Поставте каструлю на плиту і запаліть вогонь. Після закипання, варіть нут протягом 30 - 40 хвилин на невеликому вогні.

Крок - 3
04

Тим часом займіться часником. Почистіть його від лушпиння, сполосніть під проточною водою і обсушіть. Киньте зубчики часнику в чисту невелику каструлю або металевий ківш. Налийте оливкову олію і поставте на включену плиту. Як тільки масло закипить, зменшіть вогонь. Готуйте на повільному вогні близько 30 хвилин. Але хвилин через 15 - 20 перевірте чи не покоричневів чи вже часник.

Крок - 4
05

Коли нут звариться, зніміть каструлю з плити. Злийте воду і відкиньте його на друшляк. Ретельно промийте нут під проточною водою. Це дасть можливість ще й швидше остудити зерна.

Крок - 5
06

Наступний етап - позбутися від зовнішньої оболонки нуту. Ви можете зробити це, знімаючи оболонку з кожного зернятка. Але це займе багато часу і сил. Пропонуємо вам наступний варіант. Висипте нут назад в каструлю, в якій він варився і залийте холодною водою. Опустіть в каструлю обидві руки і пам'ятайте, акуратно потріть нут, перемішайте, щоб оболонка відвалилася від зерен.

Крок - 6
07

Коли побачите, що оболонки починають плавати, дістаньте їх з води за допомогою шумівки або руками. Знову відкиньте нут на друшляк.

Крок - 7
08

Якщо часник добре підрум'яниться в маслі, зніміть його з плити. Візьміть глибоку ємність, покладіть на неї ситечко і вилийте масло з підсмаженим часником. Часник залишиться на ситечку, а в ємності - часникова оливкова олія. Вона якраз вам і знадобиться трохи пізніше.

Крок - 8
09

Тепер приступайте до приготування хумуса. У чашу кухонного комбайна киньте підготовлений нут. Збивайте на високій швидкості до утворення густої пасти.

Крок - 9
10

Відкрийте кришку і додайте тахіні - кунжутну пасту. Це найважливіший інгредієнт у приготуванні цієї страви. Вичавіть сік лимона прямо в чашу. Киньте підсмажений часник, морську сіль за смаком, закрийте кришкою і збивайте протягом декількох хвилин на невеликій швидкості. Поступово влийте чесночну оливкову олію і збийте до однорідної консистенції.

Крок - 10
11

Відкрийте кришку і спробуйте на смак, можливо потрібно додати лимонний сік, тахіні або морську сіль. Подавайте хумус на плоскій тарілці, окропивши оливковою олією, посипте перцем кайенским і подрібненою петрушкою. Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Гуляш з лося - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з лося 120 5 3 з 5 - детальніше -
Налисники - покроковий рецепт, фото 1 Налисники 65 4 3 з 5 - детальніше -
Великодній куліч сирний з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Великодній куліч сирний з сиром 55 1 3 з 5 - детальніше -
?>