Дотримуючись нашого покрокового рецепту, ви швидко і без клопоту приготуєте смачний домашній майонез з доступних інгредієнтів.
Перед початком приготування, викладіть продукти на робочий стіл. Інгредієнти, що зберігаються в холодильнику, повинні нагрітися до кімнатної температури. Так як яйця не піддаються термічній обробці, вимийте їх в холодній воді з використанням дезінфікуючого засобу. Масло - один з найважливіших інгредієнтів в майонезі, від його якості залежить густота і смак готового соусу. До його вибору походіть особливо ретельно. Використовуйте тільки рафінований продукт без яскраво вираженого смаку і запаху. Інакше його гіркий присмак зіпсує майонез.
Підходить як соняшникова, так і проста оливкова олія. Щоб приховати специфічний присмак останнього, приготуйте соус на суміші масел в пропорції 1: 1 або 1: 2. Вимийте і ретельно просушіть ємність для збивання. Влийте масло. Додайте яєчні жовтки і винний оцет. В якості альтернативи, можна взяти яблучний або простий.
Введіть в суміш звичайну або діжонську гірчицю. Всипте сіль дрібної фракції і чорний мелений перець. Щоб соус знайшов більш пікантний смак, використовуйте мелений перець чилі. Для більш солодкого відтінку, підійде паприка.
Опустіть в чашу погружной блендер і переміксуйте суміш до однорідного кремоподібного стану. Якщо маса виходить рідкою, відправте чашу в холодильник на кілька хвилин. Потім збийте до необхідної консистенції. Готовий майонез викладіть в герметичну ємність. Оскільки продукт містить тільки натуральні інгредієнти, зберігайте його в холодильнику не більше 5 діб.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти