Домашній лимонад – безалкогольний літній освіжаючий напій. Звичайно, можна купити у магазині готовий лимонад. Але набагато краще зробити його власними руками, тим більше, що це швидко і нескладно. Приготовлений в домашніх умовах лимонад натуральніший і смачніший за магазинний. До того ж ви точно знатимете, що поклали в нього тільки якісні продукти. Як готується домашній лимонад, покроково описано у рецепті.
Для приготування лимонаду спочатку зробіть цукровий сироп. Для цього поставте каструлю на вогонь, влийте воду та всипте цукор (співвідношення води до цукру 1:1). Перемішайте вміст каструлі, щоб цукрові кристали повністю розчинилися. Після цього, продовжуючи помішувати, доведіть суміш до кипіння та вимкніть плиту. Остудіть вміст каструлі до кімнатної температури.
У ємність, в якій готуватимете лимонад, влийте лимонний сік. Потім додайте туди раніше приготований цукровий сироп та чисту воду.
Свіжу м'яту вимийте, обтрусіть від вологи та оберіть з гілочок листя. Потріть їх між долонями, щоб вони дали аромат. Відправте м'яте листя в ємність з лимонадом. Перемішайте інгредієнти.
Лимон вимийте, просушіть і наріжте скибочками. Додайте їх у лимонад і знову ретельно вимішайте. Домашній лимонад готовий. У нього приємний кисло-солодкий смак та неймовірний аромат лимонів та м'яти. Перед подачею рекомендуємо охолодити лимонад у холодильнику, щоб він став ще більш освіжаючим. Цей напій є ідеальним для спекотного літа. Додаткова перевага лимонаду в тому, що він безалкогольний, завдяки чому можуть пити і дорослі, і діти.
Випадкові рецепти