Укр
Рус
Мариновані огірки Консервування Італійська кухня

Домашні солоні огірки хрусткі в банках на зиму

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

579 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Домашні солоні огірки хрусткі в банках на зиму - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Це проблема, яка мучить виробників маринованих огірків протягом століть: як знайти рецепт солоного огірка, в результаті якого виходять ідеально хрусткі овочі з таким бажаним «хрустом», коли ви відкушуєте? У своєму прагненні до ідеального рецепту хрустких солінь ми зібрали кілька маленьких прийомів, тому вирішили скласти список. Майте на увазі, що вам не обов'язково використовувати всі з них.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашні солоні огірки хрусткі в банках на зиму" (на 100 грам)

  • Білки0.3 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи2 гр.
  • Калорії13 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Також переконайтеся, що ви використовуєте найкращі сорти огірків. Щоб отримати хрусткі, солоні огірки, вам потрібно використовувати такі сорти огірків, щоб були більш тверді. Додаткова порада: по можливості постарайтеся збирати (якщо домашні) огірки до 9 ранку. Овочі, зібрані рано вранці, мають тенденцію бути більш солодкими і свіжими, ніж овочі, зібрані пізніше днем ​​після невеликого в'янення на спекотному сонці. Замочіть огірки з крижаною водою на пару годин, щоб вони зміцніли / залишалися твердими. Далі наріжте огірки тонкими кільцями, однакового розміру.

Крок - 1
02

Складіть нарізані огірки в глибоку миску. До нарізаних огірків додайте подрібнені парасольки фенхеля, попередньо очищений від шкірки і нарізаний кубиками корінь хрону.

Крок - 2
03

Додайте так само в миску очищений від лушпиння і подрібнений часник. Змішайте все в мисці.

Крок - 3
04

Потім досить щільно укладіть огірки з приправами в заздалегідь простерилізовані банки, щоб між ними і кришками залишалося не менше 1,5-2 см вільного простору.

Крок - 4
05

Потім приготуйте спеціальний розсіл. Помістіть велику каструлю з водою на плиту, засипте в неї сіль, за бажанням куркуму, трохи чорного меленого перцю і сушений базилік. Ретельно все перемішайте і доведіть вміст до кипіння.

Крок - 5
06

Потім налийте в кожну банку з огірками розсолу стільки, скільки необхідно, залишаючи вільне місце. Перед тим, як закрити кришки, можна покласти зверху на банки шматочками (розміром трохи більше дна ємності) нарізану фольгу, яка захищає огірки і рідину від контакту з металом, який, незважаючи на покриття, при контакті з кислотою часто роз'їдає, що негативно позначається на смаку і якості всього вмісту. Приблизно через тиждень домашні хрусткі солоні огірки готові до вживання. Перевірте герметичність банок, перевертаючи їх на кілька хвилин догори дном. Перемістіть консервацію в прохолодне темне місце.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шашлик зі свинини в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини в духовці 65 4 3 з 5 - детальніше -
Найсмачніший салат олів’є - покроковий рецепт, фото 1 Найсмачніший салат олів’є 45 6 3 з 5 - детальніше -
Котлети з гороху - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з гороху 45 3 3 з 5 - детальніше -
Бешамель з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель з грибами 45 1 2 з 5 - детальніше -