Укр
Рус
Круасани Випічка Французька кухня

Домашні круасани за рецептом французької кондитерської

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

893 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Домашні круасани за рецептом французької кондитерської - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Домашні круасани за рецептом французької кондитерської виходять надзвичайно пишними, легкими і повітряними. Вони настільки апетитні, що майже відразу «відлітають» зі столу. Французькі кондитерські тримають свої секрети в таємниці, але ми вивідали чудовий рецепт круасанів і тепер готові поділитися ним з вами. У домашніх умовах випічка виходить не гірше фірмової!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашні круасани за рецептом французької кондитерської" (на 100 грам)

  • Білки5.7 гр.
  • Жири16.8 гр.
  • Вуглеводи37.7 гр.
  • Калорії330 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Влийте в миску воду і молоко. І те, і інше має бути теплим (близько 30-40 градусів). Всипте цукор і сухі дріжджі. Перемішайте інгредієнти до однорідності і відставте на 10 хвилин.

Крок - 1
02

Через зазначений час всипте в опару просіяне борошно. Яйця розбийте в миску, збийте виделкою і відправте в загальну масу.

Крок - 2
03

Влийте рослинне масло і перемішайте інгредієнти. Ретельно вимісіть тісто руками. Воно повинно вийти однорідним, м'яким і липким. Накрийте його харчовою плівкою і залиште в теплі на 1 годину.

Крок - 3
04

Через зазначений час припіліть робочу поверхню борошном і викладіть туди тісто, що підійшло для круасанів. Його теж присипте зверху борошном і сформуйте кулю.

Крок - 4
05

Розділіть кулю на рівні частини (у нас 8) і кожну скачайте в кульку. Розкачайте одну кульку в тонке коло і присипте зверху натертим на дрібній тертці вершковим маслом. Щоб було легше терти, бажано масло попередньо заморозити.

Крок - 5
06

Розкачайте кульку, викладіть поверх першої і теж присипте маслом.

Крок - 6
07

Продовжуйте, поки не закінчаться кульки. Повинна вийти стопка з промаслених шарів тіста. Останній покривати маслом не потрібно.

Крок - 7
08

Розкачайте стопку в єдиний тонкий пласт. Розріжте його на рівні трикутники (у нас вийшло 16).

Крок - 8
09

На широку сторону кожного трикутника викладіть трохи Нутеллою і поверніть круасани. Накрийте заготовки харчовою плівкою і залиште в теплі на 30 хвилин.

Крок - 9
10

Збийте яйця виделкою і змастіть круасани зверху. Відправте їх в попередньо розігріту до 210 градусів духовку на 17 хвилин.

Крок - 10
11

Домашні круасани за рецептом французької кондитерської виглядають неймовірно апетитно. Вони пишні і рум'яні. Дуже ніжне, повітряне тісто чудово поєднується з шоколадною начинкою. Присипте круасани цукровою пудрою - і подавайте з гарячою кавою або чаєм. Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Грибна галявина - покроковий рецепт, фото 1 Грибна галявина 40 6 4 з 5 - детальніше -
Справжній зефір - покроковий рецепт, фото 1 Справжній зефір 55 3 3 з 5 - детальніше -
Чилі кон карне - покроковий рецепт, фото 1 Чилі кон карне 55 3 3 з 5 - детальніше -