Домашні круасани за рецептом французької кондитерської виходять надзвичайно пишними, легкими і повітряними. Вони настільки апетитні, що майже відразу «відлітають» зі столу. Французькі кондитерські тримають свої секрети в таємниці, але ми вивідали чудовий рецепт круасанів і тепер готові поділитися ним з вами. У домашніх умовах випічка виходить не гірше фірмової!
Влийте в миску воду і молоко. І те, і інше має бути теплим (близько 30-40 градусів). Всипте цукор і сухі дріжджі. Перемішайте інгредієнти до однорідності і відставте на 10 хвилин.
Через зазначений час всипте в опару просіяне борошно. Яйця розбийте в миску, збийте виделкою і відправте в загальну масу.
Влийте рослинне масло і перемішайте інгредієнти. Ретельно вимісіть тісто руками. Воно повинно вийти однорідним, м'яким і липким. Накрийте його харчовою плівкою і залиште в теплі на 1 годину.
Через зазначений час припіліть робочу поверхню борошном і викладіть туди тісто, що підійшло для круасанів. Його теж присипте зверху борошном і сформуйте кулю.
Розділіть кулю на рівні частини (у нас 8) і кожну скачайте в кульку. Розкачайте одну кульку в тонке коло і присипте зверху натертим на дрібній тертці вершковим маслом. Щоб було легше терти, бажано масло попередньо заморозити.
Розкачайте кульку, викладіть поверх першої і теж присипте маслом.
Продовжуйте, поки не закінчаться кульки. Повинна вийти стопка з промаслених шарів тіста. Останній покривати маслом не потрібно.
Розкачайте стопку в єдиний тонкий пласт. Розріжте його на рівні трикутники (у нас вийшло 16).
На широку сторону кожного трикутника викладіть трохи Нутеллою і поверніть круасани. Накрийте заготовки харчовою плівкою і залиште в теплі на 30 хвилин.
Збийте яйця виделкою і змастіть круасани зверху. Відправте їх в попередньо розігріту до 210 градусів духовку на 17 хвилин.
Домашні круасани за рецептом французької кондитерської виглядають неймовірно апетитно. Вони пишні і рум'яні. Дуже ніжне, повітряне тісто чудово поєднується з шоколадною начинкою. Присипте круасани цукровою пудрою - і подавайте з гарячою кавою або чаєм. Смачного!
Випадкові рецепти