Укр
Рус
Чіпси Закуски Українська кухня

Домашні картопляні чіпси

( 4.7500 4 54 4 оцінки)
619 - переглядів
25 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Домашні картопляні чіпси - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Домашні картопляні чіпси хрусткі і смачні. Повірте мені, як тільки ви зробите чіпси, ви захочете готувати їх якомога частіше. Вони набагато приємніше, ніж куплені в магазині. Саме чудове, що ви можете контролювати те, що входить в них.

Інгредієнти

  • Приправи за смаком
  • Сіль за смаком
  • Картопля 4 шт.
  • Масло рослинне 0.5 л.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, перш за все за допомогою овочечистки або гострого ножа очистіть картоплю від шкірки і наріжте (на спеціальній тертці) її тонкими часточками.

Крок - 1
02

Помістіть нарізані часточки картоплі в миску з водою. І акуратно руками або використовуючи дерев'яну ложку, перемніть картоплю, щоб усунути з кожної скибочки якомога більше крохмалю. Помістіть скибочки картоплі в друшляк і добре їх промийте. Потім покладіть картоплю назад в миску з водою, посоліть і залиште на 30 хвилин.

Крок - 2
03

Покладіть скибочки картоплі на паперовий рушник, зверху розмістіть ще один паперовий рушник і добре висушіть. Необхідно, щоб вони були якомога більш сухими, щоб масло при обсмажуванні не розліталося і обпікало вас.

Крок - 3
04

Помістіть глибоку сковорідку або сотейник на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і максимально розігрійте. Нагріти масло потрібно приблизно до 200 градусів. Якщо у вас немає термометра, ви можете перевірити його, зануривши край одного з картопляних скибочок в масло. Якщо воно починає шипіти, масло готове.

Крок - 4
05

Покладіть нарізані скибочки картоплі в киплячу олію і обсмажуйте порціями приблизно від 2 до 2.5 хвилин або до тих пір, поки вони не стануть золотисто-коричневими. При обсмажуванні акуратно перевертайте картопляні часточки з боку на бік.

Крок - 5
06

Потім обережно щипцями або за допомогою шумівки вийміть обсмажені картопляні чіпси з масла і покладіть на тарілку, вистелену паперовим рушником, щоб прибрати зайвий жир.

Крок - 6
07

Приправте домашні картопляні чіпси сіллю або вашою улюбленою приправою. Подавайте до столу і насолоджуйтеся своїми домашніми картопляними чіпсами. Цю закуску можна подавати до столу з часниковим соусом і звісно з пивом.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Чипсы с сыром - покроковий рецепт, фото 1 Чипсы с сыром 35 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Как лепить манты красиво - покроковий рецепт, фото 1 Как лепить манты красиво 65 4 3 з 5 - детальніше -
Зеленый смузи с ананасом - покроковий рецепт, фото 1 Зеленый смузи с ананасом 25 1 1 з 5 - детальніше -
Солянка в горшочке - покроковий рецепт, фото 1 Солянка в горшочке 120 6 3 з 5 - детальніше -
Оливье с говядиной - покроковий рецепт, фото 1 Оливье с говядиной 35 3 3 з 5 - детальніше -