Домашні картопляні чіпси хрусткі і смачні. Повірте мені, як тільки ви зробите чіпси, ви захочете готувати їх якомога частіше. Вони набагато приємніше, ніж куплені в магазині. Саме чудове, що ви можете контролювати те, що входить в них.
Отже, перш за все за допомогою овочечистки або гострого ножа очистіть картоплю від шкірки і наріжте (на спеціальній тертці) її тонкими часточками.
Помістіть нарізані часточки картоплі в миску з водою. І акуратно руками або використовуючи дерев'яну ложку, перемніть картоплю, щоб усунути з кожної скибочки якомога більше крохмалю. Помістіть скибочки картоплі в друшляк і добре їх промийте. Потім покладіть картоплю назад в миску з водою, посоліть і залиште на 30 хвилин.
Покладіть скибочки картоплі на паперовий рушник, зверху розмістіть ще один паперовий рушник і добре висушіть. Необхідно, щоб вони були якомога більш сухими, щоб масло при обсмажуванні не розліталося і обпікало вас.
Помістіть глибоку сковорідку або сотейник на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і максимально розігрійте. Нагріти масло потрібно приблизно до 200 градусів. Якщо у вас немає термометра, ви можете перевірити його, зануривши край одного з картопляних скибочок в масло. Якщо воно починає шипіти, масло готове.
Покладіть нарізані скибочки картоплі в киплячу олію і обсмажуйте порціями приблизно від 2 до 2.5 хвилин або до тих пір, поки вони не стануть золотисто-коричневими. При обсмажуванні акуратно перевертайте картопляні часточки з боку на бік.
Потім обережно щипцями або за допомогою шумівки вийміть обсмажені картопляні чіпси з масла і покладіть на тарілку, вистелену паперовим рушником, щоб прибрати зайвий жир.
Приправте домашні картопляні чіпси сіллю або вашою улюбленою приправою. Подавайте до столу і насолоджуйтеся своїми домашніми картопляними чіпсами. Цю закуску можна подавати до столу з часниковим соусом і звісно з пивом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти