Укр
Рус
Хачапурі Випічка Російська кухня

Домашні хачапурі з сиром на кефірі

( 4.8889 4 59 9 оцінок)
728 - переглядів
100 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Домашні хачапурі з сиром на кефірі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Якщо ви ще не подружилися з дріжджовим тістом, цей рецепт для вас. Ці домашні хачапурі з сиром на кефірі їдять миттєво! Тісто універсальне, з ним можна робити все що завгодно: солодкі і солоні пироги, батони, рулети і т. д. Тісто має нейтральний смак, багатий аромат, підходить для будь-якої начинки. З ним приємно працювати.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашні хачапурі з сиром на кефірі" (на 100 грам)

  • Білки10.1 гр.
  • Жири14.7 гр.
  • Вуглеводи32.9 гр.
  • Калорії309 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу залийте в миску, де будете замішувати тісто, заздалегідь підігрітий кефір високої жирності. Потім засипте в миску цукор і додайте трохи солі. Далі засипте е в кефір сухі дріжджі і ретельно все перемішайте за допомогою вінчика.

Крок - 1
02

Далі додайте в миску куряче яйце, залийте попередньо розтоплене вершкове масло і засипте просіяне борошно. Спочатку вінчиком, а потім вже руками замісіть гнучке еластичне тісто.

Крок - 2
03

Покладіть підготовлене тісто в миску, накрийте його кухонним рушником і залиште в теплому місці на 1 годину. Через годину знову замісіть тісто руками і залиште приблизно на 40 хвилин.

Крок - 3
04

Перенесіть тісто на стільницю і розділіть на шматочки однакового розміру (близько 80 г кожен). Розкачайте шматок тіста в круглу кульку, а потім, можна навіть руками, пріплюсніть в невеликий коржик.

Крок - 4
05

Тепер в кожен коржик покладіть попередньо нарізаний кубиками твердий сир (кубиків 4-5 на корж) і тонкі скибочки ковбаси. Загорніть корж з начинкою у формі конверта. Зробіть те ж саме з рештою тіста.

Крок - 5
06

Розчиніть трохи рідкого меду в гарячій води. Охолодіть утворений сироп до кімнатної температури.

Крок - 6
07

На гарячій сковороді обсмажте насіння кунжуту, постійно мішаючи, протягом декількох хвилин до золотистого кольору.

Крок - 7
08

Змастіть кожен підготовлений хачапур солодким сиропом і посипте кунжутом. Розкладіть хачапурі на деко розміром (30 х 40 см), який був попередньо покритий папером для випічки (на відповідній відстані один від одного).

Крок - 8
09

Зробіть 3-4 дрібних надрізи на кожному хачапурі. Надішліть деко в духовку і випікайте вміст в духовці, попередньо нагрітій до 190 градусів, протягом 20-25 хвилин до золотисто-коричневого кольору.

Крок - 9
10

Готові домашні хачапурі з сиром на кефірі обов'язково подавайте в гарячому вигляді з улюбленим соусом. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Перлова каша - покроковий рецепт, фото 1 Перлова каша 20 5 2 з 5 - детальніше -
Кебаб - покроковий рецепт, фото 1 Кебаб 60 4 3 з 5 - детальніше -
Тушковане м’ясо з цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Тушковане м’ясо з цибулею 90 4 3 з 5 - детальніше -
М’ясо з грибами - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо з грибами 60 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Равіолі з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Равіолі з м’ясом 180 7 3 з 5 - детальніше -
Грецький салат класичний - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат класичний 45 4 3 з 5 - детальніше -
Салат Мімоза з шинкою - покроковий рецепт, фото 1 Салат Мімоза з шинкою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Узбецька самса з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Узбецька самса з куркою 60 3 3 з 5 - детальніше -