Домашні гамбургери з маринованими огірками в цьому рецепті робляться не з традиційною яловичою котлетою, а з хрусткою смаженою курочкою. Така варіація гамбургера виходить більш легкою і ніжною на смак, але при цьому досить ситною. Як замаринувати і запанірувати курку перед смаженням, щоб вона вийшла соковитою, але при цьому хрусткою, а також приготувати пряний майонез для просочення булочок, докладно описано в рецепті.
Філе курячої грудки вимийте, просушіть паперовими рушниками, накрийте харчовою плівкою і злегка відбийте.
Розріжте відбивну на шматочки розміром з діаметр булочки для гамбургера.
Надішліть отримані шматочки в ємність для маринування. Всипте сіль, часниковий і цибульний порошок, солодку паприку і розкрошений кубик курячого бульйону.
Перемішайте продукти, щоб спеції рівномірно обволокли всі шматочки.
Влийте в загальну масу лимонний сік і молоко. Знову перемішайте, накрийте ємність кришкою і відправте курку в холодильник мінімум на 3 години, а краще на ніч.
Приготуйте пряний майонез. Для цього змішайте звичайний майонез з будь-яким гострим соусом, цукром, універсальною приправою і кайенским перцем.
Зробіть паніровку для курки. Надішліть в загальну ємність пшеничне борошно, кукурудзяний крохмаль, сіль, цибульний і часниковий порошок і універсальну приправу і перемішайте до однорідності.
Через зазначений час вийміть курку з маринаду, додайте невелику його кількість в паніровці і перемішайте. Запаніруйте шматочки філе з усіх боків в вийшовшій суміші.
У глибокій сковороді або в сотейнику розісмажте рослинне масло для фритюру. Коли його температура досягне 160-180 градусів, викладіть туди курку і смажте до утворення золотисто-коричневої скоринки (приблизно по 5 хвилин з кожного боку).
Готове м'ясо викладіть на паперовий рушник, щоб він ввібрав зайвий жир.
Булочки для гамбургерів розріжте навпіл, покладіть зрізом на розігріту з вершковим маслом сковороду і смажте до рум'яної.
Зберіть гамбургер. Покладіть на тарілку для подачі нижню частину булочки і змастіть пряним майонезом.
Викладіть зверху подрібнені мариновані огірки, а на них - смажену курячу відбивну.
Накрийте бутерброд верхньою частиною булочки, теж попередньо змащену пряним майонезом. Домашній гамбургер з маринованими огірками і курячої відбивної виходить смачним і поживним. Смачного!
Випадкові рецепти