Укр
Рус
Біляші Випічка Білоруська кухня

Домашні біляші

( 4.7857 4 514 14 оцінок)

1010 - переглядів
70 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Домашні біляші - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: На сковороді

опис

Домашні біляші - смажені дріжджові пиріжки з м'ясом, які можна легко і швидко зробити своїми руками. Пропонуємо один з найпростіших рецептів їх приготування. Незважаючи на легкість готування, біляші вийдуть м'якими, пухнастими, соковитими і ароматними. Це відмінний перекус для роботи, школи і дому.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашні біляші" (на 100 грам)

  • Білки8.2 гр.
  • Жири6.9 гр.
  • Вуглеводи36 гр.
  • Калорії241 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку зробіть дріжджове тісто для біляшів. Візьміть 1/5 частини від загального обсягу борошна, всипте половину цукру, сіль і перемішайте.

Крок - 1
02

Влийте в борошняну суміш половину води і знову перемішайте до однорідності, намагаючись розбити всі грудочки.

Крок - 2
03

В решті половині води розведіть цукор і свіжі дріжджі. Перемішайте інгредієнти до однорідності і влийте дріжджову воду в миску з борошняною сумішшю.

Крок - 3
04

Перемішайте інгредієнти і додайте олію. Знову гарненько розмішайте суміш і просійте туди ¾ від залишеного борошна. Всипте борошно в 3 заходи, кожний раз ретельно вимішуючи, щоб не було грудочок.

Крок - 4
05

Притрусіть робочу поверхню борошном і викладіть туди тісто. Ретельно місіть, поки воно не стане еластичним і не перестане липнути до рук і поверхні.

Крок - 5
06

Змастіть миску рослинним маслом і відправте туди готове тісто. Накрийте миску харчовою плівкою і поставте в тепло на 1 годину.

Крок - 6
07

Тим часом займіться начинкою. Надішліть в подрібнювач м'ясний фарш (у нас яловичий, але можна взяти будь-який на ваш розсуд). Посоліть і поперчіть.

Крок - 7
08

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте великими шматочками (можна четвертинками) і теж покладіть в подрібнювач.

Крок - 8
09

Влийте воду і перебийте інгредієнти до однорідності. Змастіть робочу поверхню рослинним маслом і викладіть туди тісто, що підійшло. Злегка його підбийте, а потім відривайте шматочки і формуйте кульки.  

Крок - 9
10

Дайте кулькам розстоятися хвилин 10. Потім з кожного формуйте руками тонкий корж, кладіть в центр начинку і защипніть краї. Таким чином зробіть всі біляші.

Крок - 10
11

Розігрійте в сковороді рослинне масло. Кладіть туди пиріжки швом вниз, накривайте кришкою і смажте до рум'яності.

Крок - 11
12

Коли біляші підсмажаться з одного боку, переверніть їх на іншу і знову смажте під кришкою до золотистої скоринки.

Крок - 12
13

Готові біляші з м'ясом викладайте на паперовий рушник, щоб він ввібра зайвий жир, а потім перекладіть на блюдо сервіровки і подавайте на стіл. Домашні біляші особливо смачні в гарячому вигляді. Смачного!

Крок - 13

Оцінити рецепт