Делікатний напій, ідеально солодкий з легким присмаком алкоголю. Готуйте це просте і смачне ягідне вино час від часу, особливо для візитів подруг. Домашнє ягідне вино ідеально підходить для дівчат, але також прекрасно підходить в якості доповнення до десертів.
Свіжу малину можна купити все літо без проблем, зв'яжіть це так само з розпалом літа, сонцем і придбайте цю ягоду в магазині або на ринку. Малина - це один з видів ягід з дуже хорошим смаком і ароматом, яка також має корисні властивості. Плоди малини ідеально підходять для випічки і приготування соків і сиропів. Малинове вино, хоча і дуже смачне, не так популярно, як вина з інших фруктів і ягід. Це пов'язано з тим, що малина досить дорога, і для отримання 10 літрів вина потрібно цілих 7 кг ягід. Варто спробувати, тому що малинові десертні вина дуже смачні. Отже, почніть приготування цього чудового вина. Всі інструменти і посуд повинні бути ретельно продезінфіковані. Для початку розсортуйте ягоди і викиньте зіпсовані. Потім видаліть квітконоси і відправте ягоду в глибоку ємність (відро).
Ви повинні будете розчавити ягоду, можна навіть руками. Потім додайте в відро з ягодою попередньо приготовану дріжджову поживну речовину (винні дріжджі розчинені) і ферментуйте отриману м'якоть протягом 24 годин в теплому і темному місці. Оскільки подрібнена малина бродить дуже інтенсивно, цей процес найкраще проводити в відрі або повітряній кулі з великою горловиною.
На наступний день додайте в відро заздалегідь розчинений у воді цукор, розмішайте все, до об'єднання продуктів. Через кілька днів відіжміть м'якоть за допомогою дрібного сита або навіть марлі і вилийте утворений малиновий муст в бутель. У цей момент ви можете додати цукор, якщо він не дуже солодкий.
Залиште муст для безшумної ферментації, закрийте бутель щільно пробкою. Через місяць додайте метабісульфіт калію - розчиніть його в кип'яченій воді і залийте в гусак бутля. Метабісульфіт змусить вино стабілізуватися.
Після висвітлення розлийте приготоване домашнє ягідне вино по стерилізованим пляшках, закупорьте пробкою і відставте для витримки. Під час видобутку вина можна залишити осад на дні. Малинове вино має витримуватися не менше 12 місяців. Приємного апетиту і здоров'я.
Випадкові рецепти