Приготуйте смачне печиво для сімейного чаювання. Не складний рецепт, доступні продукти і відмінний результат. Перед цією випічкою точно ніхто не встоїть.
У чашу кухонної машини або міксера покладіть розм'якшене вершкове масло і цукор. Почніть замішувати на мінімальних обертах, а далі прискорте і збивайте протягом 2-3 хвилин. Повільно замішуючи, поступово введіть яйця. В однорідну масу додайте сіль і збивайте 2 хвилини.
Просійте борошно, додайте в нього розпушувач і перемішайте. Зменшіть оберти на кухонній машині і по столовій ложці введіть частину борошна. Потім, зупинивши машину, всипте решту.
Продовжуйте замішувати до отримання гладкого тіста. Викладіть масу на робочу поверхню і продовжуйте вимішувати руками. Тісто має вийти м'яким і не липким.
За допомогою кухонних ваг розділіть масу на шматочки по 5 грам і сформуйте з них кульки.
Для випікання підготуйте спеціальну форму для печива. Поставте її на плиту і добре розігрійте. Змастіть формочки рослинним маслом. У кожну виїмку покладіть по кульці з тіста. Щільно закрийте форму і випікайте протягом 2 хвилин. Через кожні 20-30 секунд перевертайте форму іншою стороною.
Готове печиво повинно бути золотисто-коричневого кольору. Запечіть таким чином всі половинки. Щоб отримати ідеально рівні і акуратні горішки. зріжте все зайве тісто з країв половинок. Після охолодження, воно легко зчищається ножем.
Поламайте печиво і викладіть його в чашу блендера. Подрібніть до порошкоподібного стану. Таким же чином подрібніть попередньо обсмажені волоські горіхи.
У великій мисці змішайте перемелене печиво, горіхи, какао і цукрову пудру. Ретельно переміксуйте інгредієнти і влийте розтоплений шоколад. Перемішуйте і поступово введіть гаряче молоко. Досягніть однорідної густої консистенції і додайте ромову есенцію. Знову перемішайте крем.
Невеликою кількістю крему заповніть 2 половинки печива і з'єднайте їх між собою. Надлишки крему приберіть рукою або ложкою.Такім чином зберіть все горішки. Перед подачею дайте горішкам настоятися протягом 12 годин. Подавайте, трохи притрусивши цукровою пудрою. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти