Домашня випічка з дріжджового тіста охоплює безліч видів здоби на дріжджах. У цьому рецепті ми пропонуємо зробити своїми руками домашні кренделі по-німецьки. Вони готуються легше, ніж багато хто думає, а виходять рум'яними, ніжними, повітряними і дуже апетитними.
Підігрійте воду до 35-40 градусів. Всипте в неї сіль і цукор і розмішайте до повного розчинення кристалів. Слідом всипте сухі дріжджі і залиште суміш на 5 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
Коли з'явиться дріжджова шапочка, всипте в активовані дріжджі попередньо просіяне борошно, влийте 2/3 від загальної кількості рослинного масла і вимісіть тісто. Спочатку місіть ложкою, потім руками.
Змастіть миску рослинним маслом і покладіть туди тісто. Зверху накрийте ємність харчовою плівкою і поставте в тепло приблизно на 1 годину.
Що піднялося дріжджове тісто викладіть на робочу поверхню і розділіть на шматочки за кількістю кренделів (у нас 8). Кожен шматочок скачайте в тонкий джгут і зав'яжіть у вигляді кренделя.
Закип'ятіть в каструлі воду і розчиніть в ній харчову соду. У киплячий содовий розчин по одному занурюйте кренделі на 30 секунд.
Потім виймайте шумівкою і перекладайте на застелений пергаментом деко.
Яйця вимийте, просушіть, розбийте в миску і збийте виделкою до однорідності. Змастіть яєчною сумішшю кренделі, щоб вони апетитно зарум'янилися. Зверху присипте крупною сіллю.
Надішліть деко в розігріту до 230 градусів Цельсія духовку на 10-15 хвилин. Готові кренделі вийміть з духовки, злегка остудіть - і можете пробувати. Домашня випічка з дріжджового тіста виходить чудово ароматною, повітряною і рум'яною. Смачного!
Випадкові рецепти