Придбати м'ясо, в будь-якому вигляді, на сьогоднішній день не проблема взагалі. Але, іноді, як і з будь-яким продуктом, бувають проблеми і з покупкою свіжого м'яса. Тоді на допомогу приходять всілякі тушонки в банках. Звичайно, ні для кого не секрет, що іноді магазинні продукти не вселяють особливої довіри, зате домашнє - це завжди надійно і смачно. Ми з радістю поділимося з вами рецептом, як готується домашня свиняча тушонка в скляних банках, яку можна при бажанні зберігати цілий рік. Це ви зможете зробити, навіть якщо не маєте автоклави або немає можливості використовувати духовку.
У кожної господині бувають моменти, коли абсолютно немає часу проводити тривалий час біля плити, а нагодувати сім'ю смачно і швидко просто необхідно. І ось тут на виручку завжди прийде домашня тушонка, приготована заздалегідь. Така консервація - відмінна страва з м'яса, яка відмінно підійде на всі випадки життя. Це не тільки чудова м'ясна добавка до перших або других страв, а також відмінна смакота, яку можна взяти в похід або на пікнік, і в тому числі просто приготувати бутерброд. Як вже говорилося, готувати тушонку можна прямо на плиті і відразу в банках, в процесі такої обробки м'ясо буде ніжне, соковите і ароматне. Щоб тушонка вийшла смачною, головне - гарне м'ясо, тобто, непісна свинина, а саме ошийок. Хоча сало все одно додати доведеться. М'ясо купуємо свіже, ні в якому разі не використовуємо заморожене.
Перш за все добре промиваємо м'ясо, обсушуємо рушником і нарізаємо невеликими шматочками. Також ріжемо скибочками свиняче сало, краще з м'ясним прошарком.
Складаємо нарізані продукти в глибоку посудину і солимо. Потім посипаємо меленим перцем і паприкою.
Після цього очищений часник подрібнюємо за допомогою чеснокодавки і додаємо в м'ясо.
Далі кидаємо майоран і мелений тмин, вливаємо трохи горілки. Тепер м'ясо, сало і спеції добре перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на ніч.
На наступний день розкладаємо замариновану свинину в сухі баночки невеликого розміру, не докладаючи доверху.
Тепер доливаємо банки водою доверху, кидаємо в банки по лавровому листку і закриваємо кришками.
Банки з м'ясом встановлюємо в глибоку каструлю, наливаємо в неї воду так, щоб банки були покриті під кришки і ставимо на вогонь. Варимо протягом 2 годин при температурі 95 градусів. Потім відставляємо каструлю і охолоджуємо.
На наступний день проводимо ту ж процедуру і кип'ятимо банки з тушонкою, після чого дістаємо з води, після охолодження. Така смачна домашня свиняча тушонка в скляних банках обов'язково виручить вас в самий відповідний момент.
Випадкові рецепти