Укр
Рус
Мясо Консервування Російська кухня

Домашня свиняча тушонка в скляних банках

( 5.0000 5 59 9 оцінок)

762 - переглядів
120 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Домашня свиняча тушонка в скляних банках - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Придбати м'ясо, в будь-якому вигляді, на сьогоднішній день не проблема взагалі. Але, іноді, як і з будь-яким продуктом, бувають проблеми і з покупкою свіжого м'яса. Тоді на допомогу приходять всілякі тушонки в банках. Звичайно, ні для кого не секрет, що іноді магазинні продукти не вселяють особливої ​​довіри, зате домашнє - це завжди надійно і смачно. Ми з радістю поділимося з вами рецептом, як готується домашня свиняча тушонка в скляних банках, яку можна при бажанні зберігати цілий рік. Це ви зможете зробити, навіть якщо не маєте автоклави або немає можливості використовувати духовку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашня свиняча тушонка в скляних банках" (на 100 грам)

  • Білки12.1 гр.
  • Жири36.5 гр.
  • Вуглеводи0.5 гр.
  • Калорії384 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У кожної господині бувають моменти, коли абсолютно немає часу проводити тривалий час біля плити, а нагодувати сім'ю смачно і швидко просто необхідно. І ось тут на виручку завжди прийде домашня тушонка, приготована заздалегідь. Така консервація - відмінна страва з м'яса, яка відмінно підійде на всі випадки життя. Це не тільки чудова м'ясна добавка до перших або других страв, а також відмінна смакота, яку можна взяти в похід або на пікнік, і в тому числі просто приготувати бутерброд. Як вже говорилося, готувати тушонку можна прямо на плиті і відразу в банках, в процесі такої обробки м'ясо буде ніжне, соковите і ароматне. Щоб тушонка вийшла смачною, головне - гарне м'ясо, тобто, непісна свинина, а саме ошийок. Хоча сало все одно додати доведеться. М'ясо купуємо свіже, ні в якому разі не використовуємо заморожене.

Крок - 1
02

Перш за все добре промиваємо м'ясо, обсушуємо рушником і нарізаємо невеликими шматочками. Також ріжемо скибочками свиняче сало, краще з м'ясним прошарком.

Крок - 2
03

Складаємо нарізані продукти в глибоку посудину і солимо. Потім посипаємо меленим перцем і паприкою.

Крок - 3
04

Після цього очищений часник подрібнюємо за допомогою чеснокодавки і додаємо в м'ясо.

Крок - 4
05

Далі кидаємо майоран і мелений тмин, вливаємо трохи горілки. Тепер м'ясо, сало і спеції добре перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на ніч.

Крок - 5
06

На наступний день розкладаємо замариновану свинину в сухі баночки невеликого розміру, не докладаючи доверху.

Крок - 6
07

Тепер доливаємо банки водою доверху, кидаємо в банки по лавровому листку і закриваємо кришками.

Крок - 7
08

Банки з м'ясом встановлюємо в глибоку каструлю, наливаємо в неї воду так, щоб банки були покриті під кришки і ставимо на вогонь. Варимо протягом 2 годин при температурі 95 градусів. Потім відставляємо каструлю і охолоджуємо.

Крок - 8
09

На наступний день проводимо ту ж процедуру і кип'ятимо банки з тушонкою, після чого дістаємо з води, після охолодження. Така смачна домашня свиняча тушонка в скляних банках обов'язково виручить вас в самий відповідний момент.  

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Відбивні зі свинини з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Відбивні зі свинини з сиром 50 5 3 з 5 - детальніше -
Плов без м’яса - покроковий рецепт, фото 1 Плов без м’яса 60 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Цибулевий суп в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Цибулевий суп в мультиварці 55 6 3 з 5 - детальніше -
Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини 50 4 3 з 5 - детальніше -
Смачний суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Смачний суп з фрикадельками 55 4 3 з 5 - детальніше -
Короп запечений в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Короп запечений в духовці 40 3 3 з 5 - детальніше -