Укр
Рус
Сметана Соуси Українська кухня

Домашня сметана за 5 хвилин

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

754 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Домашня сметана за 5 хвилин - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Европейская кухня, Іспанська кухня, Білоруська кухня, Американська кухня

Дієта: Здорове харчування, Спортивне харчування, Корисне харчування

Рецепти до свят: Масниця

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для дітей

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Сметана - невід'ємний інгредієнт багатьох страв, особливо якщо справа стосується випічки. Тому рецепт приготування домашньої сметани вам точно стане в нагоді.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашня сметана за 5 хвилин" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири16.1 гр.
  • Вуглеводи3.2 гр.
  • Калорії172 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте чисту і суху банку з кришкою. Перевірте, ємність повинна щільно закриватися, щоб при збиванні рідина не розбризкувалася. Налийте в банку вершки. Жирність молочного продукту повинна бути не менше 20%, ідеальний вміст жиру - 36%.

Крок - 1
02

Додайте свіжовичавлений лимонний сік, він привнесе кислинку і продовжить зберігання готового продукту. Сік можна замінити білим оцтом в тій же кількості. Суміш ретельно перемішайте.

Крок - 2
03

У загальну масу введіть молоко. Щільно закрийте кришку і гарненько збовтайте. Всі інгредієнти повинні добре перемішатися.

Крок - 3
04

Зніміть з банки кришку, а замість неї накрийте горлечко паперовим рушником і зафіксуйте гумкою. Матеріал обов'язково повинен пропускати повітря. Залиште сметану настоюватися при кімнатній температурі протягом 24 годин. За цей час молочний продукт загусне і буде готовий до використання.

Крок - 4
05

До магазинної консистенції сметана не загусне, так як в ній немає штучних загусників і желируючих агентів. Але в іншому домашній варіант нічим не поступається покупному і навіть перевершує своїм смаком і натуральними інгредієнтами.

Крок - 5
06

Готовий домашній продукт перемішайте і поставте в холодильник. Зберігайте в герметичному контейнері не більше 2 тижнів. Домашню сметану використовуйте для заправки салатів, приготування соусів, додавайте в випічку та інші страви. У чистому вигляді сметану можна сміливо давати дітям з оладками або млинцями. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Домашня ковбаса з часником - покроковий рецепт, фото 1 Домашня ковбаса з часником 160 5 4 з 5 - детальніше -
Оладки на кефірі - покроковий рецепт, фото 1 Оладки на кефірі 50 4 2 з 5 - детальніше -
Качина грудка по-мюнхенськи - покроковий рецепт, фото 1 Качина грудка по-мюнхенськи 70 3 3 з 5 - детальніше -
Щука по-ельзаськи - покроковий рецепт, фото 1 Щука по-ельзаськи 45 1 2 з 5 - детальніше -