Укр
Рус
Сметана Соуси Німецька кухня

Домашня сметана з молока

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

754 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Домашня сметана з молока - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Німецька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Домашню сметану з молока за цим рецептом дійсно легко приготувати. На смак вона буде трохи відрізнятися від тієї, яку ви купуєте в магазині, і вона не буде такою густою. Адже тут не використовуються загусники і інші добавки. Але все одно результат досить приголомшливий.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашня сметана з молока" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири15.8 гр.
  • Вуглеводи3.6 гр.
  • Калорії171 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування домашньої сметани з молока дуже важлива ємність, в якій вона буде готуватися. Швидше навіть чистота цієї ємності. Найкраще використовувати скляну банку. Ретельно помийте її і обшпарте окропом. Або навіть простерилізуйте банку.

Крок - 1
02

Тепер відміряйте вказану в рецепті кількість жирних вершків і налийте їх в підготовлену банку. Те ж саме зробіть і з цільним молоком. Найкраще використовувати непастеризоване.

Крок - 2
03

Далі вам знадобиться білий дистильований оцет. Якщо ви не знаєте де його купити, можете замінити лимонним соком в тій же кількості. Кислота вступить в реакцію з молоком і вершками і буде їх зброджувати. В результаті молочна маса скисне і загусне.

Крок - 3
04

Щільно закрийте банку кришкою і гарненько її струсіть, щоб всі інгредієнти перемішалися. Довго і сильно банку трясти не треба, щоб не збили масло або не вийшло що - небудь ще.

Крок - 4
05

Підготуйте заздалегідь відріз чистої хорошої тканини. Так само можна використовувати невеликий кухонний рушник. Єдина умова, щоб тканина виробу була натуральною і пропускала повітря. Накрийте банку з молочною сумішшю рушником. Тепер вам знадобиться гумка, шпагат або мотузка. Зафіксуйте рушник на шийці банки чимось з вище перерахованого. Залиште накриту банку з молочною сумішшю при кімнатній температурі на 24 години.

Крок - 5
06

По закінченню цього періоду, дістаньте банку і зніміть рушник. Загляньте в банку, звідти повинен виходити приємний кисломолочний запах. Зверніть увагу на консистенцію отриманого продукту. Верх загус, а в самому низу трохи водянисте. Нічого страшного. Візьміть чисту велику ложку і ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Домашня сметана з молока готова. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Класичний цибулевий суп 75 7 4 з 5 - детальніше -
Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Гороховий суп з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1 Гороховий суп з ковбасою 30 4 3 з 5 - детальніше -
Ескалоп з курячого філе - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп з курячого філе 50 4 3 з 5 - детальніше -
Сабайон шоколадний - покроковий рецепт, фото 1 Сабайон шоколадний 60 2 3 з 5 - детальніше -