Домашню сметану з молока за цим рецептом дійсно легко приготувати. На смак вона буде трохи відрізнятися від тієї, яку ви купуєте в магазині, і вона не буде такою густою. Адже тут не використовуються загусники і інші добавки. Але все одно результат досить приголомшливий.
Для приготування домашньої сметани з молока дуже важлива ємність, в якій вона буде готуватися. Швидше навіть чистота цієї ємності. Найкраще використовувати скляну банку. Ретельно помийте її і обшпарте окропом. Або навіть простерилізуйте банку.
Тепер відміряйте вказану в рецепті кількість жирних вершків і налийте їх в підготовлену банку. Те ж саме зробіть і з цільним молоком. Найкраще використовувати непастеризоване.
Далі вам знадобиться білий дистильований оцет. Якщо ви не знаєте де його купити, можете замінити лимонним соком в тій же кількості. Кислота вступить в реакцію з молоком і вершками і буде їх зброджувати. В результаті молочна маса скисне і загусне.
Щільно закрийте банку кришкою і гарненько її струсіть, щоб всі інгредієнти перемішалися. Довго і сильно банку трясти не треба, щоб не збили масло або не вийшло що - небудь ще.
Підготуйте заздалегідь відріз чистої хорошої тканини. Так само можна використовувати невеликий кухонний рушник. Єдина умова, щоб тканина виробу була натуральною і пропускала повітря. Накрийте банку з молочною сумішшю рушником. Тепер вам знадобиться гумка, шпагат або мотузка. Зафіксуйте рушник на шийці банки чимось з вище перерахованого. Залиште накриту банку з молочною сумішшю при кімнатній температурі на 24 години.
По закінченню цього періоду, дістаньте банку і зніміть рушник. Загляньте в банку, звідти повинен виходити приємний кисломолочний запах. Зверніть увагу на консистенцію отриманого продукту. Верх загус, а в самому низу трохи водянисте. Нічого страшного. Візьміть чисту велику ложку і ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Домашня сметана з молока готова. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти