Укр
Рус
Свинина Другі страви Французька кухня

Домашня шинка зі свинячого окосту

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

1124 - переглядів
80 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Домашня шинка зі свинячого окосту - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня, Шведська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

М'яка, добре витримана і соковита шинка домашня. Подавайте м'ясо холодним як добавку до бутербродів або хліба. Також добре поєднується шинка зі свинячого окосту з м'ясним асорті, наприклад, на вечірках або різдвяних столах, на Великдень або Новий рік.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашня шинка зі свинячого окосту" (на 100 грам)

  • Білки7.9 гр.
  • Жири10.3 гр.
  • Вуглеводи0.3 гр.
  • Калорії128 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для маринування вам знадобиться відповідна ємність, в якій можна зберігати м'ясо в розсолі. Вона повинна бути якомога менше, тобто такого розміру, щоб м'ясо лягало в нього якомога щільніше. І друге, що важливо, вона повинна бути з матеріалу, який не вступає в реакцію з сіллю - найкраще: скло, кераміка, ще може бути пластиковий контейнер для їжі. М'ясо вимийте і висушіть, потім перекладіть на тарілку.

Крок - 1
02

Покладіть свинячий окіст в контейнер такого розміру, щоб він лежав, повністю залитий рідиною. А тепер приготуйте розсіл: налийте воду в окрему ємність (свіжу, чисту). Заздалегідь відміреною кількістю. Додайте сіль і ретельно перемішайте до її розчинення. Підготовленим розсолом залийте поміщене в ємність м'ясо - воно повинно повністю зануритися в нього.

Крок - 2
03

Накрийте контейнер з м'ясом і відправте в холодильник мінімум на 5 днів. Протягом цих 5 днів кожен день раз в день дивіться в м'ясо, перевертайте його (просто переверніть «догори ногами»), щоб воно рівномірно знову занурилося в рідину.

Крок - 3
04

Після закінчення цього часу вийміть м'ясо з маринаду, вилийте використаний розсіл і перев'яжіть свинячий окіст ковбасною ниткою, кілька разів складаючи білу нитку, або укладіть його в м'ясну мережу, щоб він зберіг гарну форму після приготування.

Крок - 4
05

Покладіть шинку в каструлю - бажано не надто велику, але так, щоб її можна було залити водою. Залийте водою, щоб м'ясо повністю сховалося під рідиною.

Крок - 5
06

Важкою ручкою ножа або обережно в ступці роздавіть кульки запашного перцю, чорного перцю і ялівцю (вони легше випускають аромат, але робити це не обов'язково). Додайте ці спеції в воду разом з нарізаним біля основи лавровим листом і часником. Увімкніть вогонь і готуйте шинку зі спеціями на дуже слабкому вогні під прочиненою кришкою протягом 60 хвилин (50 хвилин на кожен кілограм м'яса). Час від часу заглядайте в м'ясо і перевертайте його в каструлі, щоб воно готувалося рівномірно.

Крок - 6
07

Після закінчення цього часу вимкніть вогонь, щільно закрийте каструлю і залиште шинку в розсолі до повного охолодження. Зберігайте таку шинку зі свинячого окосту в холодильнику і подавайте - як закуска до столу. Смачного.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Голубці м’ясні - покроковий рецепт, фото 1 Голубці м’ясні 80 5 4 з 5 - детальніше -
Китайські пельмені - покроковий рецепт, фото 1 Китайські пельмені 75 6 4 з 5 - детальніше -
Смузі з авокадо і бананами - покроковий рецепт, фото 1 Смузі з авокадо і бананами 35 2 2 з 5 - детальніше -
Варення з черешні - покроковий рецепт, фото 1 Варення з черешні 85 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Яєчня - глазун’я - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня - глазун’я 15 2 2 з 5 - детальніше -
Сирне печиво - покроковий рецепт, фото 1 Сирне печиво 55 3 3 з 5 - детальніше -
Буженина домашня - покроковий рецепт, фото 1 Буженина домашня 60 1 2 з 5 - детальніше -