Куряча шаурма - улюблений усіма рецепт. Ця домашня шаурма з куркою зроблена з свіжоприготованого лаваша і ніжних шматочків курки, замаринованих в жмені спецій, змішаних з часниковим майонезом. Тепер ви можете приготувати цю чудову курячу шаурму у себе вдома, не відвідуючи ресторан.
Перекладіть свіжий сир на муслінову тканину, покладену поверх дрібного сита, і поставте в холодильник приблизно на 2-3 години
Для приготування тіста налийте в миску теплу воду. Переконайтеся, що вода не надто гаряча, так як це запобігатиме зростанню дріжджів. Додайте в воду сухі дріжджі і цукор. Перемішайте все і залиште на 10 хвилин. Через 10 хвилин вміст трохи підніметься і на поверхні залишиться кілька пузирів. В іншому випадку дріжджі можуть бути старими або простроченими.
Змішайте майду (або пшеничне борошно), просіяне цельнозернове борошно і сіль у великій мисці. Додайте масло і змішайте його з сипучими інгредієнтами.
Додайте вологу дріжджову суміш в суміш борошна. Змішайте все до утворення грубого тіста. Перекладіть тісто на посипану борошном робочу поверхню і добре вимісіть, поки не утвориться гладке тісто. Накрийте приготоване тісто вологою тканиною і залиште на 2 години в теплому сухому місці.
Щоб приготувати маринад для курки, змішайте раніше відстояний сир, лимонний сік, имбирно-часникову пасту, сіль, порошок білого перцю, порошок кмину, гарам масала і трохи часникового майонезу.
Додайте в приготований маринад крупно нарізані шматочки курки і добре перемішайте. Поставте в холодильник мінімум на 1 годину або на всю ніч (не обов'язково, якщо поспішаєте).
Потім обсмажте промариновану курку на розігрітій і змащеній жиром сковороді, приблизно 6 хвилин. Переверніть і готуйте, поки курка не приготується з іншого боку, ще близько 6 хвилин.
Зніміть сковорідку з вогню і наріжте курку невеликими шматочками.
Розділіть тісто на порції рівного розміру. Використовуючи досить борошна, розкачайте тісто трохи товще, ніж коржі. Не залишайте тісто відкритим занадто довго, так як воно може висохнути.
Готуйте лаваш з тіста на розігрітій заздалегідь сковороді, поки не почнуть з'являтися маленькі бульбашки на ньому. Переверніть і готуйте лаваш з іншого боку, поки він не почне здуватися, злегка натискаючи. Зніміть з вогню і накрийте його тканиною.
Змішайте в невеликій мисці нарізаний часточками помідор і подрібнену червону цибулю.
Для приготування шаурми намажте кожен лаваш часниковим майонезом. Покладіть приготовлену курку разом з нарізаною цибулею і помідорами. Сформуйте рулет і подавайте гарячою домашню шаурму з куркою до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти