Укр
Рус
Шаурма Закуски Латиська кухня

Домашня шаурма з куркою

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

643 - переглядів
40 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Домашня шаурма з куркою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Латиська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: На сковороді

опис

Куряча шаурма - улюблений усіма рецепт. Ця домашня шаурма з куркою зроблена з свіжоприготованого лаваша і ніжних шматочків курки, замаринованих в жмені спецій, змішаних з часниковим майонезом. Тепер ви можете приготувати цю чудову курячу шаурму у себе вдома, не відвідуючи ресторан.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашня шаурма з куркою" (на 100 грам)

  • Білки9.1 гр.
  • Жири10.6 гр.
  • Вуглеводи22.9 гр.
  • Калорії227 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перекладіть свіжий сир на муслінову тканину, покладену поверх дрібного сита, і поставте в холодильник приблизно на 2-3 години

Крок - 1
02

Для приготування тіста налийте в миску теплу воду. Переконайтеся, що вода не надто гаряча, так як це запобігатиме зростанню дріжджів. Додайте в воду сухі дріжджі і цукор. Перемішайте все і залиште на 10 хвилин. Через 10 хвилин вміст трохи підніметься і на поверхні залишиться кілька пузирів. В іншому випадку дріжджі можуть бути старими або простроченими.

Крок - 2
03

Змішайте майду (або пшеничне борошно), просіяне цельнозернове борошно і сіль у великій мисці. Додайте масло і змішайте його з сипучими інгредієнтами.

Крок - 3
04

Додайте вологу дріжджову суміш в суміш борошна. Змішайте все до утворення грубого тіста. Перекладіть тісто на посипану борошном робочу поверхню і добре вимісіть, поки не утвориться гладке тісто. Накрийте приготоване тісто вологою тканиною і залиште на 2 години в теплому сухому місці.

Крок - 4
05

Щоб приготувати маринад для курки, змішайте раніше відстояний сир, лимонний сік, имбирно-часникову пасту, сіль, порошок білого перцю, порошок кмину, гарам масала і трохи часникового майонезу.

Крок - 5
06

Додайте в приготований маринад крупно нарізані шматочки курки і добре перемішайте. Поставте в холодильник мінімум на 1 годину або на всю ніч (не обов'язково, якщо поспішаєте).

Крок - 6
07

Потім обсмажте промариновану курку на розігрітій і змащеній жиром сковороді, приблизно 6 хвилин. Переверніть і готуйте, поки курка не приготується з іншого боку, ще близько 6 хвилин.

Крок - 7
08

Зніміть сковорідку з вогню і наріжте курку невеликими шматочками.

Крок - 8
09

Розділіть тісто на порції рівного розміру. Використовуючи досить борошна, розкачайте тісто трохи товще, ніж коржі. Не залишайте тісто відкритим занадто довго, так як воно може висохнути.

Крок - 9
10

Готуйте лаваш з тіста на розігрітій заздалегідь сковороді, поки не почнуть з'являтися маленькі бульбашки на ньому. Переверніть і готуйте лаваш з іншого боку, поки він не почне здуватися, злегка натискаючи. Зніміть з вогню і накрийте його тканиною.

Крок - 10
11

Змішайте в невеликій мисці нарізаний часточками помідор і подрібнену червону цибулю.

Крок - 11
12

Для приготування шаурми намажте кожен лаваш часниковим майонезом. Покладіть приготовлену курку разом з нарізаною цибулею і помідорами. Сформуйте рулет і подавайте гарячою домашню шаурму з куркою до столу.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Паштет курячий - покроковий рецепт, фото 1 Паштет курячий 60 4 3 з 5 - детальніше -
Салат з буряка з часником - покроковий рецепт, фото 1 Салат з буряка з часником 20 2 2 з 5 - детальніше -
М’ясний рулет - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет 90 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Млинці - покроковий рецепт, фото 1 Млинці 60 6 3 з 5 - детальніше -
Узвар з медом - покроковий рецепт, фото 1 Узвар з медом 30 1 2 з 5 - детальніше -
Сухарі на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Сухарі на сковороді 45 2 3 з 5 - детальніше -