Розкішна шоколадна паста з лісових горіхів. Легка і швидка в приготуванні. Володіє приємною текстурою і багатим смаком.
Для приготування домашньої пасти Нутелли, вам знадобиться фундук. Цей лісовий горіх володіє корисними якостями, але при цьому дуже поживний. Це ціла «калорійна бомба», адже його енергетична цінність перевершує навіть шоколад. Дістаньте невелике деко або форму для запікання, застеліть пергаментом. Візьміть потрібну кількість хорошого сирого фундука і викладіть на деко. Надішліть в розігріту до 170 градусів духовку і підсмажте протягом хвилин 10.
По закінченню цього періоду, дістаньте деко з горіхами з духовки. Дайте час трохи охолонути. Руками або за допомогою ножа очистіть кожен горішок від лушпиння. Після прожарювання воно відмінно відвалюється.
Тепер вам знадобиться кухонний комбайн або блендер. У його чашу киньте очищений лісовий горіх. Якщо є готова цукрова пудра, відміряйте потрібну кількість. Якщо пудри немає, то її легко приготувати. Візьміть цукровий пісок і подрібніть його в кавомолці. Киньте цукрову пудру в чашу блендера до горіхів.
Обов'язковою складовою домашньої пасти є какао - порошок. Насипте його в цукрову пудру з горіхами. Також необхідно кокосове масло. Це рослинне масло, яке отримують з м'якоті кокосових горіхів. Останнім часом його часто застосовують в кулінарії. Киньте кокосове масло до решти продуктів в чашу. Сюди ж додайте невелику кількість ванільного екстракту.
І останній інгредієнт, який необхідно додати, щоб отримати пасту нутелла - мигдальне молоко. Це рослинний напій для вегетаріанців, який отримують з суміші перемеленого не обсмаженого мигдалю з водою. Налийте потрібну кількість мигдального молока в чашу блендера.
Закрийте кришку, включіть блендер і збийте всі складові до однорідної консистенції. Домашня паста нутелла готова. Перекладіть її в баночку і зберігайте в холодильнику. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти