Укр
Рус
Карамель Десерти Східна кухня

Домашня м’яка карамель

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

704 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Домашня м’яка карамель - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Цей карамельний соус має прекрасний насичений смак. При виготовленні цієї м'якої карамелі потрібно трохи більше уваги, але воно того варте.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашня м’яка карамель" (на 100 грам)

  • Білки0.5 гр.
  • Жири28.2 гр.
  • Вуглеводи47.9 гр.
  • Калорії452 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку потрібно розтопити цукор. Це звичайний білий цукор. Процес може здатися страшним, але насправді це не так. Розтопіть його на середньому або сильному вогні і просто спостерігайте збиваючи. Отже, в більшу сковороду для соусу насипте цукор рівним шаром. Нагрійте на середньому або сильному вогні, збиваючи цукор, поки він не розтане. Спочатку цукор почне комковатися, але з часом повністю розтане. Це займе близько 10 хвилин.

Крок - 1
02

Цукор повинен продовжувати варитися, поки всі грудочки не зникнуть. Коли вони підуть, припиніть збивати і дайте цукру ще трохи поваритися. Слідкуйте за цим дуже уважно. Колір стане більш насиченим бурштиновим, і ви відчуєте горіховий аромат. Це станеться швидко, і як тільки це станеться, ви захочете зняти це з вогню. Якщо ви будете варити цукор занадто довго, він згорить. Але як тільки ви помітите, що цукор дійсно починає темніти, просто зніміть його з вогню.

Крок - 2
03

У цей момент додайте в сковороду вершкове масло і збийте його з цукром. Суміш буде пузиритися, але продовжуйте збивати. Здасться, що масло не збирається повністю розчинятися, але це все-таки станеться.

Крок - 3
04

Повільно влийте в утворену суміш жирні вершки і збивайте до повного змішування всіх інгредієнтів. Можете додати вершки трохи за раз, поки карамель не почне їх поглинати, а потім ви можете додати решту. Ви можете дати приготовленій карамелі охолонути протягом 15 хвилин або поки вона не стане бажаної густоти, а потім використовуйте. Або перелийте її в банку і зберігайте в холодильнику пару тижнів. Цю карамель легко розігріти і залити нею що завгодно.

Крок - 4

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Класичний цибулевий суп 75 7 4 з 5 - детальніше -
Рулька - покроковий рецепт, фото 1 Рулька 220 4 3 з 5 - детальніше -
Куряче філе - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе 30 4 2 з 5 - детальніше -
Тушковане м’ясо з цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Тушковане м’ясо з цибулею 90 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Свинячі відбивні - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі відбивні 25 4 2 з 5 - детальніше -
Мигдальне печиво за ДСТУ - покроковий рецепт, фото 1 Мигдальне печиво за ДСТУ 50 3 3 з 5 - детальніше -
Панакота з листовим желатином - покроковий рецепт, фото 1 Панакота з листовим желатином 60 3 2 з 5 - детальніше -