Хочете дізнатися, як приготувати просте тісто для домашньої локшини? Все, що вам знадобиться, це мука, яйця і сіль. Її можна подавати як гарнір, кидати в суп, готувати з неї багато смачних і корисних страв.
Домашня локшина завжди виходить на багато смачніше, ніж та, що купується в магазині. Готувати її зовсім не складно. Багато часу цей процес не займає. Для приготування домашньої локшини вам звичайно ж доведеться замісити тісто. Підготуйте робочу поверхню. Вона повинна бути чистою і сухою. Відміряйте необхідну кількість білого пшеничного борошна, яку зазначено в рецепті. Насипте гіркою на чисту і суху робочу поверхню. Рукою зробіть поглиблення в борошні.
Далі вам знадобиться сире куряче яйце. Попередньо розбийте його в чашку. Переконайтеся, що воно має нормальний запах, колір і консистенцію. Тепер відправте куряче яйце в поглиблення, яке ви зробили в борошні. Додайте невелику дрібку солі.
Візьміть чисту вилку і з її допомогою поступово змішуйте куряче яйце з сіллю і пшеничним борошном. Робіть це до тих пір, поки не стане важко перемішувати.
Тепер відкладіть вилку в сторону і переходьте до ручного вимішуванню тіста. Ретельно вимитими напередодні руками змішайте тісто з залишками борошна. Якщо ви використовували не сильно велике куряче яйце, можна додати невелику кількість холодної води. Орієнтуйтеся по консистенції тіста. Вимішуйте тісто руками протягом декількох хвилин.
Тісто накрийте тарілкою або харчовою плівкою і залиште на 10 хвилин відпочити. На робочій поверхні за допомогою качалки розкачайте тісто тонким шаром. Знову залиште його відпочити, але вже на 30 - 45 хвилин.
Наріжте розкачане і відпочиле тісто на пластинки, а потім - тонкими смужками.
Каструлю з водою поставте на вогонь. Коли вона закипить, відправте смужки тіста. Варіть на середньому вогні протягом 2 - 3 хвилин. Готову домашню локшину відкиньте на друшляк. Подавайте як гарнір до різноманітних страв. Смачного!
Випадкові рецепти