Укр
Рус
Локшина Другі страви В’єтнамська кухня

Домашня локшина

( 4.8125 4 516 16 оцінок)

1565 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Домашня локшина - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: В’єтнамська кухня, Монгольська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Хочете дізнатися, як приготувати просте тісто для домашньої локшини? Все, що вам знадобиться, це мука, яйця і сіль. Її можна подавати як гарнір, кидати в суп, готувати з неї багато смачних і корисних страв.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашня локшина" (на 100 грам)

  • Білки9.9 гр.
  • Жири4 гр.
  • Вуглеводи49 гр.
  • Калорії278 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Домашня локшина завжди виходить на багато смачніше, ніж та, що купується в магазині. Готувати її зовсім не складно. Багато часу цей процес не займає. Для приготування домашньої локшини вам звичайно ж доведеться замісити тісто. Підготуйте робочу поверхню. Вона повинна бути чистою і сухою. Відміряйте необхідну кількість білого пшеничного борошна, яку зазначено в рецепті. Насипте гіркою на чисту і суху робочу поверхню. Рукою зробіть поглиблення в борошні.

Крок - 1
02

Далі вам знадобиться сире куряче яйце. Попередньо розбийте його в чашку. Переконайтеся, що воно має нормальний запах, колір і консистенцію. Тепер відправте куряче яйце в поглиблення, яке ви зробили в борошні. Додайте невелику дрібку солі.

Крок - 2
03

Візьміть чисту вилку і з її допомогою поступово змішуйте куряче яйце з сіллю і пшеничним борошном. Робіть це до тих пір, поки не стане важко перемішувати.

Крок - 3
04

Тепер відкладіть вилку в сторону і переходьте до ручного вимішуванню тіста. Ретельно вимитими напередодні руками змішайте тісто з залишками борошна. Якщо ви використовували не сильно велике куряче яйце, можна додати невелику кількість холодної води. Орієнтуйтеся по консистенції тіста. Вимішуйте тісто руками протягом декількох хвилин.

Крок - 4
05

Тісто накрийте тарілкою або харчовою плівкою і залиште на 10 хвилин відпочити. На робочій поверхні за допомогою качалки розкачайте тісто тонким шаром. Знову залиште його відпочити, але вже на 30 - 45 хвилин.

Крок - 5
06

Наріжте розкачане і відпочиле тісто на пластинки, а потім - тонкими смужками.

Крок - 6
07

Каструлю з водою поставте на вогонь. Коли вона закипить, відправте смужки тіста. Варіть на середньому вогні протягом 2 - 3 хвилин. Готову домашню локшину відкиньте на друшляк. Подавайте як гарнір до різноманітних страв. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Зрази з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Зрази з фаршем 50 3 3 з 5 - детальніше -
Дуже соковита куряча грудка - покроковий рецепт, фото 1 Дуже соковита куряча грудка 55 2 2 з 5 - детальніше -