Укр
Рус
thermomix thermomix
Безе Десерти Французька кухня

Домашнє безе

100 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Домашнє безе - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ніжний десерт - тане в роті, виходить сухим і хрустким. Приготуйте домашнє безе всього з чотирьох інгредієнтів, які напевно знайдуться на вашій кухні.

Інгредієнти

  • Білок яєчний 6 шт.
  • Цукор 375 г.
  • Ванільний цукор 3 ч.л
  • Екстракт ванілі 2 ч.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Відокремте яєчні білки. Відміряйте необхідну кількість цукру в окрему миску, туди ж висипаючи і ванільний цукор, також в окрему ємність налийте ванільний екстракт.

    Крок - 1
  2. 02

    Встановіть чашу кухонного комбайна, вона повинна бути сухою і чистою, потрапляння найменшої краплі води, може не дати добре збитися білкам. Вилийте в чашу яєчні білки. Опустіть вінчик і збийте їх на високій швидкості до утворення пишної піни.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім висипте в збиті білки ванільний цукор і невелику частину звичайного цукру. Знову опустіть вінчик, і перемішайте інгредієнти. Додавайте цукор невеликими порціями, його можна розділити приблизно на 3 частини. Після того як ви висипали останню частину цукру, збивайте білки, поки не почнуть утворюватися стійкі піки.

    Крок - 3
  4. 04

    Перекладіть збиті білки з цукром в іншу чисту ємність. Додайте вказану кількість ванільного екстракту і акуратно перемішайте.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер підготуйте листи, їх необхідно застелити пергаментним папером. Вона дасть можливість без проблем зняти вже готові безе.

    Крок - 5
  6. 06

    Перекладіть збиті білки в кондитерський мішок з насадкою на ваш розсуд. Висадіть безе у вигляді башточок або трояндочок на деко, на відстані приблизно 1-2 сантиметри один від одного, все залежить ще й від бажаного розміру безе. Якщо у вас немає кондитерського мішка, ви можете скористатися кондитерським шприцом. Або можна самостійно зробити мішок, відрізавши від щільного пакету невеличкий куточок, вкласти туди збиті білки і видавити, єдине що, безе не отримаються фігурними.

    Крок - 6
  7. 07

    Поставте листи з безе в розігріту заздалегідь до 90 градусів духовку. Випікайте перші 50 хвилин, не відкриваючи духовку. Через зазначений час поміняйте місцями листи і випікайте ще 50 хвилин. Вимкніть духовку, трохи відкрийте дверцята і дайте охолонути безе в духовці. Виймайте безе, коли воно повністю охолоне.

    Крок - 7
  8. 08

    Зніміть безе з листів, воно відмінно відділяється від пергаменту. Викладіть на тарілку і насолоджуйтеся. Зберігайте в герметично закритому пакеті, щоб вони не відсиріли.

    Крок - 8

Оцінити рецепт