Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Домашня ковбаса Другі страви Українська кухня

Домашня сиров’ялена ковбаса

( 4.7778 4 518 18 оцінок)
1924 - переглядів
75 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Домашня сиров’ялена ковбаса - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: В ялити

опис

Насолоджуйтесь іспанською ковбасою, яку ви з легкістю можете приготувати у себе вдома.

Інгредієнти

  • Свиняча вирізка 800 г.
  • Сало 200 г.
  • Паприка 2 ст.л
  • Часник 4 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Перець червоний мелений 1 ч.л
  • Вино біле сухе 2 ст.л
  • Кишки 3 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Виберіть хороший шматок свинячої вирізки, помийте під проточною водою і залиште трохи просохнути на обробній дошці. Потім наріжте на невеликі шматки молоде свиняче сало і просохнувшу вирізку.

Крок - 1
02

Потім пропустіть нарізане сало і свинину через м'ясорубку (можна навіть кілька разів) до утворення фаршу і помістіть в глибоку миску.

Крок - 2
03

Далі посипте свинячий фарш великою кількістю сухої паприки і добре присоліть.

Крок - 3
04

Очистіть від лушпиння зубчики часнику і подрібніть їх за допомогою часникодавки або в спеціальній ступці для спецій. Якщо використовуєте ступку, то змішайте відразу роздавлений часник з червоним меленим перцем і полийте його трохи білим вином.

Крок - 4
05

Потім закиньте підготовлену часникову суміш в миску з фаршем і ретельно все перемішайте до утворення однорідної густої маси. Накрийте миску харчовою плівкою і відправте м'ясо в холодильник на кілька годин.

Крок - 5
06

Тепер візьміть свинячі кишки і ретельно промийте їх під проточною водою, відразу перевіривши, чи немає на них дірок або надрізів.

Крок - 6
07

Далі укладіть підготовлене м'ясо в контейнер спеціальної машинки для начинки ковбас, підберіть необхідного розміру насадку, на яку акуратно натягніть кишку, зав'язавши на краю вузлик, і починайте начиняти її фаршем.

Крок - 7
08

Коли фарш пройде через всю кишку і дійде до закінчення, випустіть зайве повітря з кишки і закрутіть на краю такий же вузлик, як і спочатку. Таким чином у нас утворилися ковбаси. Перевірте їх на наявність великих повітряних зазорів, і проколіть корпус в цих місцях стерилізованою голкою. Випустіть повітря з ковбаси через отвори.

Крок - 8
09

Для отримання бажаної страви, зав'яжіть бавовняну мотузку навколо кінчиків ковбаси і підвісьте її в прохолодному сухому місці на кілька тижнів.

Крок - 9
10

Після закінчення цього часу, нарізайте домашню сиров'ялену ковбасу на тонкі колечка, знімайте з неї шкурку і з задоволенням вживайте.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Курячі відбивні в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Курячі відбивні в духовці 55 8 3 з 5 - детальніше -
Аджика без помідор - покроковий рецепт, фото 1 Аджика без помідор 65 1 2 з 5 - детальніше -
Вівсяна каша з маслом - покроковий рецепт, фото 1 Вівсяна каша з маслом 35 4 2 з 5 - детальніше -