Насолоджуйтесь іспанською ковбасою, яку ви з легкістю можете приготувати у себе вдома.
Виберіть хороший шматок свинячої вирізки, помийте під проточною водою і залиште трохи просохнути на обробній дошці. Потім наріжте на невеликі шматки молоде свиняче сало і просохнувшу вирізку.
Потім пропустіть нарізане сало і свинину через м'ясорубку (можна навіть кілька разів) до утворення фаршу і помістіть в глибоку миску.
Далі посипте свинячий фарш великою кількістю сухої паприки і добре присоліть.
Очистіть від лушпиння зубчики часнику і подрібніть їх за допомогою часникодавки або в спеціальній ступці для спецій. Якщо використовуєте ступку, то змішайте відразу роздавлений часник з червоним меленим перцем і полийте його трохи білим вином.
Потім закиньте підготовлену часникову суміш в миску з фаршем і ретельно все перемішайте до утворення однорідної густої маси. Накрийте миску харчовою плівкою і відправте м'ясо в холодильник на кілька годин.
Тепер візьміть свинячі кишки і ретельно промийте їх під проточною водою, відразу перевіривши, чи немає на них дірок або надрізів.
Далі укладіть підготовлене м'ясо в контейнер спеціальної машинки для начинки ковбас, підберіть необхідного розміру насадку, на яку акуратно натягніть кишку, зав'язавши на краю вузлик, і починайте начиняти її фаршем.
Коли фарш пройде через всю кишку і дійде до закінчення, випустіть зайве повітря з кишки і закрутіть на краю такий же вузлик, як і спочатку. Таким чином у нас утворилися ковбаси. Перевірте їх на наявність великих повітряних зазорів, і проколіть корпус в цих місцях стерилізованою голкою. Випустіть повітря з ковбаси через отвори.
Для отримання бажаної страви, зав'яжіть бавовняну мотузку навколо кінчиків ковбаси і підвісьте її в прохолодному сухому місці на кілька тижнів.
Після закінчення цього часу, нарізайте домашню сиров'ялену ковбасу на тонкі колечка, знімайте з неї шкурку і з задоволенням вживайте.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти