Укр
Рус
Мясо Другі страви Українська кухня

Домашня сиров’ялена ковбаса

( 4.5238 2 521 21 оцінка)

3435 - переглядів
75 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
Домашня сиров’ялена ковбаса - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: В ялити

опис

Насолоджуйтесь іспанською ковбасою, яку ви з легкістю можете приготувати у себе вдома.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашня сиров’ялена ковбаса" (на 100 грам)

  • Білки12 гр.
  • Жири38.2 гр.
  • Вуглеводи1.1 гр.
  • Калорії401 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Виберіть хороший шматок свинячої вирізки, помийте під проточною водою і залиште трохи просохнути на обробній дошці. Потім наріжте на невеликі шматки молоде свиняче сало і просохнувшу вирізку.

Крок - 1
02

Потім пропустіть нарізане сало і свинину через м'ясорубку (можна навіть кілька разів) до утворення фаршу і помістіть в глибоку миску.

Крок - 2
03

Далі посипте свинячий фарш великою кількістю сухої паприки і добре присоліть.

Крок - 3
04

Очистіть від лушпиння зубчики часнику і подрібніть їх за допомогою часникодавки або в спеціальній ступці для спецій. Якщо використовуєте ступку, то змішайте відразу роздавлений часник з червоним меленим перцем і полийте його трохи білим вином.

Крок - 4
05

Потім закиньте підготовлену часникову суміш в миску з фаршем і ретельно все перемішайте до утворення однорідної густої маси. Накрийте миску харчовою плівкою і відправте м'ясо в холодильник на кілька годин.

Крок - 5
06

Тепер візьміть свинячі кишки і ретельно промийте їх під проточною водою, відразу перевіривши, чи немає на них дірок або надрізів.

Крок - 6
07

Далі укладіть підготовлене м'ясо в контейнер спеціальної машинки для начинки ковбас, підберіть необхідного розміру насадку, на яку акуратно натягніть кишку, зав'язавши на краю вузлик, і починайте начиняти її фаршем.

Крок - 7
08

Коли фарш пройде через всю кишку і дійде до закінчення, випустіть зайве повітря з кишки і закрутіть на краю такий же вузлик, як і спочатку. Таким чином у нас утворилися ковбаси. Перевірте їх на наявність великих повітряних зазорів, і проколіть корпус в цих місцях стерилізованою голкою. Випустіть повітря з ковбаси через отвори.

Крок - 8
09

Для отримання бажаної страви, зав'яжіть бавовняну мотузку навколо кінчиків ковбаси і підвісьте її в прохолодному сухому місці на кілька тижнів.

Крок - 9
10

Після закінчення цього часу, нарізайте домашню сиров'ялену ковбасу на тонкі колечка, знімайте з неї шкурку і з задоволенням вживайте.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Відбивні зі свинини з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Відбивні зі свинини з сиром 50 5 3 з 5 - детальніше -
Справжній зефір - покроковий рецепт, фото 1 Справжній зефір 55 3 3 з 5 - детальніше -
Смачний бургер - покроковий рецепт, фото 1 Смачний бургер 45 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Гороховий суп з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1 Гороховий суп з ковбасою 30 4 3 з 5 - детальніше -
Гарбузові котлети - покроковий рецепт, фото 1 Гарбузові котлети 50 3 3 з 5 - детальніше -
Згущене молоко вдома - покроковий рецепт, фото 1 Згущене молоко вдома 45 1 3 з 5 - детальніше -