Приготувати домашню локшину - завдання не з легких, але зате смак надзвичайно апетитний, тому варто постаратися.
Всипати в більшу посудину борошно, зробити в гірці борошна ямку, в яку вбити яйця, кинути сіль, влити води і ложкою добре розмішати. Коли маса загусне, замісити руками тісто, до більш еластичного.
Вимішене тісто перекласти на стіл, посипаний борошном, і за допомогою качалки розкачати його в лист товщиною 2-3 мм.
Лист тіста розрізати гострим ножем на вузькі стрічки. Локшину присипати борошном і залишити на 20 хвилин. Перед тим, як засипати локшину в окріп, видалити з неї зайве борошно, варити не більше 7 хвилин. Перед вживанням заправити вершковим маслом.
Випадкові рецепти