Укр
Рус
Локшина Другі страви Українська кухня

Домашня локшина на воді

( 4.7857 4 514 14 оцінок)
2436 - переглядів
45 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Домашня локшина на воді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Італійська кухня

Дієта: Корисне харчування

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Дуже простий, зручний рецепт приготування домашньої локшини на воді стане справжньою знахідкою для кожної господині. Багато хто подумає, що сьогодні зовсім не потрібно морочитися і готувати локшину в домашніх умовах, адже в магазинах знаходиться просто величезний асортимент різних макаронних виробів. Але ніхто не стане сперечатися про те, що приготована дбайливими руками домашня локшина має особливий смак. Це прекрасний гарнір, який сподобається вашим домочадцям або гостям. Домашня локшина на воді може бути самостійною стравою або ж використовуватися для приготування супів. Особливо хороша така локшина для приготування різних видів пасти. Яке б застосування ви не вибрали, незмінно вона залишається смачною.

Інгредієнти

  • Сода 1/2 ч.л
  • Сіль 1/4 ч.л
  • Борошно 1 1/2 скл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Для того щоб приготувати локшину в домашніх умовах за нашим рецептом, вам знадобиться всього чотири простих інгредієнта і трошки ваших зусиль. Даний спосіб приготування являє собою якийсь варіант китайської локшини, яка набула популярності по всьому світу. Сам процес дуже простий, єдине, що потрібно - це докласти зусиль, щоб локшина вийшла не тільки смачною, але ще і красивою і апетитною на вигляд. Отже, почнемо з того, що в ємність спочатку кидаємо сіль і соду. Соду гасити не потрібно. Потім вливаємо до цих інгредієнтів півсклянки води. Вода повинна бути кімнатної температури або трішки теплою.

Крок - 1
02

Тепер потрібно побити вміст, щоб сіль і сода розчинилися у воді. Після цього в глибоку ємність висипаємо борошно. Борошно краще просіяти, так вона буде легше вимішуватися, і тісто вийде більш ніжним. Далі в борошно підливаємо потроху води і відразу ж замішуємо тісто рукою або лопаткою. Тісто у нас повинно бути крутим, але якщо води виявиться занадто мало, то додавайте її, але по чуть-чуть.

Крок - 2
03

Отже, вимішуємо тісто спочатку лопаткою, а потім руками. Тут потрібно буде докласти трохи зусиль, оскільки густе тісто досить складно вимішувати. Але в результаті у вас вийде грудка крутого, пружного, але еластичного тіста, яке відмінно тримає форму. Це тісто загортаємо в харчову плівку і залишаємо при кімнатній температурі хвилин на сорок.

Крок - 3
04

Через цей час розмотуємо його, трохи підбиваємо (хвилини три) і знову загортаємо в плівку і залишаємо вже години на дві. За цей час тісто трохи збільшиться в об'ємі і дійде до потрібного стану.

Крок - 4
05

Тепер займемося наступним етапом приготування домашньої локшини. Поверхню посипаємо борошном, викладаємо нашу грудку тіста, яку теж трохи посипаємо борошном, і починаємо розгортати. Спочатку трохи розтягнемо руками, а потім беремо качалку і розгортаємо тісто в тонкий корж. Через те, що тісто у нас круте, швидко розкачати тісто не вийде. Для того, щоб зручніше і легше було це зробити, корж періодично посипаємо борошном, щоб тісто закручувалося на качалку. В результаті прикладених вами зусиль, у вас вийде тоненький коржик.

Крок - 5
06

В даному рецепті ми будемо робити довгу локшину, тому отриманий корж складаємо таким чином, щоб вийшло 6 шарів. Кожен з цих шарів потрібно посипати борошном, щоб вони не злипалися між собою.

Крок - 6
07

Після цього великим ножем нарізаємо нашу локшину. Після цього потрібно її трохи підсушити, тому можна залишити її на поверхні або ж перекласти на деко.

Крок - 7
08

Буквально хвилин через двадцять локшина буде готова до подальшого приготування. Вона підсушиться, але збереже свою еластичність. Якщо трохи потягнути її, то вона буде схожа на гумову: добре тягнеться, але при цьому не рветься.

Крок - 8
09

Ставимо на вогонь каструлю з водою, і коли вона закипить, викладаємо нашу локшину. Вариться домашня локшина дуже швидко. Достатньо всього декількох хвилин. Після цього дістаємо її з допомогою шумівки. Локшину бажано промити. Для цього можна відкинути її на друшляк і промити під проточною водою або ж перекласти в ємність з холодною водою, а потім дістати шумівкою.

Крок - 9
10

Вибирайте будь-який зручний для вас варіант. Домашня локшина на воді готова до вживання. Можна додати трохи вершкового масла. Тепер прикрашайте свою локшину будь-якими добавками, які припадають вам до смаку і насолоджуйтеся відмінним смаком цієї чудової страви.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Греческий салат с авокадо - покроковий рецепт, фото 1 Греческий салат с авокадо 45 4 3 з 5 - детальніше -
Рыбные котлеты на пару - покроковий рецепт, фото 1 Рыбные котлеты на пару 30 4 2 з 5 - детальніше -
Болоньезе простой рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Болоньезе простой рецепт 50 3 3 з 5 - детальніше -
Суп – пюре из кукурузы - покроковий рецепт, фото 1 Суп – пюре из кукурузы 40 6 3 з 5 - детальніше -