Укр
Рус
thermomix thermomix
Домашня ковбаса Другі страви Українська кухня

Домашня ковбаса зі свинини

120 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Домашня ковбаса зі свинини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Українська кухня, Італійська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити, Випікати

опис

Більш популярного і улюбленого всіма продукту, ніж ковбаса, найімовірніше, навряд чи знайдеш. І хоча на сьогоднішній день прилавки всіх магазинів переповнені величезною кількістю всіляких ковбасних виробів, нічого не може бути смачніше ковбаси, яку самостійно приготувати в домашніх умовах. Звичайно, рецептів чимало, але якщо ви проявите трохи свою фантазію і беззаперечно виконаєте мої рекомендації, то власноруч приготована ковбаса безсумнівно порадує членів вашої сім'ї. Звісно, найоптимальніший варіант сировини для ковбаси - свинина. І найкраще для цього взяти м'ясо із ошийка або ж частину окосту. Але все-таки простежте за тим, щоб м'ясо було без жил.

Інгредієнти

  • Сало 1 кг.
  • Свинина 1 кг.
  • Сіль 1 ст.л
  • Майоран 2 ч.л
  • Перець чорний мелений 1 ч.л
  • Часник 4 зуб.
  • Вода 200 мл.
  • Кишки 5 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Ну, перш за все, звичайно ж, готуємо начинку для нашої майбутньої ковбаси. Спочатку нарізаємо кубиками свиняче сало, потім таким же чином ріжемо м'ясо.

    Крок - 1
  2. 02

    Після цього нарізану свинину пропускаємо через м'ясорубку, чергуючи м'ясо з салом, щоб подрібнити рівномірно. До речі, сіточку в м'ясорубці беріть з отворами середньої величини. Та й ще, хочу зауважити, що свинину необхідно трохи охолодити, так буде набагато легше нарізати, а потім і подрібнювати в м'ясорубці.

    Крок - 2
  3. 03

    Часник очищаємо від шкірки і дуже дрібно рубаємо ножем. Так, саме рубаємо, так як, він вийде дрібними кубиками, а не кашкою, і це додасть ковбасі зовсім інший смак.

    Крок - 3
  4. 04

    У перекручену свинину додаємо сушений майоран, солимо і посипаємо меленим перцем, а також вливаємо трохи води і починаємо добре руками перемішувати весь вміст. При необхідності, додаємо воду потроху, щоб фарш був досить м'яким, в'язким і однорідним.

    Крок - 4
  5. 05

    Після цього накриваємо ємність з фаршем харчовою плівкою і відправляємо в холодильник, залишивши хоча б на годину для охолодження.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер нам необхідно зайнятися підготовкою оболонки для ковбаси. Для цього свинячі кишки добре промиваємо і замочуємо в холодній воді, можна трохи підсоленій, приблизно на півгодини. Потім через кишку пропускаємо проточну воду, щоб ще раз прополоскати і видалити надлишок солі.

    Крок - 6
  7. 07

    Ну, а тепер вже приступимо безпосередньо до виготовлення ковбаси. Але для початку, щоб бути впевненим у смаку ковбаси, беремо буквально ложку ковбасного фаршу, скачуємо в кульку, підсмажуємо на сковорідці в маслі і пробуємо на смак. У разі необхідності додаємо сіль і приправи. Якщо все влаштовує, починаємо готувати ковбасу. Для цього надягаємо на спеціальну трубку, вставлену в м'ясорубку, кишку, залишивши невеликий кінець. Охолоджений фарш викладаємо потроху в воронку м'ясорубки і починаємо передавати в трубку.

    Крок - 7
  8. 08

    Як тільки фарш з'явиться в кінці кишки, зав'язуємо вузол і продовжуємо пропускати фарш через м'ясорубку, підтримуючи ковбасу рукою. Наповнивши повністю кишку фаршем зав'язуємо інший кінець кишки в вузол.

    Крок - 8
  9. 09

    Але це ще не все. Після всього скручуємо в протилежних напрямках наповнену кишку через рівномірні проміжки, таким чином утворивши окремі невеликі ковбаски.

    Крок - 9
  10. 10

    Потім тонким шилом робимо по 2-3 проколи в кожній ковбасці, утворивши отвори для виходу повітря. Це потрібно для того, щоб ковбаса не лопнула під час приготування.

    Крок - 10
  11. 11

    Тепер ковбасу можна трохи приварити, або ж відразу засмажуємо в духовці. Ковбасу можна довго зберігати в холодильнику, заморозивши. Подавати до столу ковбасу можна як в гарячому вигляді, так і холодною, дуже смачно з гірчичним соусом.

    Крок - 11

Оцінити рецепт