Укр
Рус
Мясо Другі страви Українська кухня

Домашня ковбаса з фаршу

( 4.8824 4 534 34 оцінки)

4959 - переглядів
60 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
Домашня ковбаса з фаршу - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ковбасні вироби завжди користувалися популярністю серед м'ясних страв і утримують свої лідерські позиції з часом, лише збільшуючи різноманітність смаків і варіантів. Але особливе місце займає домашня ковбаса, приготовлена своїми руками з натуральних продуктів. Смачна, соковита, ароматна, пікантна і ситна домашня ковбаса прикрасить будь-яке застілля і порадує гостей і домочадців.Домашня ковбаса - це один з найсмачніших м'ясних делікатесів, і навчитися його готувати повинна кожна господиня, тим більше, що це не так у ж складно. Пропонуємо вам приготувати домашню ковбасу з фаршу разом з нами і приємно здивуватися, наскільки легко можна створити на своїй кухні справжній м'ясний шедевр. Традиційно домашня ковбаса готується зі свинини, бажано використовувати м'якоть, де б були жирові прошарки, ідеально підійде частина свинини з плеча. На будь-якому ринку продавці з радістю допоможуть вам вибрати ідеальне для домашньої ковбаси м'ясо. Там же можна купити і тонкі кишки, необхідні нам в якості оболонки.Сьогодні кишки продаються також в замороженому вигляді або ж мариновані в баночках в магазинах. Традиційно м'ясо для домашньої ковбаси нарізають на шматочки, але ми пропонуємо вам перемолоти його в фарш, так ковбаса буде мати ніжніше структуру.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашня ковбаса з фаршу" (на 100 грам)

  • Білки11.7 гр.
  • Жири37.4 гр.
  • Вуглеводи1.3 гр.
  • Калорії393 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, на початку приготування звичайно ж займемося м'ясом. Свинину нарізаємо на невеликі шматочки.

Крок - 1
02

Потім м'ясо потрібно замаринувати в спеціях. Приготуємо спеціальну суміш. Для цього нам знадобиться ступка, але якщо у вас немає, можна подрібнити спеції блендером або дерев'яним товкачем. Отже, для початку очистимо від лушпиння часник і подрібнимо його в ступці з сіллю, перебивши в однорідну масу.

Крок - 2
03

Потім додаємо насіння фенхелю і чорний мелений перець і знову перетираємо приправи. Після цього кидаємо червоні перцеві пластівці, червоний мелений перець, орегано і майоран, а також коріандр, гірчицю і цукор.

Крок - 3
04

Потім все це заливаємо звичайною холодною водою і гарненько вимішуємо ложкою, щоб вийшла однорідна суміш. Вимішуємо до тих пір, поки не розчиниться цукор.

Крок - 4
05

Даємо суміші трохи настоятися, досить буде 10 хвилин, а потім додаємо її до м'яса і добре вимішуємо свинину, щоб спеції рівномірно розподілилися по всій масі.

Крок - 5
06

В кінці потрібно ще трохи підсолити м'ясо і перемішати. Накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник трохи настоятися і як слід визріти нашій свинині.

Крок - 6
07

Поки настоюється м'ясо, займемося кишками. Дуже важливо добре вичистити їх, і хоч в продаж вони надходять в очищеному вигляді, але все ж краще перестрахуватися і ще раз як слід їх промити. Мити їх потрібно в холодній воді, бажано під проточною. Деякі господині замочують в розчині з оцтом для нейтралізації запаху. Чисті кишки залишаємо в ємності з водою, щоб вони не злипалися.

Крок - 7
08

Після того, як м'ясо трохи настоялося, дістаємо його з холодильника і перекручуємо на фарш на м'ясорубці або за допомогою кухонного комбайна.

Крок - 8
09

Тепер всі необхідні інгредієнти готові і можна приступати до начинки ковбаси. Для цього на м'ясорубках або кухонних комбайнах є спеціальна насадка, на яку одягаємо кишку, другий кінець якої зав'язуємо на вузол або перев'язуємо ниткою.

Крок - 9
10

У чашу м'ясорубки викладаємо фарш і таким чином начиняємо ковбасу. Звертайте увагу на наявність у кишок ушкоджень, і якщо ви виявили дірку, потрібно просто перев'язати її. Ще дуже важливо під час начинки наповнювати кишку не дуже щільно, тому що при термообробці вона лопне. Оптимально наповнена ковбаса при натисканні пальцями м'яка і легко продавлюється.

Крок - 10
11

Після того, як ми наповнили усі кишки, можна переділити її на кілька частин, утворивши менші ковбаски. Для цього потрібно просто передавити кишку в певному місці і перекрутити кілька разів.

Крок - 11
12

Тепер готові ковбаски залишилося тільки засмажити. Це можна зробити в духовці, розігрів її до 200 градусів і відправивши ковбаски на деку, засланих пергаментним папером запікатися протягом години. Готова ковбаса має красиву золотисту скориночку. Перед тим, як відправити ковбасу в духовку, її потрібно попроколювати в багатьох місцях зубочисткою або голкою, щоб оболонка не лопалася.

Крок - 12
13

Також домашню ковбасу можна приготувати на грилі, вийде смачна ковбаса з димком. У будь-якому випадку результат обов'язково вас порадує, тому домашня ковбаса з фаршу, приготовлена своїми руками - це незвичайний натуральний смак м'яса, який є справжнім подарунком для любителів м'ясних виробів.  

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Оладки на дріжджах - покроковий рецепт, фото 1 Оладки на дріжджах 50 4 3 з 5 - детальніше -
Тушковані овочі на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Тушковані овочі на сковороді 45 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рулетики з баклажанів з горіхами - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики з баклажанів з горіхами 150 8 3 з 5 - детальніше -
Суп місо з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Суп місо з грибами 55 5 3 з 5 - детальніше -
Справжній олів’є - покроковий рецепт, фото 1 Справжній олів’є 45 6 3 з 5 - детальніше -
Нутелла з шоколадом - покроковий рецепт, фото 1 Нутелла з шоколадом 60 3 3 з 5 - детальніше -