Укр
Рус
Домашня ковбаса Другі страви Українська кухня

Домашня ковбаса з часником

( 5.0000 5 56 6 оцінок)
1285 - переглядів
160 хвилинпорцій - 5складність - 4 з 5
Домашня ковбаса з часником - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Однією з кращих м'ясних страв святкового столу є ковбаса, приготована вдома. За старих часів цю страву готували в печі і зберігали в холодних льохах. Готувати домашню ковбасу з часником досить просто і в наш час. Основне - правильно підібрати м'ясо і приправи.

Інгредієнти

  • Яйце 5 шт.
  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Перець чорний мелений 20 г.
  • Паприка 120 г.
  • Запашний перець 20 г.
  • Кмин 30 г.
  • Сіль 20 г.
  • Часник 100 г.
  • Фарш м’ясний 1 кг.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Фарш ви можете придбати готовий або приготувати його вдома самостійно, перемолов м'ясо через м'ясорубку. Який фарш у вас буде, яловичий або асорті - все залежить від вашого смаку і ваших уподобань. Покладіть фарш в окрему миску.

Крок - 1
02

Часник очистіть від лушпиння і сполосніть. Пропустіть через прес. В окремій невеликій ємності змішайте: чорний мелений перець, паприку, запашний перець і кмин.

Крок - 2
03

У миску з фаршем додайте подрібнений часник, спеції і сіль. Всі інгредієнти перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і дайте відпочити фаршу близько 2 годин, поставивши його в холодильник (або залиште на ніч).

Крок - 3
04

Телячі кишки (в наш час їх можна купити вже оброблені в магазині) замочіть у воді з оцтом на 1-2 години. Після закінчення часу добре промийте їх під проточною водою.

Крок - 4
05

Вийміть фарш з холодильника і ще раз пропустіть через м'ясорубку, встановивши на ній дрібну сітку. Таким чином, фарш стане більш однорідним і м'яким.

Крок - 5
06

Тепер приступіть до наповнення фаршем кишок. В отвір, з одного боку кишки вставте звичайну пластикову лійку (металеву краще не використовувати, вона може порвати кишку). І починайте наповнювати кишку фаршем, проштовхуючи його дерев'яною паличкою. Можете зробити це і руками. Не заливайте кишку до кінця, залиште вільні хвостики близько 2 сантиметрів з двох кінців. Потім зв'яжіть їх між собою. Або скористайтеся ниткою.

Крок - 6
07

Готові колечка ковбаси одягніть на паличку і повісьте в прохолодне місце на 1 тиждень, щоб вона підсохла. Коли на ковбасках утворюються бульбашки повітря, просто проколіть їх голкою для кращого висихання. Готові ковбаски наріжте кружечками і обсмажте на олії. Вбийте до них кілька яєць, накрийте кришкою і підсмажте яєчню.

Крок - 7
08

У вас вийде шикарний, ситний сніданок. Також можете використовувати домашню ковбасу з часником в приготуванні інших страв або подавати як закуску. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Оладьи на сметане - покроковий рецепт, фото 1 Оладьи на сметане 55 3 3 з 5 - детальніше -
Рыбные котлеты - покроковий рецепт, фото 1 Рыбные котлеты 60 4 3 з 5 - детальніше -
Вкусный грибной суп - покроковий рецепт, фото 1 Вкусный грибной суп 30 3 2 з 5 - детальніше -