Однією з кращих м'ясних страв святкового столу є ковбаса, приготована вдома. За старих часів цю страву готували в печі і зберігали в холодних льохах. Готувати домашню ковбасу з часником досить просто і в наш час. Основне - правильно підібрати м'ясо і приправи.
Фарш ви можете придбати готовий або приготувати його вдома самостійно, перемолов м'ясо через м'ясорубку. Який фарш у вас буде, яловичий або асорті - все залежить від вашого смаку і ваших уподобань. Покладіть фарш в окрему миску.
Часник очистіть від лушпиння і сполосніть. Пропустіть через прес. В окремій невеликій ємності змішайте: чорний мелений перець, паприку, запашний перець і кмин.
У миску з фаршем додайте подрібнений часник, спеції і сіль. Всі інгредієнти перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і дайте відпочити фаршу близько 2 годин, поставивши його в холодильник (або залиште на ніч).
Телячі кишки (в наш час їх можна купити вже оброблені в магазині) замочіть у воді з оцтом на 1-2 години. Після закінчення часу добре промийте їх під проточною водою.
Вийміть фарш з холодильника і ще раз пропустіть через м'ясорубку, встановивши на ній дрібну сітку. Таким чином, фарш стане більш однорідним і м'яким.
Тепер приступіть до наповнення фаршем кишок. В отвір, з одного боку кишки вставте звичайну пластикову лійку (металеву краще не використовувати, вона може порвати кишку). І починайте наповнювати кишку фаршем, проштовхуючи його дерев'яною паличкою. Можете зробити це і руками. Не заливайте кишку до кінця, залиште вільні хвостики близько 2 сантиметрів з двох кінців. Потім зв'яжіть їх між собою. Або скористайтеся ниткою.
Готові колечка ковбаси одягніть на паличку і повісьте в прохолодне місце на 1 тиждень, щоб вона підсохла. Коли на ковбасках утворюються бульбашки повітря, просто проколіть їх голкою для кращого висихання. Готові ковбаски наріжте кружечками і обсмажте на олії. Вбийте до них кілька яєць, накрийте кришкою і підсмажте яєчню.
У вас вийде шикарний, ситний сніданок. Також можете використовувати домашню ковбасу з часником в приготуванні інших страв або подавати як закуску. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти