Укр
Рус
Буженина Другі страви Російська кухня

Домашня буженина зі свинини

( 4.8750 4 58 8 оцінок)
1551 - переглядів
120 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Домашня буженина зі свинини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ну, що таке буженина, розповідати, думаю, не варто. Справжню російську буженину дуже давно готували з величезного шматка ведмедини в печі. Сьогодні, звісно, все простіше і елегантніше, але одне незмінне - великий шматок м'яса, запечений будь-яким способом. Рецептів буженини велика різноманітність, що залежить від сорту м'яса і виду приготування, але домашня буженина зі свинини - це класика жанру. Приготуйте за цим рецептом і ваша сім'я буде в цілковитому захваті від цього найніжнішого м'яса.

Інгредієнти

  • Ананасовий сік 1/2 скл.
  • Мед 1 ст.л
  • Лайм 1 шт.
  • Чебрець 1 ст.л
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Розмарин 2 шт.
  • Орегано 1 ст.л
  • Базилік 4 лист
  • Свинина 1 кг.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу включіть духовку на 250 градусів. Нехай розігрівається. М'ясо обмийте і обсушіть. Витягніть кістку і осколки кістки, які могли залишитися після обробки м'яса. Загорніть шматок повністю фольгою для запікання в 2-3 шари.

Крок - 1
02

Потім викладіть буженину в форму для випічки і заповніть її на половину водою. Помістіть в духовку приблизно на 1,5 - 2 години. Поки м'ясо в духовці, під дією температури вода потроху буде випаровуватися, тому не забувайте доливати воду в форму, так м'ясо не втратить свою соковитість.

Крок - 2
03

Тим часом, візьміть блендер і відправте в нього: очищені зубки часнику, вимиту і просушену зелень петрушки, листя лимонного базиліка, орегано, розмарину, свіжовичавлений сік лайма, цедру лайма, мед і ананасовий сік. Все змішайте.

Крок - 3
04

Дістаньте м'ясо з духовки, акуратно зніміть фольгу. Дайте трохи охолонути. Потім зніміть шкіру і видаліть частину жиру. На буженині необхідно залишити невеликий рівний шар жиру, який буде захищати м'ясо від пересихання.

Крок - 4
05

Зробіть не надто глибокі перетини гострим ножем по всій поверхні жиру, що залишився, у вигляді ромбів. Полийте буженину ароматною, солодкою сумішшю - трав, меду і соку. Заправте листочки трав в розрізи. Киньте в форму для випічки гілочки чебрецю, він додасть аромату і пряного смаку м'яса.

Крок - 5
06

І відправте буженину знову в розігріту духовку. Частенько поливайте м ясо соком, що знаходиться в формі для запікання. У духовці він буде трохи карамелізуватися на поверхні м'яса. Періодично перевертайте з боку на бік буженину. Так вона рівномірно підрум'яниться і прожаритися з усіх боків. Запікайте до утворення золотистої і хрусткої скоринки.

Крок - 6
07

Домашня буженина зі свинини відмінно підійде для приготування бутербродів або канапе. Також можна подати як нарізку на святковий стіл. Смачного.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пончики - покроковий рецепт, фото 1 Пончики 60 5 3 з 5 - детальніше -
Беляши на воде - покроковий рецепт, фото 1 Беляши на воде 65 3 3 з 5 - детальніше -
Суп-пюре тыквенный с карри - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре тыквенный с карри 20 5 2 з 5 - детальніше -