Ну, що таке буженина, розповідати, думаю, не варто. Справжню російську буженину дуже давно готували з величезного шматка ведмедини в печі. Сьогодні, звісно, все простіше і елегантніше, але одне незмінне - великий шматок м'яса, запечений будь-яким способом. Рецептів буженини велика різноманітність, що залежить від сорту м'яса і виду приготування, але домашня буженина зі свинини - це класика жанру. Приготуйте за цим рецептом і ваша сім'я буде в цілковитому захваті від цього найніжнішого м'яса.
В першу чергу включіть духовку на 250 градусів. Нехай розігрівається. М'ясо обмийте і обсушіть. Витягніть кістку і осколки кістки, які могли залишитися після обробки м'яса. Загорніть шматок повністю фольгою для запікання в 2-3 шари.
Потім викладіть буженину в форму для випічки і заповніть її на половину водою. Помістіть в духовку приблизно на 1,5 - 2 години. Поки м'ясо в духовці, під дією температури вода потроху буде випаровуватися, тому не забувайте доливати воду в форму, так м'ясо не втратить свою соковитість.
Тим часом, візьміть блендер і відправте в нього: очищені зубки часнику, вимиту і просушену зелень петрушки, листя лимонного базиліка, орегано, розмарину, свіжовичавлений сік лайма, цедру лайма, мед і ананасовий сік. Все змішайте.
Дістаньте м'ясо з духовки, акуратно зніміть фольгу. Дайте трохи охолонути. Потім зніміть шкіру і видаліть частину жиру. На буженині необхідно залишити невеликий рівний шар жиру, який буде захищати м'ясо від пересихання.
Зробіть не надто глибокі перетини гострим ножем по всій поверхні жиру, що залишився, у вигляді ромбів. Полийте буженину ароматною, солодкою сумішшю - трав, меду і соку. Заправте листочки трав в розрізи. Киньте в форму для випічки гілочки чебрецю, він додасть аромату і пряного смаку м'яса.
І відправте буженину знову в розігріту духовку. Частенько поливайте м ясо соком, що знаходиться в формі для запікання. У духовці він буде трохи карамелізуватися на поверхні м'яса. Періодично перевертайте з боку на бік буженину. Так вона рівномірно підрум'яниться і прожаритися з усіх боків. Запікайте до утворення золотистої і хрусткої скоринки.
Домашня буженина зі свинини відмінно підійде для приготування бутербродів або канапе. Також можна подати як нарізку на святковий стіл. Смачного.
Випадкові рецепти