Пропоную блюдо любителям української кухні. Домашній суп з галушками створить затишок в холодну погоду теплою їжею з курки і тіста, приправлених зеленню!
Сполосніть курячі стегна, в разі потреби видаліть з шкіри пір'я. Промокніть зайву вологу паперовим рушником. Викладіть м'ясо на плоску поверхню шкірою догори і приправте сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
Поставте на плиту каструлю з антипригарним покриттям. Увімкніть середній вогонь. Налийте в каструлю олію і розігрійте.
У розігріте рослинне масло покладіть куряче м'ясо шкірою вниз. Обсмажте з обох боків до рум'яної скоринки. Обсмажене рум'яне куряче м'ясо вийміть з каструлі, а жир злийте в окрему невелику ємність. Він ще вам стане в нагоді.
Поставте каструлю назад на плиту, щоб приготувати бульйон для супу. Налийте в неї вказану в інгредієнтах кількість води. Покладіть розрізану на чотири частини цибулину. Очищену і крупно нарізану моркву і стебло селери.
До овочів покладіть зелень петрушки і обсмажені курячі стегна. Готуйте бульйон на невеликому вогні (при слабкому кипінні) протягом 30 хвилин, періодично знімаючи з його поверхні піну.
Через 30 хвилин вийміть з бульйону м'ясо. Дайте йому час трохи охолонути, зніміть шкіру і розділіть м'ясо на волокна. Візьміть глибоку миску або ще одну каструлю. Поставте на неї сито і процідіть бульйон.
Каструлю знову поставте на плиту. Налийте в неї невелику кількість жиру, який залишився після обсмажування. Покладіть нарізану кружечками моркву, невеликими шматочками стебла селери і додайте борошно.
Перемішайте овочі з пшеничним борошном і обсмажте, постійно помішуючи, протягом 1 хвилини. Потім влийте в каструлю бульйон. Посоліть, поперчіть, додайте часниковий порошок і куряче м'ясо. Перемішайте і готуйте на середньому вогні 30 хвилин.
Тим часом приготуйте тісто для галушок. В окрему глибоку ємність просійте борошно. Додайте до нього розпушувач, сіль, мелений перець, кілька чайних ложок рослинного масла після обсмажування м'яса і молоко. Вимісіть гладке тісто.
З приготованого тіста скачайте невеликі галушки і киньте в киплячий суп. Перемішайте все лопаткою, щоб галушки не прилипли один до одного. Проваріть суп з галушками на протязі 1-2 хвилин і зніміть.
Подавайте суп гарячим, додавши трохи свіжої петрушки або будь-якої іншої зелені на свій розсуд. Смачного.
Випадкові рецепти