Укр
Рус
Суп з галушками Перші страви Українська кухня

Домашній суп з галушками

( 4.8966 4 529 29 оцінок)

2569 - переглядів
45 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Домашній суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Пропоную блюдо любителям української кухні. Домашній суп з галушками створить затишок в холодну погоду теплою їжею з курки і тіста, приправлених зеленню!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашній суп з галушками" (на 100 грам)

  • Білки4.1 гр.
  • Жири3.1 гр.
  • Вуглеводи11.5 гр.
  • Калорії93 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Сполосніть курячі стегна, в разі потреби видаліть з шкіри пір'я. Промокніть зайву вологу паперовим рушником. Викладіть м'ясо на плоску поверхню шкірою догори і приправте сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

Крок - 1
02

Поставте на плиту каструлю з антипригарним покриттям. Увімкніть середній вогонь. Налийте в каструлю олію і розігрійте.

Крок - 2
03

У розігріте рослинне масло покладіть куряче м'ясо шкірою вниз. Обсмажте з обох боків до рум'яної скоринки. Обсмажене рум'яне куряче м'ясо вийміть з каструлі, а жир злийте в окрему невелику ємність. Він ще вам стане в нагоді.

Крок - 3
04

Поставте каструлю назад на плиту, щоб приготувати бульйон для супу. Налийте в неї вказану в інгредієнтах кількість води. Покладіть розрізану на чотири частини цибулину. Очищену і крупно нарізану моркву і стебло селери.

Крок - 4
05

До овочів покладіть зелень петрушки і обсмажені курячі стегна. Готуйте бульйон на невеликому вогні (при слабкому кипінні) протягом 30 хвилин, періодично знімаючи з його поверхні піну.

Крок - 5
06

Через 30 хвилин вийміть з бульйону м'ясо. Дайте йому час трохи охолонути, зніміть шкіру і розділіть м'ясо на волокна. Візьміть глибоку миску або ще одну каструлю. Поставте на неї сито і процідіть бульйон.

Крок - 6
07

Каструлю знову поставте на плиту. Налийте в неї невелику кількість жиру, який залишився після обсмажування. Покладіть нарізану кружечками моркву, невеликими шматочками стебла селери і додайте борошно.

Крок - 7
08

Перемішайте овочі з пшеничним борошном і обсмажте, постійно помішуючи, протягом 1 хвилини. Потім влийте в каструлю бульйон. Посоліть, поперчіть, додайте часниковий порошок і куряче м'ясо. Перемішайте і готуйте на середньому вогні 30 хвилин.

Крок - 8
09

Тим часом приготуйте тісто для галушок. В окрему глибоку ємність просійте борошно. Додайте до нього розпушувач, сіль, мелений перець, кілька чайних ложок рослинного масла після обсмажування м'яса і молоко. Вимісіть гладке тісто.

Крок - 9
10

З приготованого тіста скачайте невеликі галушки і киньте в киплячий суп. Перемішайте все лопаткою, щоб галушки не прилипли один до одного. Проваріть суп з галушками на протязі 1-2 хвилин і зніміть.

Крок - 10
11

Подавайте суп гарячим, додавши трохи свіжої петрушки або будь-якої іншої зелені на свій розсуд. Смачного.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Курячі нагетси - покроковий рецепт, фото 1 Курячі нагетси 50 3 3 з 5 - детальніше -
Грибний соус з лісових грибів - покроковий рецепт, фото 1 Грибний соус з лісових грибів 45 1 2 з 5 - детальніше -
Бісквіт в мультиварці простий - покроковий рецепт, фото 1 Бісквіт в мультиварці простий 80 4 3 з 5 - детальніше -