Укр
Рус
Суп з галушками Перші страви Українська кухня

Домашній суп з галушками

( 4.8966 4 529 29 оцінок)
2458 - переглядів
45 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Домашній суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Пропоную блюдо любителям української кухні. Домашній суп з галушками створить затишок в холодну погоду теплою їжею з курки і тіста, приправлених зеленню!

Інгредієнти

  • Молоко 180 мл.
  • Розпушувач для тіста 1 1/2 ч.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Часник сушений 2 ч.л
  • Борошно 2 1/4 скл.
  • Часник 2 зуб.
  • Петрушка 20 г.
  • Селера 70 г.
  • Цибуля 2 шт.
  • Вода 8 скл.
  • Масло рослинне 2 ст.л
  • Морква 3 шт.
  • Стегно куряче 500 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Сполосніть курячі стегна, в разі потреби видаліть з шкіри пір'я. Промокніть зайву вологу паперовим рушником. Викладіть м'ясо на плоску поверхню шкірою догори і приправте сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

Крок - 1
02

Поставте на плиту каструлю з антипригарним покриттям. Увімкніть середній вогонь. Налийте в каструлю олію і розігрійте.

Крок - 2
03

У розігріте рослинне масло покладіть куряче м'ясо шкірою вниз. Обсмажте з обох боків до рум'яної скоринки. Обсмажене рум'яне куряче м'ясо вийміть з каструлі, а жир злийте в окрему невелику ємність. Він ще вам стане в нагоді.

Крок - 3
04

Поставте каструлю назад на плиту, щоб приготувати бульйон для супу. Налийте в неї вказану в інгредієнтах кількість води. Покладіть розрізану на чотири частини цибулину. Очищену і крупно нарізану моркву і стебло селери.

Крок - 4
05

До овочів покладіть зелень петрушки і обсмажені курячі стегна. Готуйте бульйон на невеликому вогні (при слабкому кипінні) протягом 30 хвилин, періодично знімаючи з його поверхні піну.

Крок - 5
06

Через 30 хвилин вийміть з бульйону м'ясо. Дайте йому час трохи охолонути, зніміть шкіру і розділіть м'ясо на волокна. Візьміть глибоку миску або ще одну каструлю. Поставте на неї сито і процідіть бульйон.

Крок - 6
07

Каструлю знову поставте на плиту. Налийте в неї невелику кількість жиру, який залишився після обсмажування. Покладіть нарізану кружечками моркву, невеликими шматочками стебла селери і додайте борошно.

Крок - 7
08

Перемішайте овочі з пшеничним борошном і обсмажте, постійно помішуючи, протягом 1 хвилини. Потім влийте в каструлю бульйон. Посоліть, поперчіть, додайте часниковий порошок і куряче м'ясо. Перемішайте і готуйте на середньому вогні 30 хвилин.

Крок - 8
09

Тим часом приготуйте тісто для галушок. В окрему глибоку ємність просійте борошно. Додайте до нього розпушувач, сіль, мелений перець, кілька чайних ложок рослинного масла після обсмажування м'яса і молоко. Вимісіть гладке тісто.

Крок - 9
10

З приготованого тіста скачайте невеликі галушки і киньте в киплячий суп. Перемішайте все лопаткою, щоб галушки не прилипли один до одного. Проваріть суп з галушками на протязі 1-2 хвилин і зніміть.

Крок - 10
11

Подавайте суп гарячим, додавши трохи свіжої петрушки або будь-якої іншої зелені на свій розсуд. Смачного.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Макароны с плавленым сыром - покроковий рецепт, фото 1 Макароны с плавленым сыром 40 4 3 з 5 - детальніше -
Суп из чечевицы в мультиварке - покроковий рецепт, фото 1 Суп из чечевицы в мультиварке 70 5 3 з 5 - детальніше -
Паэлья с овощами - покроковий рецепт, фото 1 Паэлья с овощами 65 4 3 з 5 - детальніше -
Томатный сок - покроковий рецепт, фото 1 Томатный сок 40 1 3 з 5 - детальніше -