Укр
Рус
Томатний Соуси Російська кухня

Томатний соус для курки

( 4.7143 4 57 7 оцінок)
678 - переглядів
45 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Томатний соус для курки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Спробуйте знайти людину, що не випробовує задоволення від шматочка ароматної курочки, приготованого тим чи іншим способом. Справжнісіньке свято для своєї сім'ї, а також друзів можна влаштувати, приготувавши курятину, причому в будь-якому вигляді: хоч тушковану або смажену, хоч на грилі у вигляді шашлику. А щоб більш тонко підкреслити смак приготованого м'яса, можна приготувати смачний соус, який вдало змінить не тільки зовнішній вигляд, але і смак страви. Є багато варіантів соусів, завдяки яким приготовлена ​​курятина заграє новими фарбами. Але сьогодні радий запропонувати один з найшвидших і універсальних рецептів - томатний соус для курки.

Інгредієнти

  • Жир курячий 1 ст.л
  • Куриця 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Оливкова олія 2 ст.л
  • Приправи 1/2 ч.л
  • Паста томат 500 г.
  • Вода 250 мл.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Розмарин 3 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Цей рецепт стане вашим помічником і в тій ситуації, коли немає часу на тривалий процес приготування курочки, а гості на порозі. Пропонований нами соус можна приготувати і подати як окрему приправу, а ще краще протушкувати в ньому попередньо обсмажені частини курятини. Томатний соус для курки найкраще готувати з стиглих грунтових помідорів, але дуже добре використовувати і свіжоприготовлену помідорову пасту. Тому, якщо вам набридла курятина просто варена або посмажена, то давайте протушкуємо курочку в томатному соусі і це буде абсолютно нова страва. І в першу чергу займемося курятиною. Цілу курку добре промиваємо, обробляємо тушку на шматки і складаємо в лоток.

Крок - 1
02

М'ясо присолюємо і трохи перчимо. Ми залишаємо нехай трохи промаринуется.

Крок - 2
03

Тепер цибулину очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібними кубиками.

Крок - 3
04

У глибокий сотейник вливаємо трохи оливкового масла і розігріваємо. Кидаємо в розтоплене масло нарізану цибулю і додаємо пропущений через чеснокодавку часник.

Крок - 4
05

Трохи страхуємо і додаємо сухі італійські трави. Перемішуємо і вливаємо трохи збиту в блендері помідорову пасту.

Крок - 5
06

Тепер туди ж доливаємо воду, все добре перемішуємо і засипаємо сіль з меленим перцем. Ще раз змішуємо всі інгредієнти і накриваємо сотейник кришкою.

Крок - 6
07

На сковорідку кладемо курячий жир і після того, як він розтопиться, викладаємо промариновані скибочки курки. Трохи підрум'янюємо з обох сторін і доливаємо в сковорідку трохи води. Накриваємо кришкою і тушкуємо далі шматочки курки, періодично перевертаючи.

Крок - 7
08

Тепер відкриваємо кришку сковорідки і заливаємо м'ясо приготованим соусом. Тушкуємо курятину в томатному соусі до повної готовності м'яса, перед закінченням готування кидаємо в нашу кілька гілочок розмарину.

Крок - 8
09

І ось, ароматну, рум'яну курочку у всій красі можна подавати до столу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Томатный соус к мясу - покроковий рецепт, фото 1 Томатный соус к мясу 40 1 3 з 5 - детальніше -
Томатный соус Итальянский - покроковий рецепт, фото 1 Томатный соус Итальянский 80 6 3 з 5 - детальніше -
Томатный соус на зиму - покроковий рецепт, фото 1 Томатный соус на зиму 55 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Миндальное печенье по ГОСТУ - покроковий рецепт, фото 1 Миндальное печенье по ГОСТУ 30 2 3 з 5 - детальніше -
Ленивая большая ватрушка - покроковий рецепт, фото 1 Ленивая большая ватрушка 65 3 3 з 5 - детальніше -
Домашняя сыровяленая колбаса - покроковий рецепт, фото 1 Домашняя сыровяленая колбаса 75 6 4 з 5 - детальніше -