Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Консерви Консервування Середземноморська кухня

Домашні рибні консерви

( 4.5000 4 54 4 оцінки)
625 - переглядів
95 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Домашні рибні консерви - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Ці чудові домашні рибні консерви ідеальні для вечірок, громадських заходів, а також просто для вечері. Маринований оцет - відмінний і смачний спосіб зберігання свіжої риби, особливо якщо ви не хочете заморожувати її і через кількість не зможете відразу всю з'їсти.

Інгредієнти

  • Перець чорний горошок 4 шт.
  • Запашний перець 6 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Цукор 1 ч.л
  • Оцет яблучний 200 мл.
  • Вода 1 л.
  • Масло рослинне 1/2 скл.
  • Борошно 1/2 скл.
  • Сіль за смаком
  • Щука 1.2 кг.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ретельно почистіть від нутрощів рибу (в даному рецепті використовується тушка щуки) і на обробній дошці наріжте її на більш дрібні шматочки, щоб вони вільно поміщалися в банку.

Крок - 1
02

Викладіть нарізані шматки риби на велике блюдо, рясно посипте сіллю і руками добре перемішайте, щоб кожен шматок ретельно просочився. Потім накрийте блюдо з рибою харчовою плівкою або просто загорніть в пакет і відправте в холодильник не менше ніж на годину.

Крок - 2
03

У велику каструлю налийте воду, додайте яблучний оцет і засипте цукор. Потім додайте в каструлю трохи солі, лавровий лист, запашний перець і чорний перець горошок. Надішліть каструлю на плиту і доведіть до кипіння. Варіть вміст на слабкому вогні не більше 5 хвилин.

Крок - 3
04

Помістіть невелику сковороду (для смаження) на плиту, залийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Покладіть попередньо викачану в борошні рибу в гарячу сковорідку і обсмажуйте по 3-4 хвилини з кожного боку (залежить від розміру шматочків) або до тих пір, поки на шматочках не утвориться легка золотава скоринка.

Крок - 4
05

Обсмажену рибу укладіть в попередньо простерилізовані банки (вони наповнюються рибою на 3/4 частини) і залийте раніше підготовленим гарячим маринадом (важливо: і риба, і маринад повинні бути гарячими). Щільно закрийте банки простерилізованими кришками, переверніть догори дном і залиште остигати.

Крок - 5
06

Коли банки охолонуть, переверніть їх назад і зберігайте в прохолодному місці. Перед відкриттям тримайте рибу в маринаді не менше 7 днів (щоб вона більше розм'якшилася і була смачніше), але чим довше вона витримується, тим краще. Риба, приготована таким способом, може зберігатися до декількох місяців, тому буде дуже актуальною до несподіваних гостей.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шаурма з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Шаурма з грибами 45 3 3 з 5 - детальніше -
Пудинг сирний - покроковий рецепт, фото 1 Пудинг сирний 45 2 3 з 5 - детальніше -
Новорічний пікантний салат - покроковий рецепт, фото 1 Новорічний пікантний салат 50 4 3 з 5 - детальніше -