Укр
Рус
Риба Консервування Середземноморська кухня

Домашні рибні консерви

( 4.5000 4 54 4 оцінки)

757 - переглядів
95 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Домашні рибні консерви - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Ці чудові домашні рибні консерви ідеальні для вечірок, громадських заходів, а також просто для вечері. Маринований оцет - відмінний і смачний спосіб зберігання свіжої риби, особливо якщо ви не хочете заморожувати її і через кількість не зможете відразу всю з'їсти.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашні рибні консерви" (на 100 грам)

  • Білки8.6 гр.
  • Жири3.9 гр.
  • Вуглеводи3.5 гр.
  • Калорії88 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ретельно почистіть від нутрощів рибу (в даному рецепті використовується тушка щуки) і на обробній дошці наріжте її на більш дрібні шматочки, щоб вони вільно поміщалися в банку.

Крок - 1
02

Викладіть нарізані шматки риби на велике блюдо, рясно посипте сіллю і руками добре перемішайте, щоб кожен шматок ретельно просочився. Потім накрийте блюдо з рибою харчовою плівкою або просто загорніть в пакет і відправте в холодильник не менше ніж на годину.

Крок - 2
03

У велику каструлю налийте воду, додайте яблучний оцет і засипте цукор. Потім додайте в каструлю трохи солі, лавровий лист, запашний перець і чорний перець горошок. Надішліть каструлю на плиту і доведіть до кипіння. Варіть вміст на слабкому вогні не більше 5 хвилин.

Крок - 3
04

Помістіть невелику сковороду (для смаження) на плиту, залийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Покладіть попередньо викачану в борошні рибу в гарячу сковорідку і обсмажуйте по 3-4 хвилини з кожного боку (залежить від розміру шматочків) або до тих пір, поки на шматочках не утвориться легка золотава скоринка.

Крок - 4
05

Обсмажену рибу укладіть в попередньо простерилізовані банки (вони наповнюються рибою на 3/4 частини) і залийте раніше підготовленим гарячим маринадом (важливо: і риба, і маринад повинні бути гарячими). Щільно закрийте банки простерилізованими кришками, переверніть догори дном і залиште остигати.

Крок - 5
06

Коли банки охолонуть, переверніть їх назад і зберігайте в прохолодному місці. Перед відкриттям тримайте рибу в маринаді не менше 7 днів (щоб вона більше розм'якшилася і була смачніше), але чим довше вона витримується, тим краще. Риба, приготована таким способом, може зберігатися до декількох місяців, тому буде дуже актуальною до несподіваних гостей.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Біфштекс по-татарськи - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс по-татарськи 40 1 3 з 5 - детальніше -
Пастила в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Пастила в духовці 65 4 3 з 5 - детальніше -
Рататуй в духовці з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй в духовці з сиром 75 5 3 з 5 - детальніше -
Запечена грудка індички - покроковий рецепт, фото 1 Запечена грудка індички 65 2 3 з 5 - детальніше -