Укр
Рус
Пельмені Другі страви Російська кухня

Домашні пельмені

( 4.7778 4 59 9 оцінок)

1686 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Домашні пельмені - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Домашні пельмені - це, звичайно ж, ситніше і смачніше, ніж покупні, а головне, ви на 100 відсотків будете знати з чоко складається м ясна начинка. Не обов'язково ліпити пельмені руками, адже на допомогу давно вже прийшло таке пристосування, як пельменниця, яка спрощує весь процес.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашні пельмені" (на 100 грам)

  • Білки8.9 гр.
  • Жири6.7 гр.
  • Вуглеводи31.3 гр.
  • Калорії223 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку займіться підготовкою м'ясної начинки до страви. Для цього в неглибоку миску помістіть фарш, який можете придбати в магазині або ж підготувати самостійно. Далі додайте до фаршу заздалегідь очищену від лушпиння і натерту на самій дрібній тертці ріпчасту цибулю, посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно перемішайте, до утворення однорідної маси.

Крок - 1
02

Далі приступайте до приготування тіста. Для цього на обробну дошку або тверду поверхню (стіл) висипте гіркою просіяне борошно. По центру так званої гірки утворіть певне поглиблення (у вигляді колодязя), трохи присоліть.

Крок - 2
03

Потім в утворене поглиблення, акуратно вливайте теплу воду і за допомогою ложки збивайте борошно в негусту тягучу суміш. Потім, підсипайте муку і вже руками вимісіть більш густе однорідне тісто. Можна на час помістити тісто в холодильник.

Крок - 3
04

Потім посипте стіл рясно борошном, потім викладіть частина підготовленого тіста і за допомогою, попередньо змащеної борошном качалки, розкачайте його в тонкий, по можливості круглий, пласт. Додайте тонкий шар тіста на металеву пельменницю, і трохи притисніть руками.

Крок - 4
05

Далі трохи змоченими руками відщипуйте з раніше підготовленої м'ясної начинки маленькі частини і покладіть їх в осередки пельменниці, заповнивши кожну, трохи притиснувши.

Крок - 5
06

Потім акуратно накрийте тісто з заповненими м'ясним фаршем осередками другим пластом з тіста і за допомогою змащеної борошном качалки розкачайте поверх тіста до того, щоб чітко побачити контур кожного пельменя.

Крок - 6
07

Далі, прибравши зайве непотрібне тісто, легкими ударами пельменниці об руку акуратно вибийте з неї приготовані заготовки з тіста з начинкою (пельмені). Продовжуйте, таким чином ліпити пельмені, поки не закінчаться всі необхідні продукти.

Крок - 7
08

Готові домашні пельмені викладіть на присипану борошном кухонну дошку і помістіть в морозильну камеру, а потім, коли захочете смачно пообідати, просто відваріть в трохи підсоленій воді заморожені заготовки з тіста і насолоджуйтеся.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Котлети по - Київськи - покроковий рецепт, фото 1 Котлети по - Київськи 60 2 3 з 5 - детальніше -
Рубана котлета - покроковий рецепт, фото 1 Рубана котлета 35 5 2 з 5 - детальніше -
Запечена картопля з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Запечена картопля з сиром 60 4 2 з 5 - детальніше -
Кабачкові палички - покроковий рецепт, фото 1 Кабачкові палички 20 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

М’ясний пиріг з сиром - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний пиріг з сиром 90 4 3 з 5 - детальніше -
Олів’є без ковбаси - покроковий рецепт, фото 1 Олів’є без ковбаси 35 5 3 з 5 - детальніше -
Рибні котлети з судака - покроковий рецепт, фото 1 Рибні котлети з судака 45 4 3 з 5 - детальніше -