Домашні пельмені - це, звичайно ж, ситніше і смачніше, ніж покупні, а головне, ви на 100 відсотків будете знати з чоко складається м ясна начинка. Не обов'язково ліпити пельмені руками, адже на допомогу давно вже прийшло таке пристосування, як пельменниця, яка спрощує весь процес.
Для початку займіться підготовкою м'ясної начинки до страви. Для цього в неглибоку миску помістіть фарш, який можете придбати в магазині або ж підготувати самостійно. Далі додайте до фаршу заздалегідь очищену від лушпиння і натерту на самій дрібній тертці ріпчасту цибулю, посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно перемішайте, до утворення однорідної маси.
Далі приступайте до приготування тіста. Для цього на обробну дошку або тверду поверхню (стіл) висипте гіркою просіяне борошно. По центру так званої гірки утворіть певне поглиблення (у вигляді колодязя), трохи присоліть.
Потім в утворене поглиблення, акуратно вливайте теплу воду і за допомогою ложки збивайте борошно в негусту тягучу суміш. Потім, підсипайте муку і вже руками вимісіть більш густе однорідне тісто. Можна на час помістити тісто в холодильник.
Потім посипте стіл рясно борошном, потім викладіть частина підготовленого тіста і за допомогою, попередньо змащеної борошном качалки, розкачайте його в тонкий, по можливості круглий, пласт. Додайте тонкий шар тіста на металеву пельменницю, і трохи притисніть руками.
Далі трохи змоченими руками відщипуйте з раніше підготовленої м'ясної начинки маленькі частини і покладіть їх в осередки пельменниці, заповнивши кожну, трохи притиснувши.
Потім акуратно накрийте тісто з заповненими м'ясним фаршем осередками другим пластом з тіста і за допомогою змащеної борошном качалки розкачайте поверх тіста до того, щоб чітко побачити контур кожного пельменя.
Далі, прибравши зайве непотрібне тісто, легкими ударами пельменниці об руку акуратно вибийте з неї приготовані заготовки з тіста з начинкою (пельмені). Продовжуйте, таким чином ліпити пельмені, поки не закінчаться всі необхідні продукти.
Готові домашні пельмені викладіть на присипану борошном кухонну дошку і помістіть в морозильну камеру, а потім, коли захочете смачно пообідати, просто відваріть в трохи підсоленій воді заморожені заготовки з тіста і насолоджуйтеся.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти