Кращий рецепт смачних і ніжних млинців, які можна подавати з улюбленим солодким джемом. Ідеально підходять для сніданку або приготування солодкого десерту.
Відокремте жовтки від білків. Якщо у вас не виходить відокремити, скористайтеся кулінарною лопаткою з поздовжніми прорізами. Покладіть її на миску так, щоб вона не падала. Розбийте на лопатку яйце, так як білок рідкий - він стече, а жовток більш щільної структури - він залишиться на лопатці. Білки відставте. Жовтки покладіть в окрему ємність.
До жовтків додайте цукровий пісок. Завжди додавайте цукор в млинцеве тісто, але не переборщіть. Велика кількість цукру може зробити тісто що рветься. За допомогою міксера збийте жовтки з цукром до однорідної пишної маси.
До збитих жовтків покладіть розм'якшене вершкове масло, не грійте його в мікрохвильовці, досить просто вийняти його заздалегідь з холодильника. Знову збийте інгредієнти міксером на невисокій швидкості.
Далі налийте в миску воду кімнатної температури, щоб млинці вийшли міцними. Перемішайте. Продовжуючи збивати міксером, влийте в миску з жовтками, цукром, олією і водою - молоко, воно також має бути кімнатної температури.
Потім до рідкої маси додайте просіяне борошно, за кілька підходів. Перемішайте лопаткою, розбиваючи, що утворилися грудочки з борошна. Відставте поки в сторону. Візьміть білки, відокремлені раніше, помістіть їх в глибоку миску. Додайте до них щіпку солі.
Збийте білки, за допомогою міксера, в стійку, густу піну. Збиті білки невеликими частинами введіть в основну масу тіста. Ретельно перемішуйте тісто, щоб білки повністю розійшлися по рідкій масі.
Добре розігрійте млинцеву сковороду на середньому вогні. Наливайте тісто ополоником на середину сковороди, потім обертаючи і нахиляючи її в різні боки, розподіліть тісто по всій поверхні.
Коли ви побачили, що подрум янились краї млинчика, переверніть млинець з допомогою лопатки на іншу сторону. Складайте домашні млинці стопкою. Подавайте зі сметаною, джемом або загорніть в них будь-яку начинку.
Випадкові рецепти