Укр
Рус
Хінкалі Другі страви Грузинська кухня

Домашні хінкалі по-грузинськи

( 5.0000 5 58 8 оцінок)
737 - переглядів
100 хвилинпорцій - 5складність - 4 з 5
Домашні хінкалі по-грузинськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Наскільки грузинська кухня популярна можна міркувати довго, смак її від цього не стане менш унікальним і насиченим. Адже кожна з грузинських страв є по своєму особливою і оригінальною. Але в Грузії є така страва, яка готується практично в кожному будинку, до того ж за особливим рецептом окремої господині. Серед усього достатку національних грузинських страв символом цієї країни є домашні хінкалі по-грузинськи. Для нас це по суті пельмені, але основна їх оригінальність в тому, що готуються вони в формі знаменитих зав'язаних мішечків з складочками.

Інгредієнти

  • Вода 650 г.
  • Борошно 800 г.
  • Фарш яловичий 400 г.
  • Свинина 400 г.
  • Цибуля 4 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Часник сушений 1/2 ч.л
  • Коріандр 1 ч.л
  • Кмин 1 ч.л
  • Перець червоний чілі 1 шт.
  • Чилі сушений 1/2 ч.л
  • Петрушка 1 пуч.
  • Коріандр 1 ч.л
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Сіль за смаком
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування хінкалі потрібно приготувати правильне тісто, тобто туге, щоб воно не розмокало і не рвалося, а під час варіння не втрачало рідину, яка зберігається усередині виробів. Але також важливим для успіху цієї страви є і начинка. Тому, перш ніж приступити до безпосереднього приготування хінкалі, її і підготуємо. З'єднаємо в глибокій мисці яловичий і свинячий фарш.

Крок - 1
02

Потім очистимо від лушпиння цибулини і дрібно шаткуємо. Додаємо в ємність з фаршем. Також очищаємо і нарізаємо дрібно часник і теж кидаємо до м'яса.

Крок - 2
03

Тепер вимитий перець чилі розрізаємо навпіл і вичищаємо насіння з серцевиною. Після цього ріжемо тонкими смужками і дрібно шаткуємо. Кидаємо в ємність до решти інгредієнтів начинки.

Крок - 3
04

Після цього беремо пучок вимитої і просушеної петрушки, відрізаємо корінці, а листя дрібно нарізаємо і додаємо до фаршу.

Крок - 4
05

Насіння коріандру і кмину викладаємо в дерев'яну або керамічну ступку і за допомогою спеціальної товкачик подрібнюємо. Цю суміш прянощів теж додаємо в начинку до хінкалі.

Крок - 5
06

Після цього туди ж додаємо сушений коріандр, гострий порошок чилі і часниковий порошок. Тепер все солимо, перчимо, вливаємо невелику кількість води і починаємо перемішувати. У процесі змішування всіх інгредієнтів для начинки, поступово додаємо воду і перемішуємо в фарш, який по консистенції повинен бути м'яким і однорідним.

Крок - 6
07

Накриваємо ємність з начинкою харчовою плівкою і відставляємо в сторону. Самі тим часом беремося за приготування тіста. В необхідній кількості води розчиняємо сіль, а в глибоку посудину просіюємо борошно.

Крок - 7
08

У ємність з борошном поступово вливаємо воду і починаємо замішувати тісто для хінкали. Замісимо таким чином його в мисці, перекладаємо на дощечку і продовжуємо вимішувати досить туге тісто, яке накриваємо теж плівкою і ненадовго залишаємо на столі.

Крок - 8
09

Після цього ми його розгортаємо з плівки і знову добре перемішавши, формуємо з нього скибочку довгастої форми. Далі нарізаємо тісто шматочками, робимо з них кружечки і знову ненадовго поміщаємо під харчову плівку.

Крок - 9
10

Тепер беремо кожен кружечок тіста і розгортаємо з них круглі коржі товщиною в пів сантиметра і в діаметрі сантиметрів 15. Їх теж накриваємо плівкою.

Крок - 10
11

Великий піднос посипаємо борошном і ставимо на столі. Знімаємо плівку з миски і добре перемішуємо підготовлений фарш.

Крок - 11
12

Беремо невелику глибоку мисочку, кладемо в неї корж з тіста і викладаємо на нього порцію фаршу. Потім починаємо формувати хінкалі, збираючи тісто вгорі маленькими складочками. До речі, чим більше їх у вас вийде, тим більш придатними до оригінальних будуть ваші вироби.

Крок - 12
13

Зібране таким чином тісто скріплюємо зверху вузликом, а надлишок тіста зрізаємо гострим ножем.

Крок - 13
14

Тепер ставимо на плиту широку каструлю з антипригарним дном і кип'ятимо воду. Додаємо в окріп сіль і помішуючи воду ложкою, опускаємо туди обережно наші вироби так, щоб вони не торкалися одне одного, бажано вузликом зверху.

Крок - 14
15

Варимо домашні хінкалі по-грузинськи хвилин 15-20 на слабкому вогні, щоб не розвалилися. Готові хінкалі дістаємо шумівкою і викладаємо відразу на тарілки. Перед подачею на стіл посипаємо меленим перцем і прикрашаємо листочками петрушки.

Крок - 15

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Хинкали - покроковий рецепт, фото 1 Хинкали 70 4 3 з 5 - детальніше -
Хинкали с фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Хинкали с фаршем 70 4 3 з 5 - детальніше -
Грузинские хинкали - покроковий рецепт, фото 1 Грузинские хинкали 60 6 3 з 5 - детальніше -
Хинкали классические - покроковий рецепт, фото 1 Хинкали классические 60 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Зразы куриные - покроковий рецепт, фото 1 Зразы куриные 50 3 3 з 5 - детальніше -
Бефстроганов со сметаной - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов со сметаной 50 4 3 з 5 - детальніше -
Брускетта из черного хлеба - покроковий рецепт, фото 1 Брускетта из черного хлеба 25 1 3 з 5 - детальніше -
Коржики - покроковий рецепт, фото 1 Коржики 40 4 2 з 5 - детальніше -