Сирне печиво - цей рецепт є ідеальною версією здорової випічки, яка сподобається всім, особливо дітям. Завдяки невеликій кількості інгредієнтів і швидкому приготуванню, домашнє сирне печиво є хітом для будь-якого випадку.
Для початку розігрійте духовку до 200 градусів. Накрийте пергаментним папером. Тепер займіться приготуванням начинки до майбутнього печива. У велику миску викладіть високої жирності сир (краще домашнього приготування), засипте цукор і трохи просіяного борошна.
Тепер додайте в миску густу сметану (можна використовувати йогурт), зовсім трохи яєчного жовтка і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної густої маси.
Приготуйте тісто: укладіть в іншу миску розм'якшене вершкове масло, розбийте куряче яйце, засипте сіль і цукрову пудру. Просійте через найдрібніше сито відразу в миску пшеничне борошно і розпушувач для тіста.
Добре перемішайте все. Тепер викладіть утворену суміш на присипаний борошном стіл і ретельно вимісіть, до однорідного стану. Розділіть приготоване тісто на 8 однакових шматків.
На присипаній борошном поверхні скачайте кожен шматок тіста в невелике коло. Потім за допомогою качалки розкачайте кожне коло в невеликий тонкий корж.
Покладіть раніше приготовлену сирну начинку на одну половину кожного коржика з тіста і накрийте акуратно іншою половиною, не закріплюючи щільно краї.
Далі укладіть підготовлене печиво на укритий папером деко, з невеликою відстанню один від одного. Покрийте кожне печиво заздалегідь приготовленою сумішшю з жовтка і води (це додасть майбутній випічці ніжну золотисту скориночку).
Надішліть деко з печивом в попередньо розігріту духовку і випікайте 20-25 хвилин, поки випічка не знайде гарну золотисту скориночку. Заварюйте ароматний чай і подавайте рум'яне домашнє сирне печиво до столу. Насолоджуйтесь чудовим результатом. Смачного!
Випадкові рецепти