Смачна і проста домашня піца з грибами - відмінне рішення, коли вам не хочеться готувати і витрачати час. Домашня піца не гірша, а часто навіть смачніша і дешевша, тому що її можна приготувати разом з дітьми з інгредієнтів, які в даний час знаходяться в холодильнику.
Спочатку займіться приготуванням тіста. Підігрійте воду в склянці до температури приблизно 34-36 градусів. Висипте в неї сухі дріжджі. Перемішайте і поки залиште.
Просійте пшеничне борошно. Насичене киснем борошно зробить випічку більш пишною. Насипте в більшу миску. Додайте сіль і оливкове масло.
В борошняну суміш вилийте розбавлені в теплій воді дріжджі. Розмішайте інгредієнти спочатку ложкою, а коли перемішувати стане важко, почніть вимішувати тісто руками. Тісто має вийти гладким і еластичним.
Зробіть з тіста кулю і покладіть в миску. Накрийте тісто вафельним чистим рушником і поставте в тепле без протягів місце на 1-1,5 години, щоб воно піднялося.
Тим часом підготуйте всі інші компоненти для начинки. Добре вимийте гриби. Посушіть на рушнику. Зніміть шкірку на капелюшку і зріжте довгі ніжки. Наріжте шампіньйони тонкими слайсами.
Червону цибулю також очистіть і сполосніть. Цибулину розріжте на дві частини, а потім наріжте півкільцями. Цибулю для піци не маринують, використовуйте в сирому вигляді. Під час запікання вона стане м'якою.
Не раніше ніж через годину, перевірте тісто - піднялося воно чи ні. Потім викладіть його на присипану борошном робочу поверхню. І придавлюючи і розминаючи руками тісто, сформуйте коло такого діаметру, як розмір форми для піци.
Перекладіть коло з тіста на форму для випічки піци. Ще трохи потягніть тісто в сторони, щоб підняти бортики. Покладіть на тісто соус для піци (це може бути будь-який соус, обраний на ваш смак). Розподіліть його ложкою по всьому тісту.
Натріть твердий сир на великій тертці. Посипте рясно поверх соусу. На сир викладіть тонко нарізану салямі.
Між шматочками ковбаси покладіть нарізані печериці. Посипте піцу нарізаною червоною цибулею і додайте трохи листя свіжого базиліка. Поставте домашню піцу з грибами випікатися в духовку, розігріту до 220 градусів за Цельсієм на 15-20 хвилин. Смачного.
Випадкові рецепти