Укр
Рус
thermomix thermomix
Шаурма Другі страви Вірменська кухня

Домашня шаурма в лаваші

55 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Домашня шаурма в лаваші - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Вірменська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Кращий здоровий курячий рецепт шаурми, який ви повинні спробувати. Тепер зробіть цей чудовий рецепт домашньої шаурми в лаваші і переконайтеся.

Інгредієнти

  • Халапеньо 4 шт.
  • Капуста 1/4 шт.
  • Огірок 1/2 скл.
  • Морква 1/2 скл.
  • Помідор 1/2 скл.
  • Майонез 2 ст.л
  • Тахіні 4 ст.л
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Чилі сушений 1 1/2 ч.л
  • сік лимонний 1/2 ст.л
  • Спеції для м’яса 1 ч.л
  • Часник 4 зуб.
  • Імбир 1/2 шт.
  • Йогурт 5 ст.л
  • Куряче філе 500 г.
  • Вода 1/2 скл.
  • Оливкова олія 6 ст.л
  • Дріжджі сухі 1 1/2 ч.л
  • Цукор 1/2 ст.л
  • Сіль 1 1/2 ч.л
  • Борошно 1 скл.
  • Борошно цільнозернове 2 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для приготування лаваша: в миску засипте цельнозернове борошно, універсальне борошно, сіль, цукор і дріжджі швидкого приготування. Потім додайте в миску оливкове масло і добре перемішайте.

    Крок - 1
  2. 02

    Тепер додайте в ємність теплої води, добре перемішайте і замісіть руками густе і не прилипаюче до рук тісто, нанесіть на нього оливкову олію, накрийте харчовою плівкою або рушником і залиште на 30 хвилин.

    Крок - 2
  3. 03

    Через 30 хвилин знову замісіть тісто і накрийте, залишивши ще приблизно на 15 хвилин. Тепер візьміть готове тісто і зробіть з нього 6 кульок.

    Крок - 3
  4. 04

    Посипте трохи пшеничного борошна на робочу поверхню і кожну кульку з тіста за допомогою качалки розкачайте в плоске невелике коло, накрийте і залиште ще на 15 хвилин.

    Крок - 4
  5. 05

    Підігрійте на середньому вогні сковороду і викладіть в неї по черзі кола тіста. Накрийте сковорідку з тістом кришкою і випікайте з обох сторін на слабкому вогні до світло-коричневого кольору утвореного лаваша.

    Крок - 5
  6. 06

    У попередньо вимите і нарізане невеликими шматочками куряче філе додайте йогурт, имбирно-часникову пасту, спеції до м'яса, лимонний сік, порошок червоного чилі, сіль, чорний мелений перець, добре перемішайте і залиште м'ясо маринуватися протягом 15 хвилин.

    Крок - 6
  7. 07

    У сковороді розігрійте оливкову олію, покладіть мариновану курку і смажте, помішуючи, до повної готовності м'яса.

    Крок - 7
  8. 08

    Потім займіться приготуванням соусу. У миску помістіть пасту тахині, часниковий майонез, йогурт, сіль і воду, добре перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів. Перелийте соус в спеціальну пляшку і відправте в холодильник на 10-15 хвилин.

    Крок - 8
  9. 09

    Для начинки: в миску помістіть нарізані соломкою помідори, моркву, червоний перець, огірок, варену курку, нашатковану капусту, халапеньйо, добре перемішайте все і відставте на час в сторону.

    Крок - 9
  10. 10

    Тепер візьміть підготовлений раніше лаваш, розріжте його по центру і зробіть своєрідну кишеню. Покладіть в кишеню підготовлену начинку і полийте рясно охолодженим соусом.

    Крок - 10
  11. 11

    Можна просто взяти лаваш, укласти на нього начинку і соус, згорнути краї і загорнути в масляний папір. У будь-якому випадку домашня шаурма в лаваші буде відмінною закускою на пікніку або сімейному обіді в літню пору.

    Крок - 11

Оцінити рецепт