Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Піца Випічка Італійська кухня

Домашня піца з моцарелою

( 4.7500 4 58 8 оцінок)
964 - переглядів
95 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Домашня піца з моцарелою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Моцарелла - це один з кращих видів сиру для піци, який має ніжний, пікантний смак, не заглушаючий інші інгредієнти в страві. Домашня піца з моцарелою, яка в такому вигляді може мати ще назву "Маргарита" обов'язково порадує ваших гостей і рідних. Спробуйте приготувати самі цю просту і всіма улюблену випічку і переконайтеся.

Інгредієнти

  • Часник 4 зуб.
  • Оливкова олія 1/2 скл.
  • Дріжджі 10 г.
  • Цукор 2 ст.л
  • Вода 1 скл.
  • Сіль 2 щіп.
  • Борошно 320 г.
  • Соус томатний 1 скл.
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Моцарелла 200 г.
  • Базилік 7 лист
  • Черрі 6 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У велику миску просійте через дрібне сито борошно, трохи присоліть. Потім утворіть в борошні невелике заглиблення (так званий колодязь) і акуратно залийте в нього теплу воду.

Крок - 1
02

Далі засипте в миску до борошна трохи цукру і сухі дріжджі, залийте оливкову олію і руками легенько все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення густої маси.

Крок - 2
03

Потім викладіть цю масу на присипаний борошном стіл і руками ретельно вимісіть, за потребою підсипаючи борошно, до утворення густого і пластичного тіста. Покладіть готове тісто в миску, промажте з усіх боків оливковою олією, накрийте ємність харчовою плівкою і відставте в тепле місце, приблизно на 30-40 хвилин.

Крок - 3
04

А тим часом займіться приготуванням спеціального соусу для майбутньої піци. Для цього в невелику каструлю залийте оливкову олію, додайте попередньо очищений від лушпиння та дрібно нашаткований часник і обсмажуйте, постійно мішаючи, близько 3 хвилин.

Крок - 4
05

Далі залийте в каструлю томатний соус, засипте попередньо вимиту і дрібно нашатковану зелень петрушки, трохи посоліть і томіть на повільному вогні, періодично помішуючи, до загусання соусу, близько 10 хвилин.

Крок - 5
06

За цей час тісто в мисці вже підніметься, викладіть його на присипаний борошном стіл і за допомогою качалки розкачайте в круглий тонкий пласт.

Крок - 6
07

Далі посипте спеціальну форму для випічки борошном і покладіть в неї підготовлений пласт з тіста. Потім рясно змастіть пласт тіста раніше підготовленим і охолодженим томатним соусом.

Крок - 7
08

Потім викладіть поверх соусу, заздалегідь нарізані круглі шматки (товщиною близько 0.5 см) сиру моцарелла, а між ними акуратно укладіть попередньо вимиті і просушені листя базиліка.

Крок - 8
09

Потім помийте холодною водою помідори черрі, просушіть їх і на обробній дошці переріжте на дві частини. Покладіть красиво частини черрі між моцарелою, бажано серцевиною вниз. Потім рясно полийте випічку оливковою олією і відправте в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку, на 15-20 хвилин.

Крок - 9
10

Після закінчення зазначеного часу, дістаньте готову домашню піцу з моцарелою і подавайте гарячою до столу.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Бутерброд з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброд з яйцем 45 2 3 з 5 - детальніше -
Бутерброд з шинкою - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброд з шинкою 30 1 2 з 5 - детальніше -
Бутерброд з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброд з сиром 25 2 3 з 5 - детальніше -
Еклер класичний - покроковий рецепт, фото 1 Еклер класичний 55 4 3 з 5 - детальніше -