Моцарелла - це один з кращих видів сиру для піци, який має ніжний, пікантний смак, не заглушаючий інші інгредієнти в страві. Домашня піца з моцарелою, яка в такому вигляді може мати ще назву "Маргарита" обов'язково порадує ваших гостей і рідних. Спробуйте приготувати самі цю просту і всіма улюблену випічку і переконайтеся.
У велику миску просійте через дрібне сито борошно, трохи присоліть. Потім утворіть в борошні невелике заглиблення (так званий колодязь) і акуратно залийте в нього теплу воду.
Далі засипте в миску до борошна трохи цукру і сухі дріжджі, залийте оливкову олію і руками легенько все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення густої маси.
Потім викладіть цю масу на присипаний борошном стіл і руками ретельно вимісіть, за потребою підсипаючи борошно, до утворення густого і пластичного тіста. Покладіть готове тісто в миску, промажте з усіх боків оливковою олією, накрийте ємність харчовою плівкою і відставте в тепле місце, приблизно на 30-40 хвилин.
А тим часом займіться приготуванням спеціального соусу для майбутньої піци. Для цього в невелику каструлю залийте оливкову олію, додайте попередньо очищений від лушпиння та дрібно нашаткований часник і обсмажуйте, постійно мішаючи, близько 3 хвилин.
Далі залийте в каструлю томатний соус, засипте попередньо вимиту і дрібно нашатковану зелень петрушки, трохи посоліть і томіть на повільному вогні, періодично помішуючи, до загусання соусу, близько 10 хвилин.
За цей час тісто в мисці вже підніметься, викладіть його на присипаний борошном стіл і за допомогою качалки розкачайте в круглий тонкий пласт.
Далі посипте спеціальну форму для випічки борошном і покладіть в неї підготовлений пласт з тіста. Потім рясно змастіть пласт тіста раніше підготовленим і охолодженим томатним соусом.
Потім викладіть поверх соусу, заздалегідь нарізані круглі шматки (товщиною близько 0.5 см) сиру моцарелла, а між ними акуратно укладіть попередньо вимиті і просушені листя базиліка.
Потім помийте холодною водою помідори черрі, просушіть їх і на обробній дошці переріжте на дві частини. Покладіть красиво частини черрі між моцарелою, бажано серцевиною вниз. Потім рясно полийте випічку оливковою олією і відправте в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку, на 15-20 хвилин.
Після закінчення зазначеного часу, дістаньте готову домашню піцу з моцарелою і подавайте гарячою до столу.
Випадкові рецепти