Укр
Рус
thermomix thermomix
Пастила Десерти Східна кухня

Домашня пастила

65 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Домашня пастила - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Домашня пастила - натуральна і корисна для здоров'я. А також ще і відмінний спосіб використовувати фрукти, залежані в холодильнику.

Інгредієнти

  • Полуниця 550 г.
  • Цукор 100 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Увімкніть духовку на 75-80 градусів, нехай розігрівається. Щоб пастила вийшла гарної якості краще ставити її сушити вже в розігріту духовку. Промийте свіжу полуницю. Просушіть на паперовому рушнику, зайва волога вам не потрібна. Потім зніміть зелені хвостики. І розріжте ягоди на кілька частин.

    Крок - 1
  2. 02

    Нарізану полуницю перекладіть в ємність стаціонарного блендера. Трохи подрібніть і насипте цукор. Ви можете покласти цукру, стільки, скільки вважаєте за потрібне: якщо вам хочеться більш солодкої пастили - покладіть більше, якщо не дуже - покладіть менше. Кількість цукру може ще залежати і від того, наскільки солодкі ягоди або фрукти ви використовуєте.

    Крок - 2
  3. 03

    Продовжуйте збивати ягоди з цукром. Маса повинна бути однорідною, без видимих ​​великих шматочків.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер підготуйте лист, він повинен бути обов'язково з високими бортиками. Постеліть на його дно силіконовий килимок або антипригарну фольгу. Вилийте збиту полуницю з цукром.

    Крок - 4
  5. 05

    Скориставшись плоскою лопаткою, рівномірно розподіліть по поверхні дека полуничну масу тонким і рівним шаром. Поставте деко в раніше розігріту духовку. Випікайте пастилу протягом 4 годин. Або до тих пір, поки ви не побачите, що вона добре підсушилася.

    Крок - 5
  6. 06

    Через зазначений час вийміть деко з пастилою з духовки. Поставте його на решітку, щоб дати можливість швидше охолонути.

    Крок - 6
  7. 07

    Остигнулу пастилу акуратно зніміть з силіконового килимка. Перекладіть її на робочу поверхню гладкою стороною вгору. Накрийте пастилу пергаментним папером, пригладьте рукою, щоб папір прилип. (Пергамент використовується для того, щоб пастила довше зберігалася і не насичувалася вологою, просто перед вживанням знімайте папір.)

    Крок - 7
  8. 08

    Зріжте ножицями зайві краї пергаменту. Потім розріжте пастилу на смужки, зручного для вас розміру по ширині або довжині.

    Крок - 8
  9. 09

    Поверніть пастилу в щільні рулети. Зберігайте в герметично закриваючійся упаковці. Смачного.

    Крок - 9

Оцінити рецепт