Домашня пастила - натуральна і корисна для здоров'я. А також ще і відмінний спосіб використовувати фрукти, залежані в холодильнику.
Увімкніть духовку на 75-80 градусів, нехай розігрівається. Щоб пастила вийшла гарної якості краще ставити її сушити вже в розігріту духовку. Промийте свіжу полуницю. Просушіть на паперовому рушнику, зайва волога вам не потрібна. Потім зніміть зелені хвостики. І розріжте ягоди на кілька частин.
Нарізану полуницю перекладіть в ємність стаціонарного блендера. Трохи подрібніть і насипте цукор. Ви можете покласти цукру, стільки, скільки вважаєте за потрібне: якщо вам хочеться більш солодкої пастили - покладіть більше, якщо не дуже - покладіть менше. Кількість цукру може ще залежати і від того, наскільки солодкі ягоди або фрукти ви використовуєте.
Продовжуйте збивати ягоди з цукром. Маса повинна бути однорідною, без видимих великих шматочків.
Тепер підготуйте лист, він повинен бути обов'язково з високими бортиками. Постеліть на його дно силіконовий килимок або антипригарну фольгу. Вилийте збиту полуницю з цукром.
Скориставшись плоскою лопаткою, рівномірно розподіліть по поверхні дека полуничну масу тонким і рівним шаром. Поставте деко в раніше розігріту духовку. Випікайте пастилу протягом 4 годин. Або до тих пір, поки ви не побачите, що вона добре підсушилася.
Через зазначений час вийміть деко з пастилою з духовки. Поставте його на решітку, щоб дати можливість швидше охолонути.
Остигнулу пастилу акуратно зніміть з силіконового килимка. Перекладіть її на робочу поверхню гладкою стороною вгору. Накрийте пастилу пергаментним папером, пригладьте рукою, щоб папір прилип. (Пергамент використовується для того, щоб пастила довше зберігалася і не насичувалася вологою, просто перед вживанням знімайте папір.)
Зріжте ножицями зайві краї пергаменту. Потім розріжте пастилу на смужки, зручного для вас розміру по ширині або довжині.
Поверніть пастилу в щільні рулети. Зберігайте в герметично закриваючійся упаковці. Смачного.
Випадкові рецепти