Шоколадно-горіхова паста, яка володіє неймовірним смаком і ароматом, відома всім під красивою назвою нутелла. Це солодке лакомство - мрія діточок, та й дорослих, адже вона дійсно смачна, апетитна. Її можна намазати на скибочку булки, печиво або ж з'їсти пару ложок, насолодившись сповна такою смакотою. Багато хто звик, що нутелла - це магазинний продукт, який продається в красивих баночках. Але приготувати в домашніх умовах таку пасту теж цілком можливо. Рецептів домашньої нутелли багато, і один з них знаходиться в цій статті. Ви дізнаєтеся парочку правил, за якими готується чудова шоколадна паста, яка виходить нітрохи не гірше магазинної.
Рецепт приготування домашньої нутелли дуже простий і потрібно зовсім небагато зусиль, щоб вийшло дуже смачне лакомство. Процес приготування не вимагає тривалого варіння і нутелла готується дуже швидко. Для початку беремо горіхи. Можна використовувати будь-які види горіхів, але в даному випадку вибираємо фундук. Цей продукт ідеально підходить для приготування шоколадної пасти і додасть солодощі неймовірного смаку і аромату. Отже, горіхи потрібно підсушити. Для цього викладаємо їх на суху сковорідку і ставимо на маленький вогонь.
Періодично перемішуючи, сушимо їх кілька хвилин, поки вони не почнуть видавати апетитний аромат. Після цього помістимо їх в чашу блендера і перемелемо їх в крихту. Тепер до подрібнених горіхів додаємо цукор і ще раз перебиваємо вміст блендером. Після цього вливаємо розтоплене вершкове масло, додаємо ванільний екстракт і дрібку солі. Також відразу додамо какао порошок.
Знову накриваємо кришкою і перебиваємо масу. Періодично перевіряємо вміст на консистенцію. Домашня нутелла повинна бути м'якою і ніжною, без грудочок і досить густою. Але потрібно звернути вашу увагу: якщо ви хочете, щоб паста була ідеально м'якуватою і однорідною, то подрібнювати горіхи потрібно практично в порошок, а також замість цукру використовувати цукрову пудру.
Якщо ж ви хочете відчувати горіхи в нутеллі, тоді досить просто перебити горіхи в крихту. Отже, продовжуємо збивати масу до тих пір, поки не отримаємо пастообразну суміш. Тепер викладаємо її в баночку і ставимо в холодильник.
Домашня нутелла за цим рецептом виходить такою ж прекрасною на смак і вигляд, як і магазинний делікатес. Крім того, готується дуже просто, без додаткового нагрівання і інших процесів. Пригощайте цими ласощами своїх домочадців або гостей, і вони неодмінно оцінять ваші старання.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти