Укр
Рус
Мясо Другі страви Українська кухня

Домашня ковбаса в кишці

( 4.8462 4 526 26 оцінок)

4711 - переглядів
130 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
Домашня ковбаса в кишці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ковбасою при нинішньому її достатку навряд чи кого здивуєш. Сьогодні ковбаса в будь-якому її варіанті широко доступна в кожному супермаркеті. Але, все ж, особливе місце серед ковбасних виробів займає саме та ковбаса, що приготовлена в домашніх умовах, в натуральній оболонці, тобто в кишці. Ця страва знайома кожному з нас, багатьом з дитинства, проведеного у бабусі в селі, де звичайно ж готувалися домашні ковбаси зі свого ж, домашнього м'яса. Ця відмінна закуска готується не зовсім просто, але результат просто чудовий, адже наявність натуральних продуктів: кишки, м'яса, спецій, - робить її особливо смачною і пікантною. Ніхто не говорить, що приготувати домашню ковбасу легко і просто, навпаки - це досить клопітно і відповідально. Але виконуючи покрокові інструкції, результат буде досягнутий.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашня ковбаса в кишці" (на 100 грам)

  • Білки11.4 гр.
  • Жири41.4 гр.
  • Вуглеводи0.5 гр.
  • Калорії428 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, для початку займемося звичайно ж м'ясом. Для домашньої ковбаси нам знадобиться свинина, бажано з прошарками жиру, але якщо м'ясо не особливо жирне, ми додаємо в ковбасу сало. М'якоть свинини можна приготувати двома способами: перемолоти на фарш або ж нарізати. Якщо ви вибрали другий варіант, то свинину потрібно нарізати дрібними шматочками розміром 1 см, сало нарізаємо ще дрібніше. У разі вибору варіанту ковбаси з фаршем, ми просто перекручуємо м'ясо і сало свинини через м'ясорубку або подрібнюємо, використавши кухонний комбайн.

Крок - 1
02

Далі чистимо від лушпиння часник, дуже дрібно рубаємо його ножем або пропускаємо через прес. Кидаємо подрібнений часник в фарш для ковбаси.

Крок - 2
03

Тепер м'ясо солимо, перчимо, обов'язково заправляємо спеціями, які додадуть майбутній ковбасі особливої пікантності і насиченості. Також саме для пікантності смаку в фарш додається невелика кількість коньяку, але це не є обов'язковим інгредієнтом, тобто, на розсуд кожного.

Крок - 3
04

Тепер ці компоненти добре змішуємо, щоб всі вони рівномірно перемішалися, відправляємо підготовлений продукт в холодильник на кілька годин настоятися.

Крок - 4
05

Переходимо до дуже важливого моменту - приготування оболонки для домашньої ковбаси, в якості якої використовуються тонкі свинячі кишки, що сьогодні доступні в будь-якому супермаркеті в замороженому вигляді або ж консервовані. Крім цього, на будь-якому ринку можна придбати їх або домовиться з продавцями заздалегідь, і вони привезуть необхідний вам інгредієнт. В якому б вигляді ми не купили кишки, обов'язково гарненько їх миємо самостійно, не дивлячись на те, що вони можливо і милися попередньо.

Крок - 5
06

Промивати можна звичайною прохолодною водою і робимо це максимально ретельно. Потім кишки вивертаємо і ще раз промиваємо вже з іншого боку. При необхідності вичищаємо кишки за допомогою тильного боку ножа. Деякі господині радять промивати кишки слабким розчином оцту для нейтралізації можливого запаху.

Крок - 6
07

Отже, кишки чисті, начинка приготовлена, приступаємо до безпосереднього приготування ковбаси. Для цього використаємо звичайну кухонну м'ясорубку, що має спеціальну насадку з трубкою. На цю трубку ми одягаємо кишку, а другий кінець перев'язуємо ниткою. Фарш запускаємо в м'ясорубку, починаємо перекручувати і таким чином начиняємо кишку.

Крок - 7
08

При виконанні цього процесу стежимо за тим, щоб у кишці не було отворів і пошкоджень. У разі утворення дірки, кишку потрібно просто перев'язати в місці пориву ниткою, утворивши таким чином не одну велику, а кілька маленьких ковбасок. Цю техніку, до речі, можна застосовувати за бажанням, незалежно від наявності дірок. Ще один важливий момент - не потрібно начиняти кишку занадто туго, інакше вона відразу лопне при термічній обробці. Начинена в міру кишка легко продавлюється при натисканні. Сформовані ковбаски можна відправити в холодильник на ніч, щоб фарш як слід визрів.

Крок - 8
09

Отже, готові заготовки ковбаси нам потрібно трохи приварити. Для цього ми опускаємо їх в киплячу воду і залишаємо на вогні хвилин на 5. Перед тим як опустити ковбаски в воду, проколюємо їх у багатьох місцях зубочисткою або голкою, щоб уберегти їх від лопания.

Крок - 9
10

Тепер беремо деко, гарненько змащуємо його жиром, відмінно підійде жир від вижаренних свинячих шкварок. Викладаємо на деко начинену нами ковбасу, відправляємо в розігріту духовку запікати до появи золотистої скоринки. Хочу зауважити, що ковбасу в кишці можна готувати не тільки в духовці, але і на сковороді або ж мангалі.

Крок - 10
11

Готова домашня ковбаса видає запаморочливий аромат і їсти її можна відразу, можна почекати, поки охолоне, якщо, звичайно, зможете витерпіти, а можна також заморозити і дістати при нагоді. Вона прекрасно зберігається, і не менш чудово прикрасить ваш святковий стіл, як відмінна закуска.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини 35 5 2 з 5 - детальніше -
Жульєн зі сметаною - покроковий рецепт, фото 1 Жульєн зі сметаною 55 4 3 з 5 - детальніше -
Велика котлета по-німецьки - покроковий рецепт, фото 1 Велика котлета по-німецьки 65 2 3 з 5 - детальніше -
Бефстроганов з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов з печінки 35 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пастила для сироїдів - покроковий рецепт, фото 1 Пастила для сироїдів 360 2 2 з 5 - детальніше -
Грецький салат з баклажанами - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат з баклажанами 35 4 3 з 5 - детальніше -
Італійська нуга - покроковий рецепт, фото 1 Італійська нуга 50 4 3 з 5 - детальніше -