Укр
Рус
Домашня ковбаса Другі страви Українська кухня

Домашня ковбаса в духовці

( 4.9565 4 523 23 оцінки)
2502 - переглядів
125 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Домашня ковбаса в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Чи не найпопулярнішим м'ясним делікатесом, поза сумнівом є, звичайно ж домашня ковбаса. Апетитна, соковита, з неймовірним запахом, ситна, вона стане прекрасною родзинкою на святковому застіллі або за сімейним столом. Приготована із натуральних інгредієнтів та ще й на власній кухні, домашня ковбаса підкорить будь-якого гурмана. Як правило, готується вона із свинини, бажано ті частини, де є жирові прошарки. На будь-якому ринку продавці допоможуть вам вибрати потрібне м'ясо і все необхідне для приготування домашньої ковбаси. Приготувати домашню ковбасу насправді не особливо складно, але все ж процес вимагає деяких зусиль і часу, але виконавши вимоги та інструкції, у нас обов'язково вийде відмінний результат.

Інгредієнти

  • Свинина 2 кг.
  • Сало 400 г.
  • Гірчиця зерниста 50 г.
  • Сіль 1 ст.л
  • Перець чорний мелений 1 ч.л
  • Спеції для м’яса 1 ч.л
  • Кишки 5 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, для початку займемося м'ясом. З нього нам потрібно приготувати фарш. Деякі господині просто ріжуть м'якоть на дрібні шматочки, щоб вийшла ковбаса з особливим смаком. Але це більш трудомісткий процес, який можна замінити звичайною прокруткою свинини на м'ясорубці, при цьому готова ковбаса буде набагато м'якше.

Крок - 1
02

Отже, до подрібненого м'яса додаємо також перекручене сало, без якого ковбаса не буде достатньо соковитою.

Крок - 2
03

Потім в готовий фарш кладемо гірчицю в зернах, які додадуть особливої пікантності.

Крок - 3
04

Звісно солимо, а також кидаємо чорний мелений перець, який є обов'язковим компонентом у приготуванні будь - якої страви з м'яса. Все ретельно вимішуємо, можна навіть руками, щоб гарненько розподілився смак.

Крок - 4
05

В останню чергу виливаємо в фарш чашку холодної води, знову ретельно вимішуємо. Потім накриваємо ємність з фаршем харчовою плівкою і поміщаємо в холодильник бажано на пару годин, щоб фарш як слід визрів.

Крок - 5
06

Тим часом займемося дуже важливим процесом, а саме - підготовкою кишок. Купити їх можна на будь-якому ринку свіжими, а також зараз кишки продаються в замороженому вигляді в магазинах, а ще зустрічаються консервовані кишки у великих супермаркетах. Але важливо відзначити, в якому б вигляді ви їх не придбали, потрібно додатково їх обробити, а саме добре промити. Зробити це можна в такий спосіб: під проточною водою прополоскати кілька разів, а потім кожну кишку окремо піднести до крана, щоб вода лилася прямо в неї і прополоскати таким чином.

Крок - 6
07

Тепер приступимо до начинки кишок і формуванню безпосередньо самого ковбасного виробу. Для зручності застосовуємо м'ясорубку, використавши спеціальну насадку, на яку одягається кишка. В горловину м'ясорубки закладаємо приготований фарш і таким чином начиняємо ковбасу. Перед тим як використовувати кишку, потрібно перевірити її на наявність пошкоджень, якщо ж ви виявите дірку вже в процесі начинки, просто перев'яжіть в цьому місці ниткою, утворивши трохи менше по довжині ковбаску.

Крок - 7
08

Після того, як ми начинили кишку м'ясним фаршем, зав'язуємо кінець ниткою або ж утворюємо вузол із самої кишки. Також можна зробити не просто цілісне колечко, а поділити його на кілька частин, просто перекрутив кишку в певних місцях. Ще один важливий момент при формуванні ковбаси:не начиняють її занадто щільно, інакше вона лопне при термообробці. Оптимально нафаршированою вважається ковбаса, яку можна легко прим'яти, при натисканні вона досить м'якенька.

Крок - 8
09

Отже, ми вже маємо заготовки домашньої ковбаси. Тепер залишається її тільки довести до готовності. Ми пропонуємо зробити це в духовці. Для цього беремо деко, застеляємо його пергаментним папером і викладаємо на нього нашу ковбасу. Перед тим як відправити її в духовку, проколюємо зубочисткою або тонким шилом. Це необхідна процедура, так як ковбаса може лопатися під час запікання.

Крок - 9
10

Дірок робимо багато по всій поверхні ковбаси, з невизначеним інтервалом. Ну а тепер ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. Через 20 хвилин дістаємо деко і дивимося, запеклася чи ковбаса до стадії появи золотистої скоринки. Якщо вона з'явилася, значить ковбаса досить пропеклась. Перевертаємо її на іншу сторону і відправляємо назад в духовку ще хвилин на 10, щоб вона почервоніла і з цього боку.

Крок - 10
11

Дістаємо готову ароматну домашню ковбасу, запечену в духовці, викладаємо на блюдо. Вживаємо хоч гарячою, хоч в холодному вигляді, з використанням різних соусів або ж просто з хлібом або будь-яким гарніром, це вже кому як смакує. У будь-якому випадку приготована таким чином домашня ковбаса дивно смачна, апетитна на вигляд, з п'янким запахом.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Фондю на молоке - покроковий рецепт, фото 1 Фондю на молоке 40 3 3 з 5 - детальніше -
Вишневый пирог с безе - покроковий рецепт, фото 1 Вишневый пирог с безе 90 4 3 з 5 - детальніше -
Курица в духовке с картошкой - покроковий рецепт, фото 1 Курица в духовке с картошкой 75 4 3 з 5 - детальніше -