Укр
Рус
Домашня ковбаса Другі страви Російська кухня

Домашня ковбаса на сковороді

( 4.8571 4 57 7 оцінок)
1435 - переглядів
100 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Домашня ковбаса на сковороді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Настоящим кулинарным подарком для любителей мясных блюд является домашняя колбаса. Это кушанье считается деликатесом, который очень высоко ценится гурманами по всему миру. Приготовление домашней колбасы – процесс довольно хлопотливый и требует особого внимания и усилий.  Но не нужно бояться, ведь с помощью пошаговых указаний, которые мы с радостью предоставим вам в этом рецепте, это задание окажется вполне под силу. Рекомендуем приготовить домашнюю колбасу на сковороде. Это немного упрощенный способ создания мясного шедевра, который непременно понравится вам.

Інгредієнти

  • Зелена цибуля 1 1/4 пуч.
  • Часник 2 шт.
  • Петрушка 1 пуч.
  • Розмарин 2 шт.
  • Фарш м’ясний 1.8 кг.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений 1 ч.л
  • Кишки 5 шт.
  • Масло рослинне 4 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Насамперед, перш ніж почати готувати начинку для домашньої ковбаси, слід визначитися, що саме ми будемо використовувати в якості оболонки. Один варіант по-старому - це звичайно ж свинячі кишки. В цьому випадку їх потрібно дуже добре обробити, хоч і набули ви їх вже очищеними. Краще все ж ще раз ретельно вимити кілька разів під проточною водою, а потім замочити в розчині з води і оцту. Але ми пропонуємо вам другий варіант, більш зручний. Це коллагенова оболонка, яку можна придбати в супермаркеті на будь-який смак і розмір. Цю оболонку потрібно також замочити у воді.

Крок - 1
02

Ну а тим часом можна вже приступити і до решти приготувань. Почнемо звичайно ж з фаршу. Можна купити його в готовому вигляді, а можна також придбати свинину і перекрутити її на фарш самостійно. Для домашньої ковбаси ідеально підходить частина свинячої туші, в якій є жирові прошарки. Хороша задня частина свинячої тушки або так зване яблучко. Деякі господині рекомендують додавати трохи сала, щоб ковбаса виходила пожирніше.

Крок - 2
03

Після того, як у нас буде готовий свинячий фарш, очистимо від лушпиння часник і дрібно його нашаткуємо. Також подрібнюємо зелену цибулю. Але використовуємо тільки білу частину. Вона м'якше, ніж ріпчаста цибуля, і ідеально підходить в якості добавки до м'яса.

Крок - 3
04

Зелень петрушки і розмарину гарненько миємо й дрібно нарізаємо. Отже, нарізані цибуля з часником і зелень додаємо до фаршу. Сюди ж кидаємо сіль і перець і дуже ретельно перемішуємо, щоб маса вийшла однорідною.

Крок - 4
05

Тепер переходимо до найцікавішої частини приготування, а саме начинці ковбаси. Беремо колагенову оболонку, зав'язуємо один край на вузол або ж перев'язуємо товстою ниткою. Після цього одягаємо її на спеціальну насадку для начинки ковбаси. Таке начиння цілком доступне сьогодні. Ще вона входить в набір м'ясорубки. У будь-якому випадку з її допомогою наповнюємо нашу оболонку фаршем. Занадто не потрібно напхати, потрібно, щоб залишалося зовсім трошки вільного простору, щоб розділити оболонку на невеликі ковбаски.

Крок - 5
06

Після того, як ми наповнимо всі оболонки і сформуємо з них ковбаски, їх потрібно скласти на деко, який накриваємо пергаментним папером і відправляємо в духовку приблизно на півгодини. За цей час ковбаска зовсім небагато прогріється і почне пускати сік.

Крок - 6
07

Ну а тепер викладаємо по кілька штук на розігріту з рослинним маслом сковорідку і обсмажуємо з кожного боку по кілька хвилин, поки ковбаска не підрум'яниться і не утвориться апетитна скоринка. Домашня ковбаса на сковороді за цим рецептом подарує вам незабутнє враження за столом і приємно здивує нескладним процесом приготування.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Нутелла - покроковий рецепт, фото 1 Нутелла 30 1 3 з 5 - детальніше -
Брускетта с тунцом - покроковий рецепт, фото 1 Брускетта с тунцом 35 4 3 з 5 - детальніше -
Бешамель со сметаной - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель со сметаной 65 1 3 з 5 - детальніше -