Настоящим кулинарным подарком для любителей мясных блюд является домашняя колбаса. Это кушанье считается деликатесом, который очень высоко ценится гурманами по всему миру. Приготовление домашней колбасы – процесс довольно хлопотливый и требует особого внимания и усилий. Но не нужно бояться, ведь с помощью пошаговых указаний, которые мы с радостью предоставим вам в этом рецепте, это задание окажется вполне под силу. Рекомендуем приготовить домашнюю колбасу на сковороде. Это немного упрощенный способ создания мясного шедевра, который непременно понравится вам.
Насамперед, перш ніж почати готувати начинку для домашньої ковбаси, слід визначитися, що саме ми будемо використовувати в якості оболонки. Один варіант по-старому - це звичайно ж свинячі кишки. В цьому випадку їх потрібно дуже добре обробити, хоч і набули ви їх вже очищеними. Краще все ж ще раз ретельно вимити кілька разів під проточною водою, а потім замочити в розчині з води і оцту. Але ми пропонуємо вам другий варіант, більш зручний. Це коллагенова оболонка, яку можна придбати в супермаркеті на будь-який смак і розмір. Цю оболонку потрібно також замочити у воді.
Ну а тим часом можна вже приступити і до решти приготувань. Почнемо звичайно ж з фаршу. Можна купити його в готовому вигляді, а можна також придбати свинину і перекрутити її на фарш самостійно. Для домашньої ковбаси ідеально підходить частина свинячої туші, в якій є жирові прошарки. Хороша задня частина свинячої тушки або так зване яблучко. Деякі господині рекомендують додавати трохи сала, щоб ковбаса виходила пожирніше.
Після того, як у нас буде готовий свинячий фарш, очистимо від лушпиння часник і дрібно його нашаткуємо. Також подрібнюємо зелену цибулю. Але використовуємо тільки білу частину. Вона м'якше, ніж ріпчаста цибуля, і ідеально підходить в якості добавки до м'яса.
Зелень петрушки і розмарину гарненько миємо й дрібно нарізаємо. Отже, нарізані цибуля з часником і зелень додаємо до фаршу. Сюди ж кидаємо сіль і перець і дуже ретельно перемішуємо, щоб маса вийшла однорідною.
Тепер переходимо до найцікавішої частини приготування, а саме начинці ковбаси. Беремо колагенову оболонку, зав'язуємо один край на вузол або ж перев'язуємо товстою ниткою. Після цього одягаємо її на спеціальну насадку для начинки ковбаси. Таке начиння цілком доступне сьогодні. Ще вона входить в набір м'ясорубки. У будь-якому випадку з її допомогою наповнюємо нашу оболонку фаршем. Занадто не потрібно напхати, потрібно, щоб залишалося зовсім трошки вільного простору, щоб розділити оболонку на невеликі ковбаски.
Після того, як ми наповнимо всі оболонки і сформуємо з них ковбаски, їх потрібно скласти на деко, який накриваємо пергаментним папером і відправляємо в духовку приблизно на півгодини. За цей час ковбаска зовсім небагато прогріється і почне пускати сік.
Ну а тепер викладаємо по кілька штук на розігріту з рослинним маслом сковорідку і обсмажуємо з кожного боку по кілька хвилин, поки ковбаска не підрум'яниться і не утвориться апетитна скоринка. Домашня ковбаса на сковороді за цим рецептом подарує вам незабутнє враження за столом і приємно здивує нескладним процесом приготування.
Випадкові рецепти